Bulgaria - Pazardzhik: Alarm-monitoring services

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-307009:2021-307009
Date
2021-06-18
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-307009
Releases
2021-06-18 (ocds-pyfy63:2021-307009:2021-307009)
2021-10-01 (ocds-pyfy63:2021-307009:2021-497077)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Pazardzhik: Alarm-monitoring services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: „Организация на персонала“ (ОП) (50)
Award period
2021-07-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът трябва да притежава валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност, издаден съгласно чл. 40 от Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД), с териториален обхват територията на цялата страна или минимум на територията на област Пазарджик или еквивалентен документ, който му разрешава да изпълни настоящата обществена поръчка, съгласно действащото българско законодателство. Лицензът задължително трябва да включва дейност по чл. 5, ал. 1, т. 2, т. 3 и т. 5 от ЗЧОД.2. Участникът следва да разполага с разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс за осъществяване на електронни съобщения по реда на Закона за електронните съобщения и/или договор за комуникационни услуги или еквивалентен документ съгласно изискванията на чл. 17, ал. 2 от Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние.

Technical/professional eligibility:

1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да има изпълнена поне 1 (една) услуга, която е идентична или сходна с предмета на обществената поръчка или еквивалентна.2. За изпълнение на настоящата услуга участникът следва да разполага минимум със следното собствено или наето оборудване:2.1. Сигнално-охранителна система, която да отговаря на БДС или еквивалентни.2.2. Възможност за използване на минимум 4 (четири) радиочестоти.2.3. Възможност за използване на GPS система за контрол на местонахождението и движението на автопатрулните екипи в реално време и възможност за архивиране на записите в срок не по-кратък от 3 (три) месеца;2.4. Да разполага с техническо оборудване, което да включва минимум 1 (един) денонощен оперативен диспечерски център, осигуряващ 24-часов контрол и реакция на патрулните коли в съответния срок, с изградена система за контрол и реакция — пълен запис на радиообмена и телефонните разговори в центъра за получаване на сигнали от системата за охрана;2.5. Не по-малко от 5 (пет) броя автопатрулни автомобили, стационирани на територията, на която ще охраняват и осигурен резервен автомобил, в случай на необходимост.2.6. Да притежава разрешение за поддържане и обслужване на пожароизвестителни системи и пожарни кранове.2.7. Мобилна връзка със службите на МВР и съдействие за намесата им при необходимост.3. През целия период на изпълнение на поръчката участникът да разполага със собствени или наети лица, които отговарят за извършването на услугата.3.1. Не по-малко от 32 (тридесет и два) броя автопатрулни охранители, които да отговарят на изискванията на Закона за частната охранителна дейност.3.2. Не по-малко от 15 (петнадесет) служители технически персонал за профилактика и сервиз на сигнално- охранителната система на всички обекти.4. Участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентeн), в обхват приложим към предмета на поръчката, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация (European Cooperation for Accreditation), за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.

Technical/professional minimum level:

1. Деклариране: Преди сключване на договора за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи копие от валидни: лиценз за извършване на частна охранителна дейност или валиден еквивалентен документ и разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс за осъществяване на електронни съобщения по реда на Закона за електронните съобщения и/или договор за комуникационни услуги, или еквивалентен документ.2. Деклариране: Преди сключване на договора за обществена поръчка определеният изпълнител представя актуален документ, с който се удостоверява липсата на основание за отстраняване, а именно списък на оборудването, което ще бъде използвано за изпълнение на поръчката, съдържащ следната информация: вид, модел, технически параметри/характеристики, състояние и собственост.3. Деклариране: Преди сключване на договора за обществена поръчка определеният изпълнител представя актуален документ, с който се удостоверява липсата на основание за отстраняване, а именно списък на лицата, които отговарят за изпълнението на услугата, с посочване на имената, образованието и професионалната квалификация, с приложени декларации за ангажираност на всички лица, посочени в списъка, които не са служители на участника, определен за изпълнител.4. Деклариране: Преди сключване на договора за обществена поръчка определеният изпълнител представя валиден сертификат за прилагане система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентeн), или валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващ вписването на участника в съответен регистър на тази държава.Участникът ще бъде отстранен от участие в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка, ако не отговаря на някое от горните изисквания.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-06-18 - 2021-07-16
Value
73 800.00 BGN
Minimum value
73 800.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-307009:obj:1
Classification
CPV / 79711000
Description
Предметът на поръчката включва осигуряване на охрана със сигнално-охранителни системи на обекти — общинска собственост, на територията на община Пазарджик, описани в списъци — приложение № 1 и № 2 на техническата спецификация. Охраната на посочените в списъците обекти ще се осъществява денонощно, 7 дни в седмицата, в работни, празнични и почивни дни чрез комплексното използване на сигнално-охранителни системи, а при необходимост — и с пожароизвестителна техника и сили за реагиране — автопатрулни екипи. За целта избраният изпълнител трябва да разполага с необходимия технически и кадрови ресурс.Охраната ще се извършва съгласно изискванията на възложителя, описани в техническата спецификация.Вследствие на цялостното и качествено изпълнение на поръчката се предвижда да се осъществи предотвратяване на нападения и престъпни посегателства срещу територията и имуществото на 123 (сто двадесет и три) броя обекти на територията на община Пазарджик (съгласно списъци: приложение № 1 и приложение № 2 на техническата спецификация).

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Pazardzhik
Street address
bul. „Balgariya“ No. 2
Locality
Pazardzhik
Postal code
4400
Country
BG
Contact name
Dimitrichka Stoyanova Ladzhova
E-mail
dladzhova@pazardjik.bg
Phone
+359 34402218
Website
Link

Organization data Organization in JSON