Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of X-ray equipment

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:2021-631941
Date
2021-12-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Repair and maintenance services of X-ray equipment
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price
Award period
2022-01-10 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да са регистрирани като търговци по българското законодателство или по законодателство на държава-членка на Европейския съюз, или държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство и да имат право да осъществяват търговия на едро с медицински изделия / Относимо за обособени позиции №№ 1÷7/. Участниците следва да имат право да извършват дейности по техническо обслужване, монтаж, демонтаж, измервания и други, на източници на йонизиращи лъчения. /Относимо за всички обособени позиции./За доказване на съответствието с посоченото изискване, участниците следва да посочат необходимата информация в т. 1) на таблица А: Годност, част IV „Критерии за подбор" на ЕЕДОП.Преди сключването на договора за обществена поръчка възложителят изисква от участниците, определени за изпълнители за съответните обособени позиции, да представи: ◊ заверено от участника копие от Разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено по реда на ЗМИ /Приложимо за обособени позиции №№ 1÷7/; ◊ заверено от участника копие от валидна Лицензия от АЯР за работа с източници на йонизиращи лъчения, издадена по реда на чл. 60, ал.1 и във връзка с чл. 15, ал. 3, т. 4 от Закона за безопасно използване на ядрената енергия. /Приложимо за всички обособени позиции/.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата

Technical/professional eligibility:

◊ относимо за обособени позиции №№ 1÷7: Участниците следва да разполагат с персонал, който притежава образование, квалификация и правоспособност, необходими за извършване на дейността по предмета на поръчката-технически лица /сервизни специалисти/, обучени за извършване на сервизните програми на медицинската апаратура за образна диагностика от съответните обособени позиции от производители или от оторизирано и сертифицирано от последните друго дружество да провежда такова обучение. Физическите лица, извършващи дейности, които имат влияние върху безопасното осъществяване на дейности с източници на йонизиращи лъчения, трябва да притежават съответната професионална квалификация в съответствие с изискванията на Наредба за условията и реда за придобиване на професионална квалификация и за реда на издаване на лицензии за специализирано обучение и на удостоверения за правоспособност за използване на ядрената енергия. ◊ относимо за обособена позиция № 8: Участниците следва да разполагат с персонал, който притежава квалификация и правоспособност, необходими за извършване на дейността по предмета на поръчката. Физическите лица, извършващи дейности, които имат влияние върху безопасното осъществяване на дейности с източници на йонизиращи лъчения, трябва да притежават съответната професионална квалификация в съответствие с изискванията на Наредба за условията и реда за придобиване на професионална квалификация и за реда на издаване на лицензии за специализирано обучение и на удостоверения за правоспособност за използване на ядрената енергия.

Technical/professional minimum level:

◊ относимо за обособени позиции №№ 1÷7: Участниците следва да разполагат с минимум двама сервизни специалисти с техническо образование, притежаващи квалификация и удостоверения за правоспособност за работа с ИЙЛ, издадени по реда на Глава IV Раздел II от цитираната по-горе наредба. С оглед на спецификата на медицинската апаратура за образна диагностика, участниците следва разполагат с минимум двама сервизни специалисти, обучени за извършване на сервизните програми на медицинската апаратура за образна диагностика от съответните обособени позиции от производители или от оторизирано и сертифицирано от последните друго дружество да провежда такова обучение. За доказване на съответствието с изискването участниците следва да посочат необходимата информация в т.2) от таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" от ЕЕДОП - списък с имената на лицата, които ще отговарят за изпълнението на поръчката, както и данни за образованието, професионалната им квалификация и правоспособност - №-рата на дипломите, удостоверенията за правоспособност и сертификатите, датата на издаването и срока на валидност.Преди сключването на договора за обществена поръчка възложителят изисква от участниците, определени за изпълнители за съответните обособени позиции, да представят за техническите лица-сервизни специалисти от списъка, които ще изпълняват поръчката, заверени копия на притежаваните от тях дипломи, удостоверения и/или сертификати, издадени от производителя или от оторизирано и сертифицирано от последния друго дружество, за преминал курс за обучение по отношение на предлаганата апаратура, както и валидно удостоверение за работа с ИЙЛ, издадено по реда на Наредбата за реда за издаване на лицензии и разрешения за безопасно използване на ядрената енергия. ◊ относимо за обособена позиция № 8: Участниците следва да разполагат с минимум две технически лица - сервизни специалисти, притежаващи необходимите квалификация и удостоверения за правоспособност, издадени по реда на Глава IV Раздел II от цитираната по-горе наредба. За доказване на съответствието с изискването участниците следва да посочат необходимата информация в т.2) от таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" от ЕЕДОП - списък с имената на лицата, които ще отговарят за изпълнението на поръчката, както и данни за професионалната им квалификация и правоспособност - №-ра на удостоверенията за правоспособност, датата на издаването и срока на валидност.Преди сключването на договора за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи за сервизните специалисти от списъка, които ще изпълняват поръчката, заверени копия на притежаваните от тях валидни удостоверения за работа с ИЙЛ, издадени по реда на Наредбата за реда за издаване на лицензии и разрешения за безопасно използване на ядрената енергия.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-12-10 - 2022-01-10
Value
1 530 700.00 BGN
Minimum value
1 530 700.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:1
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е извън гаранционно сервизно обслужване на медицинската апаратура за образна диагностика, произведена от GEHC и доставка на резервни части при необходимост от ремонти.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:2
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е извън гаранционно сервизно обслужване на високо специализирана медицинска апаратура, произведена от „Вариан Медикъл Системс” - линеен ускорител Clinac ix/ mlc 120/ pvas 1000/ovi/cbct/rpm/ra, в комплект с многолистен колиматор и планираща система и високоенергиен медицински линеен ускорител TrueBeam.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:3
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е абонаментно и сервизно обслужване на мобилни рентгенови апарати, произведен от PHILIPS и доставка на резервни части при необходимост от ремонти.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:4
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е абонаментно и сервизно обслужване на мобилен рентгенов апарат Arcadis Varic, SIEMENS и доставка на резервни части при необходимост от ремонти.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:5
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е абонаментно и сервизно обслужване на дигитален графично-скопичен рентгенов апарат Оpera T90 и доставка на резервни части при необходимост от ремонти.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:6
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е абонаментно и сервизно обслужване на  дигитална мобилна рентгенова система тип С-рамо с работна станция с два монитора  Symbol 10 R 13 и доставка на резервни части при необходимост от ремонти. Договорът влиза след изтичане на гаранционния срок на дигиталната мобилна рентгенова система тип С-рамо!

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:7
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е абонаментно и сервизно обслужване на  мобилен рентгенов апарат RADIUS R-9 и доставка на резервни части при необходимост от ремонти.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-631941:obj:8
Classification
CPV / 50421200
Additional classifications
CPV / 33150000
Description
Обхватът на поръчката е абонаментно и сервизно обслужване на други рентгенови апарати и доставка на резервни части при необходимост от ремонти. Включва 7 типа апарати, повечето от които са произведени преди 1990 г. Изискването за комплексност на обособената позиция е задължително.

Parties

Roles
buyer
Organization name
UNIVERSITETSKA MNOGOPROFILNA BOLNITsA ZA AKTIVNO LEChENIE "TsARITsA YOANNA-ISUL" EAD
Street address
ul. "Byalo more" No. 8
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1527
Country
BG
Contact name
Rumyana Yordanova Doganova
E-mail
dogovori@isul.eu
Phone
+359 29432106
Website
Link

Organization data Organization in JSON