Bulgaria - Krumovgrad: Public road transport services

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-220205:2021-220205
Date
2021-05-03
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-220205
Releases
2021-05-03 (ocds-pyfy63:2021-220205:2021-220205)
2021-10-13 (ocds-pyfy63:2021-220205:2021-519881)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Krumovgrad: Public road transport services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2021-05-31 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в обществената поръчка трябва да притежават Лиценз за извършване на обществен превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници (лиценз на Общността), издаден по реда и при условията на Закона за автомобилните превози или еквивалент, като лицензите следва да се поддържат валидни през целия срок на действие на съответния договор.Участниците декларират съответствието с горепосочените критерии за подбор чрез попълване на част IV, раздел А „Годност” в приложимите полета на еЕЕДОП.Участниците представят информация като посочват информация за обстоятелствата по отношение на притежавания лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз на Общността или еквивалент, а именно: орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на притежавания документ, номер на документа, дата на издаване и неговата валидност, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ.Документи за доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, възложителят изисква от участниците или от определения за изпълнител участник да представи заверено копие на валиден лиценз за извършване на обществен превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници (лиценз на Общността), издаден по реда и при условията на Закона за автомобилните превози или еквивалент, съобразно декларираното в ЕЕДОП.В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ за вписването в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент, а за чуждестранно лице – аналогична регистрация, респ. вписване в аналогичен професионален регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва услугата съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и „Злополука на пътниците“.За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за „Гражданска отговорност“ и „Злополука на пътниците“ следва да бъде еквивалентна на тази по Кодекса за застраховането, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.Участниците декларират съответствието с горепосочените критерии за подбор чрез попълване на еЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, активно поле „Издаден/о от:“. В посоченото поле участниците посочват данните за застрахователната полица - орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа - №, дата на издаване, вида на застрахованата дейност и период на валидност.Документи за доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, възложителят изисква от участниците или от определения за изпълнител участник заверено копие на актуализирана/валидна застрахователна полица или еквивалентен документ (за чуждестранните лица), а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за застраховка „Професионална отговорност“ се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва услугата съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и „Злополука на пътниците“.За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за „Гражданска отговорност“ и „Злополука на пътниците“ следва да бъде еквивалентна на тази по Кодекса за застраховането, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

Technical/professional eligibility:

Да разполагат с необходимия брой автобуси от съответната категория/клас – основни и резервни, за извършване на превози по пакета линии, съгласно техническата спецификация, които:а) са включени към лиценза на участника, когато същият притежава лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България;б) отговарят на изискванията за техническа изправност, посочени в наредбата по чл. 147, ал. 1 от Закона за движението по пътищата;в) са оборудвани със съответните уреди и устройства, съгласно Наредба №12/05.01.2007 година за изискванията за задължителна употреба на контролните уреди за регистриране на данните за движението на автомобилите и работата на екипажите, както и функционалните и техническите изисквания към тях, на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДВбр.6/2007г.) и Наредба №13/19.04.2004 г. за изискванията за задължителната употреба на устройства за ограничаване на скоростта, монтирани в моторните превозни средства, на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (ДВбр.51/2004г.), в случаите, определени в наредбата;г) резервният автобус може да се използва като такъв максимум за три автобусни линии, независимо от това дали те са самостоятелни линии или включени в пакет.Участниците декларират съответствието с горепосочения критерий за подбор чрез попълване на част IV, раздел. В „Технически и професионални способности” в приложимите полета на ЕЕДОП. В това поле участниците следва да опишат съответното техническо оборудване за всяка линия поотделно, като посочват вид, марка, модел, рег. номер за всеки един автобус, както и информация за това посочения от тях резервен автобус в колко автобусни линии се използва като резервен.Документи за доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП участникът, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 9 от ЗОП представя декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката, съобразно декларираното в еЕЕДОП.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

Technical/professional minimum level:

Да разполагат с необходимия брой автобуси от съответната категория/клас – основни и резервни, за извършване на превози по пакета линии, съгласно техническата спецификация, които:а) са включени към лиценза на участника, когато същият притежава лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България;б) отговарят на изискванията за техническа изправност, посочени в наредбата по чл. 147, ал. 1 от Закона за движението по пътищата;в) са оборудвани със съответните уреди и устройства, съгласно Наредба №12/05.01.2007 година за изискванията за задължителна употреба на контролните уреди за регистриране на данните за движението на автомобилите и работата на екипажите, както и функционалните и техническите изисквания към тях, на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДВбр.6/2007г.) и Наредба №13/19.04.2004 г. за изискванията за задължителната употреба на устройства за ограничаване на скоростта, монтирани в моторните превозни средства, на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (ДВбр.51/2004г.), в случаите, определени в наредбата;г) резервният автобус може да се използва като такъв максимум за три автобусни линии, независимо от това дали те са самостоятелни линии или включени в пакет.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-05-03 - 2021-05-31
Value
80 832.97 BGN
Minimum value
80 832.97 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-220205:obj:1
Classification
CPV / 60112000
Description
Предмет на поръчката: „Извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканска транспортна схема, квота на община Крумовград в пакет: Хасково – Бук (14.00 ч. – 06.30 ч.) и Пловдив – Крумовград (13.00 ч. – 06.00 ч.), съгласно утвърдени маршрутни разписания”.В предмета на поръчката е предвидено да се осъществи обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканска транспортна схема, квота на община Крумовград в пакет: Хасково – Бук (14.00 ч. – 06.30 ч.) и Пловдив – Крумовград (13.00 ч. – 06.00 ч.), съгласно утвърдени маршрутни разписания.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Krumovgrad
Street address
pl. „Balgariya“ No. 5
Locality
Krumovgrad
Postal code
6900
Country
BG
Contact name
Valeriya Pehlivanova
E-mail
valka_kali@abv.bg
Phone
+359 884066011
Fax
+359 36417024
Website
Link

Organization data Organization in JSON