Bulgaria - Razgrad: Guard services

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-466332:2021-466332
Date
2021-09-15
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-466332

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Razgrad: Guard services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2021-10-10 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът да притежава валиден към датата на подаване на офертата лиценз за извършване на охранителна дейност по реда на Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД), а за чуждестранни лица - аналогичен еквивалент. При подаване на оферта, съответствието с изискването (номер, дата на издаване и обхват на лиценза) се декларира в ЕЕДОП. Когато съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят изисква от участниците да представят доказателства относно информацията посочена в ЕЕДОП, както и присключване на договор за изпълнение на поръчката, тя се доказва с представянето на заверено копие на валиден към датата на подаване на офертата Лиценз за извършване на частна охранителна дейност .2. Изисква се участникът в процедурата да притежава Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс-радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения за собствени нужди чрез електронна съобщителна мрежа от подвижна радиослужба PMR, издаден от Комисията за регулиране на съобщенията с териториален обхват на разрешението - най-малко на територията на Област Разград. При подаване на оферта, съответствието с изискването по тази точка се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица. Съгласно чл.67, ал.5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите чрез които се доказва информацията посочена в ЕЕДОП. В този случай както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискванията се доказва с представянето на:Заверено копие на Разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс-радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения за собствени нужди чрез електронна съобщителна мрежа от подвижна радиослужба PMR, издаден по реда на Закона за електронните съобщения, с териториален обхват – най-малко на територията на Област Разград.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малко от 250 000лв. (двеста и петдесет хиляди) без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 200 000 лв.(двеста хиляди) без ДДС в сферата на охранителната дейност - охрана на имущество на физически и юридически лица и охрана чрез СОТ. Изискуемите от възложителя обороти следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.В случаите по чл.67ал.5 от ЗОП, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискванията се доказва с представянето на:Удостоверения от банки или годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, както и справка в свободен текст за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.2. Валидна застраховка „Професионална отговорност“.При подаване на оферта съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Когато съгласно чл. 67ал.5 от ЗОП Възложителят изисква от участниците да представят доказателства относно информацията посочена в ЕЕДОП, като и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, изискването се доказва с представяне на: Заверено копие от валидна застрахователна полица по застраховка „Професионална отговорност“.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малко от 250 000лв. (двеста и петдесет хиляди) без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 200 000 лв.(двеста хиляди) без ДДС в сферата на охранителната дейност - охрана на имущество на физически и юридически лица и охрана чрез СОТ.Изискуемите от възложителя обороти следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.2. Валидна застраховка „Професионална отговорност“.При подаване на оферта съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Когато съгласно чл. 67ал.5 от ЗОП Възложителят изисква от участниците да представят доказателства относно информацията посочена в ЕЕДОП, като и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, изискването се доказва с представяне на: Заверено копие от валидна застрахователна полица по застраховка „Професионална отговорност“.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът в процедурата да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата поне 2 (две) услуги, които да които са еднакви или сходни с предмета на настоящата поръчка. При подаване на оферта съответствието с изискването по тази точка се декларира в ЕЕДОП. В случаите по чл.67, ал.5 от ЗОП, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискванията се доказва с представянето на:Списък на извършените услуги, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. Списъкът съдържа предмет, на обществената поръчка, стойност, крайна дата на изпълнение на договора и получателите. Към списъка се прилагат и доказателство за извършената услуга под формата на Удостоверение за добро изпълнение, издадено от получателя на услугата или от компетентен орган, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за услугата. Ако участникът е работил като подизпълнител при изпълнението на някой от договорите, то е необходимо да посочи съответния дял от общия обем на услугата и освен документите посочени по горе, да бъде добавен и договора за подизпълнител.2. Участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентeн), в обхват приложим към предмета на поръчката, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация (European Cooperation for Accreditation), за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл.5а ал.2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. При подаване на оферта, съответствието с изискването по тази точка се декларира в ЕЕДОП. В случаите по чл.67, ал.5 от ЗОП, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискванията се доказва с представянето на: Заверено копие на валидни сертификати или документи, удостоверяващи процес на сертификация или ресертификация или еквивалентни сертификати издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качество.3. Участникът да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнението на поръчката. Участникът трябва да има възможност да осигури техническо оборудване за изпълнение на охранителната дейност на обекти със СОТ не по-малко от: денонощен център за мониторинг на територията на Област Разград - 1 бр.; патрулни автомобили - 2 бр.; мобилнмобилни радиостанции - 2 бр. При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП.

Technical/professional minimum level:

При условията на чл.67, ал.5 от ЗОП, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискванията се доказва с представянето на: Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.4. Участникът трябва да разполага с екип за изпълнение на услугата: лица с необходимата квалификация и професионален опит, включващ най-малко:- Ръководител на охранителна дейност -1 бр. ;- Лица, изпълнители на частна охранителна дейност /охранители/-4 бр.Служителите от екипа следва да са преминали първоначално обучение в учебни заведения, които имат право да обучават лица за професия „охранител“ и да притежават правоспособност съгласно чл. 50 от ЗЧОД или да притежават професионална квалификация „охранител“. Ръководителят и лицата, изпълнители на частна охранителна дейност трябва да отговарят на изискванията на чл. 50 от ЗЧОД.Изискванията за образование са: не по-ниско от средно образование за всички служители от екипа на участника и да притежават компютърна грамотност, умения за работа с комплексни системи за охрана, охрана със сигнално охранителна техника и пожароизвестителна система.Изискванията за професионален опит са: за ръководителя - общ професионален опит не по малко от 5/пет/ години, в това число не по-малко от 3/три/ години в охранителната дейност; за охранителите – общ професионален опит не по малко от 3 /три/ години, в това число не по-малко от 2/две/години в охранителната дейност.При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП, в който се попълва списък с имената на лицата от персонала и ръководния състав отговарящ на горепосочените изисквания, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица..При условията на чл.67, ал.5 от ЗОП, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискванията се доказва с представянето на: Списък на персонала и ръководния състав с необходимата професионална компетентност, които ще отговарят за изпълнението на поръчката. Списъкът съдържа име, презиме и фамилия, длъжността, която ще изпълнява лицето при изпълнение на обществената поръчка, образование и професионален опит, владеене на Microsoft Word.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-09-15 - 2021-10-10
Value
201 405.60 BGN
Minimum value
201 405.60 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-466332:obj:1
Classification
CPV / 79713000
Description
Обектите подлежащи на охрана са както следва:1. Жива, денонощна, невъоръжена охрана:Административната сграда на ОПУ Разград-гр. Разград, ул. „Княз Дондуков” №3, състояща се от пет етажа.2. Охрана със сигнално охранителна техника /СОТ/: - Административна сграда на ОПУ Разград-гр. Разград, ул. „Княз Дондуков” №3. Извършването на услугата включва:I-ви етаж: Стая № 2 (пункт за продажба на винетни стикери) с площ 14.85м2. Охрана чрез самостоятелен контролен панел (клавиатура за включване и изключване на ТСС), определен от изпълнителя брой датчици, оперативен (паник)бутон и камера за видеонаблюдение;V-ти етаж: офис „Регистратура и класифицирана информация“ с площ 17.90м2 Охрана чрез самостоятелен контролен панел (клавиатура за включване и изключване на ТСС) и определен от изпълнителя брой датчици.Гараж с площ 77.84 м2 и гараж с площ 31.00 м2 - контролен панел за всеки гараж (клавиатура за включване и изключване на ТСС) и определени от изпълнителя брой датчици.- Сграда на Снегоринен пункт, находяща се на път III-204 „Разград –Попово” в землището на гр. Разград, местността „Курнаците”. Извършването на услугата включва: I-ви етаж: Eдин контролен панел (клавиатура за включване и изключване на ТСС) монтиран на главния вход на сградата и датчици; Eдин контролен панел (клавиатура за включване и изключване на ТСС) монтиран в помещение – кухня, поради наличието на самостоятелен вход ( достъп ) към сградата и датчици. II-ри етаж: Eдин контролен панел (клавиатура за включване и изключване на ТСС) монтиран в коридор и датчици. Охрана с инфрачервена бариера на южната тераса / над главния вход /.- Сграда на Районна пътна лаборатория – „Разград” – самостоятелна двуетажна сграда. Извършването на услугата включва: Охрана чрез един контролен панел (клавиатура за включване и изключване на ТСС) монтиран в коридора на първи етаж и датчици.- Лаборатория- складово помещение – самостоятелна едноетажна сграда. Извършването на услугата включва: Охрана чрез един контролен панел (клавиатура за включване и изключване на ТСС) монтиран в стая 2 /две/ непосредствено след главния вход и датчици.1. Изпълнителят следва да работи в тясно сътрудничество с Възложителя, като комуникацията ще се осъществява всекидневно, както и във всеки момент, когато работата го налага.2. При изпълнение на услугата следва да се спазват изискванията на Закона за частната охранителна дейност /ЗЧОД/, както и изискванията на Кодекса на труда за продължителност на работното време и на междудневната и междуседмичната почивка на екипа от охранители и всички нормативни актове, отнасящи се до предмета на поръчката. Изпълнителят определя лице, отговарящо за охраната и осъществяващо/и контрол върху работата на останалите служители.3. Необходимата техника за охрана със СОТ, нейното монтиране и поддържането й в необходимото техническо състояние са за сметка на Изпълнителя и остават негова собственост. Кабелите следва да са положени в мазилката. Изпълнителят трябва да изгради СОТ отговаряща на действащите в страната стандарти за качество, която след приключване на договора следва да бъде демонтирана и да се извършат всички необходими действия, за възстановяване съществуващото положение на стените /таваните/ без да се оставят следи от извършените ремонтни работи. Тези дейности са за сметка на изпълнителя. Изградените на обекта технически системи за сигурност следва да са свързани със система за сигурност и наблюдение изградена от изпълнителя, при което се реагира на сигналите получени в Оперативния център за дистанционно наблюдение и контрол на техническите системи за сигурност монтирани в обектите.4. За обезпечаване изпълнението на договора за обществената поръчка, избраният изпълнител предоставя гаранция за изпълнение в размер на 5 % (пет процента) от общата цена на договора без ДДС. Гаранцията следва да бъде със срок на валидност 30 (тридесет ) дни след датата на изтичане на срока на договора и се представя в една от посочените в документацията форми.

Parties

Roles
buyer
Organization name
OBLASTNO PaTNO UPRAVLENIE-RAZGRAD
Street address
ul. KNYaZ DONDUKOV No..3
Locality
gr.Razgrad
Postal code
7200
Country
BG
Contact name
Diana Yordanova
E-mail
opu_razgrad@api.bg
Phone
+359 886153578
Fax
+359 886153578
Website
Link

Organization data Organization in JSON