Bulgaria - Belitsa: Public road transport services

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-243624:2021-243624
Date
2021-05-14
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-243624
Releases
2021-05-14 (ocds-pyfy63:2021-243624:2021-243624)
2021-07-21 (ocds-pyfy63:2021-243624:2021-370809)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Belitsa: Public road transport services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2021-06-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя минимални изисквания към годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност на участниците.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя минимални изисквания към финансовото и икономическото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да разполага с необходимите технически средства и съоръжения за осигуряване на качеството.Участникът декларира съответствие с критерия за подбор, чрез предоставяне на информация в част IV, Раздел „В“ Технически и професионални способности от ЕЕДОП за автобусите за изпълнение на поръчката, чрез посочване на брой автобуси, като за всеки автобус се предоставя необходимата информация за установяване на съответствието: идентификационни данни на автобуса – марка и модел, регистрационен номер; дата на първа регистрация; клас по чл. 149 от ЗДП; общ брой места (седящи и стоящи) без водача; екологична категория; наличие на оборудване за превоз на трудноподвижни лица; наличие на климатична система за целия салон; за коя линия от предмета на поръчката се предлага автобусът; автобусът е основен/резервен при изпълнение на превозите; данни за собственика и за регистъра, в който е вписан автобусът (по чл. 6 от ЗАП и/или аналогични регистри за чуждестранни лица), както и всякаква друга информация, по преценка на участника.Участникът избран за изпълнител представя Декларация за съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката и на копие на валиден лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници (лиценз на Общността), издаден по реда и при условията на Закона за автомобилните превози.2. Участник трябва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.Участникът декларира съответствие с критерия за подбор, чрез предоставяне на информация в Част IV, Раздел В „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП, за правоспособни водачи за всеки от основните автобуси, които да притежават свидетелство за управление, валидно за съответната категория МПС.Участникът избран за изпълнител представя списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да разполага с необходимия общ брой автобуси за изпълнение на поръчката – 6 броя (5 основни и 1 резервен), собствени, на лизинг или наети, за осигуряване на 100 % изпълнение на маршрутните разписания.Автобусите, които участникът има на разположение за изпълнение на обществената поръчка:— трябва да са включени към лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или към лиценз за извършване на международен превоз на пътници – лиценз на Общността, издаден на лицето, което ще извършва услугата обществен превоз на пътници (участник, подизпълнител или член на обединение), или на трето лице, с чиито възможности участникът доказва съответствието си с изискванията за технически възможности, поставени от възложителя. В последния случай участникът представя доказателства, че при изпълнението на поръчката ще има на разположение ресурсите на трети лица,— трябва да отговарят на изискванията за техническа изправност на пътните превозни средства, посочени в наредбата по чл.147, ал.1 от Закона за движението по пътищата,— не трябва да са ангажирани по други договори свързани с извършване на обществен превоз на пътници.2. Участникът да има сключени договори с правоспособни водачи и друг персонал за осигуряване на нормална и безопасна експлоатация на автобусите за изпълнение на обществената поръчка. Броят на водачите на МПС трябва да съответства на броя на необходимите ППС за обслужване на автобусните линии, както и водач за резервния автобус.Съгласно чл. 18 от Наредба № 33 от 3.ХІ.1999 г. за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България, издадена от Министерството на транспорта, водачът на автомобил за обществен превоз на пътници трябва да отговаря на следните изисквания:— да притежава свидетелство за управление, валидно за съответната категория МПС.Не е осъждан за умишлени престъпления от общ характер или да не е лишен по съдебен или административен ред от правото да управлява моторно превозно средство;— да е психологически годен по смисъла на наредбата по чл. 152, ал. 1, т. 2 от Закона за движението по пътищата,— да отговаря на изискването за квалификация на водача по смисъла на наредбата по чл.7б, ал.5 от Закона за автомобилните превози.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-05-14 - 2021-06-11
Value
540 000.00 BGN
Minimum value
540 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-243624:obj:1
Classification
CPV / 60112000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка е извършването на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската и републиканската транспортни схеми, съгласно утвърдени маршрутни разписания.При тази процедура Изпълнителят /Превозвачът/ ще изпълнява възложените мy автобусни линии и разписания в съответствие с изискванията на Закона за автомобилните превози, Закона за движение по пътищата, подзаконовите нормативни актове, издадени въз основа на тях, Наредба № 33 от 03.11.1999 г. за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България, издадена от министъра на транспорта. Изпълнението на поръчката цели осигуряване на нормалното функциониране на градски и междуселищния автобусен транспорт.Изпълнението на поръчката ще се извършва по утвърдена общинска транспортна схема на територията на община Белица и областна транспортна схема по следните автобусни линии:Автобусни линии— Автобусна линия № І гр. Разлог- гр. Белица -с. БабякИзпълнява се ежедневно целогодишно /без събота и неделя/. Обща дължина: 40 км— Автобусна линия № ІА гр. Разлог- гр. Белица -с. БабякИзпълнява се ежедневно целогодишно /без събота и неделя/. Обща дължина: 40 км— Градска автобусна линия № ІІ – гр. Белица-с. Горно Краище-гр. БелицаИзпълнява се ежедневно целогодишно. Обща дължина: 16 км— Автобусна линия № ІІІ гр. Разлог-с. ЧерешовоИзпълнява се целогодишно/вторник, сряда и четвъртък/. Обща дължина: 32 км— Автобусна линия № III А гр. Разлог-гр. Белица -с. ЧерешовоИзпълнява се целогодишно/понеделник и петък/.Обща дължина 50 км.— Автобусна линия № ІV гр. Белица-с. ОрцевоИзпълнява се ежедневно целогодишно. Обща дължина: 31 км— Автобусна линия № V гр. Белица-с. ДагоновоИзпълнява се за периода 15.09 до 30.06. Обща дължина: 8 км.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Belitsa
Street address
ul. „Georgi Andreychin“ No. 15
Locality
Belitsa
Postal code
2780
Country
BG
Contact name
Mariya Nikolova Chonkova
E-mail
mariq_chonkova@abv.bg
Phone
+359 7444/2323
Fax
+359 7444/2277
Website
Link

Organization data Organization in JSON