Bulgaria - Kyustendil: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-210886:2021-210886
Date
2021-04-28
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-210886
Releases
2021-04-28 (ocds-pyfy63:2021-210886:2021-210886)
2021-06-18 (ocds-pyfy63:2021-210886:2021-305732)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kyustendil: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2021-05-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да има валиден лиценз за търговия с електрическа енергия, включващ дейността „координатор на балансираща група“, издаден от КЕВР, в съответствие със Закона за енергетиката. Когато участник в процедурата е чуждестранно лице, същият следва да е вписан в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.2. Участникът следва да е вписан в регистъра на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД (ЕСО ЕАД) към крайната дата за подаване на предложението на търговските участници като търговец на електрическа енергия с посочен идентификационен номер/EIC код и със статус „активен“, за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.3. Участникът следва да е вписан в регистъра на ЕСО ЕАД към крайната дата за подаване на предложението на координатори на стандартни балансиращи групи като координатор с посочен идентификационен номер/EIC код и със статус „активен“, за чуждестранни лица— в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Изискуемата информация по т. 1, т. 2 и т. 3 се попълва в част ІV, раздел А от ЕЕДОП „Годност“.Документи за доказване: документ, удостоверяващ изисканите регистрации в КЕВР и ЕСО ЕАД, доказващ правото за търговия с електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група, освен в случаите, когато информацията е видна от публичен регистър, посочен при попълването на ЕЕДОП.Посочените по-горе документи, с които се доказва годността за упражняване на професионална дейност на участника, определен за изпълнител, както и удостоверение от съответните мрежови оператори за сключен договор по смисъла на чл. 11, т. 13 и чл. 23 от ПТЕЕ се представят преди сключване на договора за обществената поръчка.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за финансово състояние на участниците.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът трябва да има реализирана поне 1 доставка с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка, изпълнена през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, в зависимост от датата, на която е учреден или е започнал дейността си. Възложителят не поставя минимално изискване за обем.2. Участниците следва да имат внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:20хх или еквивалентен сертификат с обхват в съответствие с предмета на поръчката.Сертификатът трябва да е валиден, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-04-28 - 2021-05-28
Value
169 800.00 BGN
Minimum value
169 800.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-210886:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Предметът на поръчката включва доставка на активна нетна електрическа енергия — ниско напрежение, и избор на координатор на балансираща група на обекти, предоставени за управление на Агенция за социално подпомагане за нуждите на РДСП и ДСП на територията на област Кюстендил за срок от 60 месеца. Възлагането на обществената поръчка за покупко-продажба на електрическа енергия по свободно договорени цени се провежда при съблюдаване на приложимите разпоредби на Закона за енергетиката и останалите нормативни актове, които уреждат обществените отношения, свързани с доставката на електрическа енергия.Обществената поръчка има за цел да бъде избран доставчик на електрическа енергия и координатор на балансираща група, съгласно разпоредбите на Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ), като се сключи договор за комбинирани услуги по смисъла на чл. 20 от ПТЕЕ, а именно покупка на електрическа енергия и плащане на всички използвани от възложителя като краен клиент услуги: „достъп до електропреносната и/или електроразпределителната мрежа“, „пренос на електрическа енергия през електропреносната и/или електроразпределителната мрежа“ и „отговорност за балансиране“, както и уреждане на отношенията във връзка с плащането на дължимите суми за мрежови услуги за съответния ценови период.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya za sotsialno podpomagane chrez RDSP — Kyustendil
Street address
ul. „Demokratsiya“ No. 44, et. 10
Locality
Kyustendil
Postal code
2500
Country
BG
Contact name
Radostina Vaseva
E-mail
kyustendil-rdsp@asp.government.bg
Phone
+359 78523180
Website
Link

Organization data Organization in JSON