Hungary - Budapest: Radiography devices

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-345491:2021-345491
Date
2021-07-09
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-345491

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Radiography devices
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Price (90)
- Quality: 2. III.1.3. M2) A) pont szerinti 1 fő szakember 12 hónapon felüli többlet tapasztalata (min. 0, max. 36 hónap) (10)

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price (60)
- Quality: 2. A készülék rendszerének teszteléséhez, a detektor rekalibrációjához nincs szükség semmilyen külső etalonra. A készülékbe épített sugárvédelmi retesz (shutter) egyben referencia mintaként szolgál mellyel manuálisan vagy automatikusan elvégezhető a készülék rekalibrálása, biztosítva a mindig stabil mérést (igen/nem)/ (15)
- Quality: 3. A röntgencső maximális feszültsége (min. 40kV, max. 50kV) (nagyobb érték a kedvezőbb) (15)
- Quality: 4. Ötvözetek esetén az ötvözetek beazonosítása könnyű elemek (Mg, Al, Si, S és P) mérése nélkül az ötvözet típusának kijelzésével együtt a mérési idő (min. 2s., max 10s.)(kisebb érték a kedvezőbb) (5)
- Quality: 5. Ötvözetek esetén az ötvözetek beazonosítása könnyű elemek mérésével együtt (Mg, Al, Si, S és P) az ötvözet típusának kijelzésével együtt a mérési idő (min. 12s., max. 20s.) (kisebb érték a kedvezőbb) (5)
Award period
2021-08-06 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:Kizáró okok:— Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1) bekezdésében meghatározott kizáró okok valamelyike fenn áll,— A gazdasági szereplő akkor sem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában, amennyiben vele szemben a Kbt. 62. § (2) bekezdésében meghatározott kizáró ok fenn áll.A Kbt. 74. § (1) bekezdés b) pontja alapján Ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt, alvállalkozót vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, aki részéről a kizáró ok az eljárás során következett be.Megkövetelt igazolási mód:A magyarországi letelepedésű ajánlattevő(k), valamint adott esetben az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő(k) vonatkozásában a 321/2015. (X.30.) Kormányrendelet 4. § és 8. §-ai szerint kell igazolni a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésben foglalt kizáró okok fenn nem állását.A nem Magyarországon letelepedett ajánlattevő esetében az ajánlatkérő a 321/2015. (X.30.) Korm.rendelet 4. és 10. §-a szerinti igazolásokat és írásbeli nyilatkozatokat fogadja el.A kizáró okokra és az alkalmassági követelményekre vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatóak (felhasználhatóak) mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós. Az ajánlatkérő - ellenkező bizonyításig - az adat valóságtartalmát az ajánlattevő erre vonatkozó külön nyilatkozata nélkül vélelmezi.A 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 15. § (1) bekezdése alapján az ajánlattevőnek az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot köteles benyújtani a Kbt. 62. §-ában foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében. Az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó tekintetében az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával az ajánlattevő eleget tesz a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozati kötelezettségének. Azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot nyújt be.Felhívjuk a figyelmet a Kbt. 67. § (3) bekezdésére, valamint a 321/2015. (X.30.) KR. 3. § (3), valamint az (5) bekezdésére.A kizáró okok előzetes igazolása az EEKD alapján történik, az utólagos igazolásra pedig a Kbt. 69. § (4) bekezdés alapján kerül sor a közbeszerzési dokumentumban részletezettek szerint.Felhívjuk a figyelmet a 321/2015. (X.30.) KR. 1. - 16.§-ára és a Kbt. 64. § szerinti öntisztázás lehetőségére.

Economic/financial eligibility:

Az ajánlattevőnek csatolnia kell az 1.,2., 3., 4., 5. részek esetén:P1) A 321/2015. (X.30.) KR. 19. § (1) bek. c) pontja alapján a felhívás feladását megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évre vonatkozó teljes - általános forgalmi adó nélkül számított - árbevételéről szóló nyilatkozatot, attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak.Ajánlatkérő felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben az ajánlattevő a fenti irattal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az e pontokkal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az ajánlatkérő által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát.Az érintett ajánlattevő kiegészítő tájékoztatás kérése során köteles alátámasztani, hogy olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges és tájékoztatást kérni az e pontokkal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett az alkalmasság igazolásának ajánlatkérő által elfogadott módjáról a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 19. § (3) bekezdés szerint.Ajánlatkérő a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján jelzi, hogy a formanyomtatványban az alkalmassági követelmények előzetes igazolására kéri a formanyomtatvány IV. részében szereplő részletes információk megadását.Az alkalmassági követelmények utólagos igazolása a Kbt. 69. § (4) bekezdés szerint történik. Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65.§-ban foglaltak is irányadók.

Economic/financial minimum level:

P1) Alkalmatlan az ajánlattevő, ha a teljes - általános forgalmi adó nélkül számított -árbevétele a felhívás feladásának napjától visszafelé számított három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összesen nem éri el az:1.rész esetén: nettó 25 000 000,- HUF2.rész esetén: nettó 500 000,- HUF3.rész esetén: nettó 400 000- HUF4.rész esetén: nettó 115 000 000,- HUF5.rész esetén: nettó 12 000 000- HUFAz alkalmasság igazolására a Kbt. 65. § (8) bekezdésben foglaltak irányadók.A Kbt. 65. § (6) bekezdése szerint a P1) alkalmassági követelménynek a közös jelentkezők/ajánlattevők együttesen (összesítve) is megfelelhetnek.

Technical/professional eligibility:

Az ajánlattevőnek csatolnia kell:M1) Az 1., 2., 3., 4., 5. részek tekintetében: A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés a) pontja alapján az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három év legjelentősebb közbeszerzés tárgya szerinti szerinti referenciák szállítására vonatkozó ismertetésével, amelyben az alábbiakat kell megadni:— a teljesítés idejét (kezdés és befejezés időpontja, év/hó/nap),— a szerződést kötő fél nevét és elérhetőségét,— az elvégzett szállítás rövid bemutatását olyan részletezettséggel, amelyből az alkalmasság megállapítható,— nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt.A referencia bemutatáshoz mellékelni kell a 321/2015. (X. 30.) Kormányrendelet 22. § (1) bekezdése szerinti referenciaigazolást vagy nyilatkozatot.A referenciaigazolásnak, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell a referenciabemutatásban előírt valamennyi adatot, továbbá nyilatkozni kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.Ajánlatkérő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1a) bekezdés a) pontja szerint a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb 6 éven belül megkezdett szállításokat vesz figyelembe.Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a 321/2015 (X.30.) Korm. rendelet 21/A. §-ban foglaltakra.Az 1. rész esetén:M2) A 321/2015. (X. 30.) KR. 21. § (1) bek. b) pontja alapján azoknak a szakembereknek a megnevezését, képzettségük, gyakorlatuk a szakember által aláírt szakmai önéletrajzzal történő ismertetését, végzettséget igazoló okirat másolatokkal, akiket be kíván vonni a teljesítésbe.A szakmai önéletrajz részletesen - dátumokkal (év/hó) - térjen ki a szakember által végzett szakmai gyakorlatra.A szakembernek nyilatkoznia kell arról, hogy az ajánlattevő nyertessége esetén a szerződés teljesítésében személyesen részt vesz.Egy évben maximálisan 12 hónap tapasztalat számítható függetlenül attól, hogy a szakember esetleg egy időben több projekten is dolgozott. Minden megkezdett hónap egész hónapnak számít.Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65. § (6) - (7) bekezdésben foglaltak is irányadók.A szakemberek bemutatása esetén az EKR-ben szereplő szakemberekre vonatkozó űrlapok kitöltése is szükséges.Ajánlatkérő a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 2. § (5) bekezdése alapján jelzi, hogy a formanyomtatványban az alkalmassági követelmények előzetes igazolására kéri a formanyomtatvány IV. részében szereplő részletes információk megadását.Az alkalmassági követelmények utólagos igazolása a Kbt. 69. § (4) bekezdés szerint történik.Az alkalmassági követelményekre vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatóak (felhasználhatóak) mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós.

Technical/professional minimum level:

M1) Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított három évben az alábbi referenciával:1. rész tekintetében: legalább 1 db, mobil röntgen berendezés szállítására vonatkozó referenciával2. rész tekintetében: legalább 1 db, sugárzásmérő kéziműszer szállítására vonatkozó referenciával.3. rész tekintetében: 1 db röntgen védőkesztyű és 1 db ólómköpeny szállítására vonatkozó referenciával4. rész tekintetében: legalább 1 db röntgen spektrométer szállítására vonatkozó referenciával.5. rész tekintetében: legalább 1 db kézi spektrométer szállítására vonatkozó referenciával.M2) Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik:1. rész tekintetében:M2/A) 1 fő, felsőfokú (főiskola / egyetem) végzettséggel rendelkező szakemberrel, aki Gierth vagy azzal egyenértékű röntgen berendezések beüzemelésében, telepítésében és a használatának oktatásában legalább 12 hónap szakmai gyakorlattal rendelkezikA Kbt. 65. § (6) bekezdése szerint az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-07-09 - 2021-08-06

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-345491:obj:1
Classification
CPV / 33111600
Additional classifications
CPV / 33111000
Description
1 darab digitális, mobil (hordoztahó) röntgenberendezés hozzá tartozó hardverekkel, szoftverekkel és állványokkal (Gierth vagy azzal egyenértékű).Műszaki adatok:Szenzor (detektor):— méret: min.: 460 x 460 x 15.7 mm)— effektív képméret: min.: 415 x 426 mm— szcintillátor típusa: CsI (cézium jodid)— felbontás: min: 3300 x 3400 pixel (kb. 11,3 megapixel)Röntgencső:— csőfeszültség tartomány: min.: 40-120 kV (2 kV-os fokozatokkal állítható)— áramerősség: min.: 40 mA, max.: 120 mA— fókusz min.: 1.2 mm 1.2 mmA beszerzendő termék részletes műszaki követelményeit a Műszaki leírás tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-345491:obj:2
Classification
CPV / 33111600
Additional classifications
CPV / 38341000
Description
1 darab sugárzásmérő kéziműszer (DM-01 sugárzásmérő vagy azzal egyenértékű.)Műszaki adatok:— Mérési tartomány: min.: 1μSv/h-10mSv/h— Energia tartomány: min.: 0,05-1,5 MeV— Méret max.: 120x75x35 mm— Tömeg max.: 200 gA beszerzendő termék részletes műszaki követelményeit a Műszaki leírás tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-345491:obj:3
Classification
CPV / 33111600
Additional classifications
CPV / 35113400
Description
— 4 darab sebészeti keresztpántos ólomköpenyMűszaki adatok:— védelem: minden oldalt 0,5 mm vastag ólom— száródás: hátul keresztben pánttal— rögzítés: tépőzár— méretek: 60 x 90 x 100 cm— 2 darab röntgen védőkesztyűTechnikai adatok:— védelem: 0,5 mm ólom— kivitel: öt-ujjas— méret: S— anyag: gumi, ólom— 2 darab röntgen védőkesztyűTechnikai adatok:— védelem: 0,5 mm ólom— kivitel: öt-ujjas— méret: M— anyag: gumi, ólomA beszerzendő termék részletes műszaki követelményeit a Műszaki leírás tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-345491:obj:4
Classification
CPV / 33111600
Description
1 darab M-6 Jetstream "vagy azzal egyenértékű" eszköz beszerzése. Mikronyalábos EDXRF rendszer nagy területű térképezési képességgel a kulturális örökségből származó nagy minták roncsolásmentes elemanalíziséhez. In situ minta szkennelés. A műszer mérés helyszínére történő szállítása és a műalkotás előtt történő elhelyezéseA beszerzendő termék részletes műszaki követelményeit a Műszaki leírás tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-345491:obj:5
Classification
CPV / 33111600
Additional classifications
CPV / 38433000
Description
1 darab Kézi XRF spektrométer " vagy azzal egyenértékű" beszerzése.Műszaki adatok:— Kijelző: Integrált színes LCD kijelző, a készülékben egy színes integrált LCD kijelző kerüljön beépítésre.— Sugárforrás és Detektor: a rendszer elsődleges sugárforrása min 40 kV feszültséggel üzemeltethető miniatürizált röntgencső kell legyen az optimális gerjesztés érdekében.A készülékek nagyfelbontású, gyors SDD (Silicon Drift Detector) típusú detektorokkal legyenek felszerelve, melyeknek az aktív érzékelő felülete minimum 25 mm2— Tömeg és méret: a spektrométer egy önálló egység, tömege nem haladhatja meg az 2 kg-ot akkumulátorral együtt. A külső méretei nem haladhatják meg a 270 x 270 x 100 millimétert.A beszerzendő termék részletes műszaki követelményeit a Műszaki leírás tartalmazza.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Szépművészeti Múzeum
Street address
Dózsa György út 41.
Locality
Budapest
Postal code
1146
Country
HU
Contact name
Fejes Tímea
E-mail
timea.fejes@szepmuveszeti.hu
Phone
+36 14697163
Fax
+36 12127356
Website
Link

Organization data Organization in JSON