Romania - Brașov: Emergency-services building construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-317605:2021-317605
Date
2021-06-25
Language
RO
Tags
award

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-317605
Releases
2021-06-25 (ocds-pyfy63:2021-317605:2021-317605)

Releases in JSON

Tender

Title
Romania - Brașov: Emergency-services building construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price
- Quality: Experienta similara a expertului cheie 1 – lider de echipă/expert în management de proiect 10 %. Algoritm de calcul: 2. Punctajul pentru factorul de evaluare „Experienta similara a expertului cheie 1 – lider de echipă/expert în management de proiect – maximum 10 puncte, se acorda astfel: participarea ca expert in două proiecte/contracte – 3 puncte – participarea ca expert in trei pana la patru proiecte/contracte – 5 puncte; participarea ca expert in cinci pana la șase proiecte/contracte – 7 puncte; participarea ca expert in șapte sau mai multe proiecte – 10 puncte. Experienta similara a expertului cheie 2 – responsabil cu securitatea şi sănătatea în muncă” – 6 %. Algoritm de calcul: 6. Punctajul pentru factorul de evaluare. „Experienta similara a expertului cheie 5 – responsabil cu securitatea şi sănătatea în muncă” – maximum 6 puncte,, se acorda astfel: participarea ca expert in 2 proiecte/contracte – 1 punct ; participarea ca expert in trei sau patru proiecte/contracte – 3 puncte. (16)
- Quality: Punctajul se acordă ofertelor declarate admisibile, astfel: pentru cel mai scazut pret ofertat se acorda punctajul maxim alocat (84 puncte); pentru celelalte preturi ofertate, punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat/Pret n) x punctaj maxim alocat. Prețurile care se compară în vederea acordării punctajului sunt prețurile ofertelor fără TVA. (84)
Main procurement category
works
Procurement method details
Negotiated without a prior call for competition

Justification:

Județul Brașov, a încheiat în urma unei proceduri de licitație deschisă acordul contractual nr. 1/2019 cu S.C. Construcții S.A. din Sibiu. Acest acord a avut ca obiect „Aeroportul International Brasov-Ghimbav , etapa a III -a „Proiectare si execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte”. S.C. Construcții S.A. nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, astfel încât la data preconizată contractual de terminare a lucrărilor a executat doar 11,7 % din contract. Județul Brașov a reziliat acest contract în 23 octombrie 2020 și a făcut demersurile de preluare a amplasamentului, dar în urma repetatelor tergiversări cauzate de antreprenor, a preluat amplasamentul doar în luna ianuarie 2021. Problemele majore neprevăzute au apărut însă din cauza faptului că pe amplasamentul aeroportului se execută lucrări de investiții majore în baza altor două contracte, semnate cu alți antreprenori și a căror finalizare depinde exclusiv de finalizarea obiectivelor de investiții care făceau obiectul conntractului cu S.C. Construcții S.A.Mai exact este vorba de construcția terminalului de pasageri a viitorului aeroport, respectiv de lucrările de balizaj aferente suprafețelor de mișcare aeroportuare. Atât terminalul, cât și instalația de balizaj nu pot fi recepționate fără asigurarea energiei electrice, ori atât rețeaua de curent electric, cât și uzina electrică ar fi trebuit fi finalizate până la 23 octombrie 2020 în baza contractului reziliat. Pentru recepția la terminarea lucrărilor la terminalul de pasageri, ISU Brașov a condiționat semnarea recepției de asigurarea utilităților (Apă-canal) și de realizarea căilor de acces rutier care să poată fi folosite de autospecialele ISU. Toate aceste lucrări de asigurare a utilităților, precum și căile de acces făceau parte din obligațiile contractuale ale S.C. Construcții S.A. (contractul reziliat). În urma acestei situații, autoritatea contractantă se află într-o reală stare de criză, având în vedere că imposibilitatea recepționării celor două lucrări menționate va atrage după sine penalități cerute de către cei doi antreprenori și totodată un risc major de degradare a echipamentelor din terminal din cauza imposibilității asigurării microclimatului pentru care aceste sunt proiectate să funcționeze. Autoritatea contractantă nu avea cum să anticipeze faptul că operatorul S.C. Construcții S.A. nu avea sa-și onoreze obligațiile contractuale și nici că acesta, chiar și după rezilierea contractului va tergiversa [...] detalii pe www.e-licitatie.ro
Tender period
2021-06-25 - ?

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-317605:obj:1
Classification
CPV / 45216125
Description
Achiziția serviciilor de reviziuire a proiectului tehnic în vederea corelării coexistenței construcțiilor ce fac obiectul procedurii cu construcțiile aferente terminalului de pasageri și cu cele aferente instalatiilor de balizaj, asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor și executarea lucrărilor pentru obiectivul Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav , etapa a III-a – Proiectare si execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte (rest de executat).

Award

ID
ocds-pyfy63:2021-317605:award:0
Title
Aeroportul International Brașov-Ghimbav – etapa a III-a – Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte (rest de executat)
Date
2021-06-18
Status
active

Parties

Roles
buyer
Organization name
Județul Brașov
Street address
Str. Eroilor nr. 5
Locality
Brașov
Postal code
500007
Country
RO
Contact name
Direcția achiziții și contractare
E-mail
andreea.radulea@judbrasov.ro
Phone
+40 754073237
Website
www.judbrasov.ro

Organization data Organization in JSON

Roles
supplier
tenderer
Organization name
S.C. BOG’ART S.R.L.
Street address
S.C. BOG’ART S.R.L., cu sediul in Bucureşti, Sectorul 1, str. Ion Brezoianu nr. 27, etaj 2, 3 şi 4, tel./fax +40 213103238/ +40 213103283
Locality
București
Country
RO
E-mail
office@bogart.ro
Phone
+40 213103280
Fax
+40 213103283
Website
www.bogart.ro

Organization data Organization in JSON