Bulgaria - Sofia: IT services: consulting, software development, Internet and support

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-473562:2021-547587
Date
2021-10-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-473562

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: IT services: consulting, software development, Internet and support
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40%)
- Quality: Показател – Техническа оценка (ТО)- макс. брой точки-100 т., състоящ се от следните описани по-долу в настоящия раздел под-показатели ПП1, ПП2 и ПП3: (60%)
- Quality: ПП1 Осигуряване на качеството на изпълнение на поръчката (25т.)
- Quality: ПП2 Интеграция с регистри и системи и осигуряване на сигурен достъп до ИС на НЕСК (25т.)
- Quality: ПП3 Демонстрационна версия на модул Национална електронна студентска карта (50т.)
Award period
2021-11-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците следва да имат реализиран минимален общ оборот за последните три приключили финансовигодини, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на: 2400000 (два милиона и четиристотин хиляди) лева.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците следва да имат реализиран минимален общ оборот за последните три приключили финансовигодини, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на: 2400000 (два милиона и четиристотин хиляди) лева.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците трябва да имат опит в областта на предмета на обществената поръчка. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да са изпълнили дейности (услуги) с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, както следва:- минимум 1 (една) дейност (услуга), включваща правен анализ на нормативни изисквания и проучване на практики в ЕС;- минимум 2 (две) дейности (услуги), включващи анализ, технологична разработка и/или надграждане и внедряване на уеб базирана информационна система и/или регистър и/или портал и/или приложен софтуер;- минимум 2 (две) дейности (услуги), включващи разработка на електронна/и услуга/и;- минимум 1 (една) дейност (услуга) за провеждане на обучение /включително в присъствена и в дистанционна форма/ за работа с разработен приложен софтуер.„Изпълнена“ е тази дейност, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от възложителя период, независимо от датата на възлагането й.2. Участниците следва да притежават внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалент, чийто обхват да включва дейности сходни с предмета обществената поръчка, както следва: Под „сходни дейности“ се разбират услуги в областта на проектиране, разработване, внедряване и поддръжка на информационни системи или приложен софтуер в областта на информационните технологии.Забележка: Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.

Technical/professional minimum level:

1. Участниците трябва да имат опит в областта на предмета на обществената поръчка. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да са изпълнили дейности (услуги) с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, както следва:- минимум 1 (една) дейност (услуга), включваща правен анализ на нормативни изисквания и проучване на практики в ЕС;- минимум 2 (две) дейности (услуги), включващи анализ, технологична разработка и/или надграждане и внедряване на уеб базирана информационна система и/или регистър и/или портал и/или приложен софтуер;- минимум 2 (две) дейности (услуги), включващи разработка на електронна/и услуга/и;- минимум 1 (една) дейност (услуга) за провеждане на обучение /включително в присъствена и в дистанционна форма/ за работа с разработен приложен софтуер.„Изпълнена“ е тази дейност, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от възложителя период, независимо от датата на възлагането й.2. Участниците следва да притежават внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалент, чийто обхват да включва дейности сходни с предмета обществената поръчка, както следва: Под „сходни дейности“ се разбират услуги в областта на проектиране, разработване, внедряване и поддръжка на информационни системи или приложен софтуер в областта на информационните технологии.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-10-27 - 2021-11-11
Value
1 200 000.00 BGN
Minimum value
1 200 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-473562:obj:1
Classification
CPV / 72000000
Description
Дейностите в обхвата на настоящата поръчка с предмет „Надграждане на Регистъра на действащи, прекъснали и завършили студенти и докторанти с нов модул Национална електронна студентска карта“ са:• Дейност 1: Правен и бизнес анализ с оглед създаването на ИС за реализация на национална електронна студентска карта с три под-дейности: o Под-дейност 1.1: Анализ на нормативните изисквания и извършване на моделиране на процесите за функциониране на ИС за реализация на НЕСК; o Под-дейност 1.2: Проучване за наличието на аналогичен институт минимум в 5 държави; o Под-дейност 1.3: Изготвяне на проекти на вътрешноведомствени документи и на предложения за нормативни изменения;• Дейност 2: Създаване на ИС за реализация на национална електронна студентска карта със седем под-дейности: o Под-дейност 2.1: Технически анализ и изготвяне на системен проект (детайлна техническа спецификация); o Под-дейност 2.2: Технологична разработка за създаване на ИС за реализация на НЕСК; o Под-дейност 2.3: Технологична разработка за осигуряване на интеграция на ИС за реализация на НЕСК с регистъра на висшите училища и регистъра за научната дейност; o Под-дейност 2.4: Технологична разработка за осигуряване на свързаност със системите на електронното управление; o Под-дейност 2.5: Разработване на електронни услуги, които да се предоставят от ИС за реализация на НЕСК; o Под-дейност 2.6: Технологична разработка за осигуряване на свързаност с външни приложения на други административни структури; o Под-дейност 2.7: Инсталиране и внедряване на ИС за реализация на НЕСК с включени финални тестове в реална среда;• Дейност 3: Обучения на администратори и вътрешни потребители на ИС за реализация на НЕСК.

Parties

Roles
buyer
Organization name
NATsIONALEN TsENTaR ZA INFORMATsIYa I DOKUMENTATsIYa
Street address
bul. D-r G. M. DIMITROV No..52A
Locality
gr.Sofiya
Postal code
1125
Country
BG
Contact name
Verzhiniya Petrova Tsankova
E-mail
vcankova@nacid.bg
Phone
+359 28173825
Fax
+359 29713120
Website
Link

Organization data Organization in JSON