Bulgaria - Blagoevgrad: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-336349:2021-336349
Date
2021-07-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-336349
Releases
2021-07-05 (ocds-pyfy63:2021-336349:2021-336349)
2021-11-09 (ocds-pyfy63:2021-336349:2021-571018)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Blagoevgrad: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2021-08-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.1. Участникът в процедурата следва да притежава валиден лиценз, издаден от КЕВР за „Търговия с електрическа енергия“, съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката (ЗЕ), включващ права и задължения, свързани с дейността „координатор на балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ, във връзка с чл. 58 от Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ), или еквивалент.1.2. Участникът следва да притежава регистрация в „Регистъра на търговските участници, регистрирани като координатори на стандартни балансиращи групи“ на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД (ЕСО ЕАД), с посочен EIC код и със статус „активен“.Забележка: Участникът следва да декларира съответствието с поставените изисквания в т. 1.1. и т. 1.2. в част ІV, буква „А“: „Годност“ от ЕЕДОП, като посочи:— номера, под който е вписан в публичния регистър, поддържан от КЕВР, както и номера на притежавания валиден лиценз и срок на валидност, или еквивалент,— информация за регистрацията в „Регистъра на търговските участници, регистрирани като координатори на стандартни балансиращи групи“ на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД (ЕСО ЕАД), като посочи идентификационния номер/EIC за регистрация.В случай че доказателствата за посочената информация в т. 1.1 и т. 1.2 се съдържат в публичен регистър или са достъпни, следва да се посочи в ЕЕДОП препратка към публичния регистър. Информацията следва да е достъпна чрез пряк, неограничен и безплатен достъп.За доказване на изискванията по т. 1. 1. и т. 1.2.:Преди сключване на договор, участникът, определен за Изпълнител, представя заверени копия от документите, удостоверяващи наличието на лиценз и регистрация в посочения регистър, както следва:— копие на валиден лиценз, издаден от КЕВР за „Търговия с електрическа енергия“, съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката (ЗЕ), включващ права и задължения, свързани с дейността „координатор на балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ, във връзка с чл. 58 от Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ), или еквивалент. Когато е налице решение за изменение на лиценза, то се представя заедно с него,— документ, удостоверяващ регистрация в „Регистъра на търговските участници, регистрирани като координатори на стандартни балансиращи групи“ на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние.

Technical/professional eligibility:

3.1. Възложителят поставя изискване участникът да притежават валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството, по стандарта БДС EN ISO 9001 или еквивалентен, в областта, попадаща в обхвата на предмета на настоящата поръчка, който да е издаден от независимо лице, акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, или сертификатът да отговаря на изискванията за признаване, съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието, или еквивалентен сертификат, издаден от орган, установен в друга държава членка, или друго доказателство за прилагани еквивалентни мерки за осигуряване на качеството (чл. 64, ал. 5 - 7 от ЗОП).Минимално изискване: наличие на въведена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001 или еквивалент, чийто обхват включва дейностите от предмета на настоящата процедура или да прилага еквивалентни мерки за осигуряване на качеството в описаната област.Забележка: Участниците декларират това обстоятелство в Част ІV, Буква „Г“: „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП, като посочват информация относно наличието на валиден сертификат, издател и обхват на сертификата, както и публичен регистър, в който информацията е достъпна, ако има такъв.За доказване на изискванията по т. 3.1.:Преди сключване на договор, участникът, определен за Изпълнител, представя доказателствата за съответствие с критериите за подбор по т. 3.1.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-07-05 - 2021-08-04
Value
96 000.00 BGN
Minimum value
96 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-336349:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Процедурата се провежда с цел избор на доставчик на нетна електрическа енергия, координатор на стандартна балансираща група, пълно администриране на информационния поток с „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „Електроенергиен Системен Оператор“ ЕАД, както и поемане на разходите за небаланси на обект: административната сграда на ТП на НОИ – гр. Благоевград, ул. „Тракия“ № 1, включително и на изнесените работни места /ИРМ/ в гр. Разлог, пл. „Преображение” № 1, ет. 6, гр. Сандански, бул. „Свобода” № 3, който да предложи най-изгодни условия за доставка на електрическа енергия за нуждите на ТП на НОИ – Благоевград.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Teritorialno podelenie na Natsionalen osiguritelen institut — Blagoevgrad
Street address
ul. „Trakiya“ No. 1
Locality
gr. Blagoevgrad
Postal code
2700
Country
BG
Contact name
Katerina Borisova Radkova
E-mail
Katerina.Radkova@blagoevgrad.nssi.bg
Phone
+359 73889907
Website
Link

Organization data Organization in JSON