Bulgaria - Sofia: General management consultancy services

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-195632:2021-195632
Date
2021-04-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-195632
Releases
2021-04-20 (ocds-pyfy63:2021-195632:2021-195632)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: General management consultancy services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: П1 — Техническо предложение за изпълнение на поръчката (60)
Award period
2021-05-31 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изискване за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните 3 приключили финансови години (2018 г., 2019 г. и 2020 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Удостоверяване: при подаване на оферта за участие участниците декларират информацията относно съответствието с критерия за подбор в поле „конкретен годишен оборот“ от раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“ на част IV: „Критерии за подбор“ от eЕЕДОП.Доказване: документите, чрез които се доказва изпълнението на критериите за подбор, се представят от участника, избран за изпълнител при сключване на договор.На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в eЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Подробна информация: съгласно част, III, раздел II, б. „Б“, т. 2 от документацията.

Economic/financial minimum level:

Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти не по-малък от 1 300 000,00 BGN (един милион и триста хиляди лева).Бележка: „Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката“ по смисъла на § 2, т. 67 от ДР на ЗОП е: сума, равна на частта от нетните приходи от продажби, реализирана от дейности, попадащи в обхвата на обществената поръчка.„Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката“ е оборот от дейности/услуги, свързани с предоставянето на техническа помощ и/или консултантски услуги, и/или услуга по предоставяне на експерти в полза на бенефициент/контрагент/възложител/бенефициер при управление и/или изпълнение на инфраструктурен проект и/или изпълнение на инфраструктурни проекти. Под „инфраструктурен проект“ се разбира проект, при който основен предмет е изпълнението на строително-монтажни работи. Под „техническа помощ“ се разбира подкрепа на бенефициент/контрагент/възложител/бенефициер при управление и изпълнение на проект, финансиран от дадено лице или донор или институция.Поради характера на настоящата поръчка, според възложителя, не се приемат за сходни с предмета на настоящата поръчка следните дейности/услуги: упражняване на строителен надзор, изпълнение на функциите на инженер по ФИДИК, проектиране; инвеститорски контрол; авторски надзор или проектен ръководител на инфраструктурен проект (от страна на изпълнителя на СМР и/или инженеринг).

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да е изпълнил минимум една дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.Възложителят не поставя изискване за обем на изпълнената дейност-услуга.Удостоверяване: при подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 от ЗОП участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор в еЕЕДОП, част ІV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“: за услугите с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, изпълнени за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата.Доказване: преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП — списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката изпълнение през последните 3 години от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата — списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката изпълнение през последните 3 години от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.Подробна информация: съгласно част, III, раздел II, б. „Б“, т. 3.1. от документацията.2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството.Удостоверяване: при подаване на офертата участникът следва да предостави изискуемата информация в част ІV „Критерии за подбор“, раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ на ЕЕДОП.Доказване: в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП изискването се удостоверява със заверени копия на сертификати за управление на качеството. Документите за доказване съответствието с поставеното изискване се представят от участника, определен за изпълнител или при поискване в хода на процедурата — в случаите на чл. 67, ал. 5, и чл. 112 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.Подробна информация: съгласно част, III, раздел II, б. „Б“, т. 3.2. от документацията.

Technical/professional minimum level:

1. Относно изискването за сходна дейност — услуга: участникът трябва да е изпълнил минимум една дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.Под „сходни с тези на поръчката дейности“ следва да се разбира дейности/услуги, свързани с предоставянето на техническа помощ и/или консултантски услуги и/или услуга по предоставяне на експерти в полза на бенефициент/контрагент/възложител/бенефициер при управление и/или изпълнение на инфраструктурен проект/ на инфраструктурни проекти. Под „инфраструктурен проект“ се разбира проект, при който основен предмет е изпълнението на строително-монтажни работи. Под „техническа помощ“ се разбира подкрепа на бенефициент/контрагент/възложител/бенефициер при управление и изпълнение на проект, финансиран от дадено, лице или донор или институция.Поради характера на настоящата поръчка, според възложителя, не се приемат за сходни с предмета на настоящата поръчка следните дейности/услуги: упражняване на строителен надзор, изпълнение на функциите на инженер по ФИДИК, проектиране; инвеститорски контрол; авторски надзор или проектен ръководител на инфраструктурен проект (от страна на изпълнителя на СМР и/или инженеринг).2. Относно изискването за система за система за управление на качеството: участникът следва да притежава сертификация по EN ISO 9001:2015 — система за управление на качеството или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, с предметен обхват в областта на настоящата поръчка, а именно услуги, свързани с предоставянето на консултантски услуги.Бележка: сертификатът за система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2015 трябва да е валиден и издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда, когато кандидат или участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-04-20 - 2021-05-31
Value
3 288 587.00 BGN
Minimum value
3 288 587.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-195632:obj:1
Classification
CPV / 79411000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка e „Избор на екип за организация и управление на проект „Проектиране и изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF — трета фаза на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община“ по процедура BG16M1OP002-2.008 „Проектиране и изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF — трета фаза на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014—2020 г.“Проектът ще бъде осъществен в тясно сътрудничество и партньорство между Столична община (СО) и „Топлофикация София“ ЕАД (ТС).В рамките на дейност 3 „Организация и управление“ се сформира Екип за управление на проекта (ЕУП), състоящ се от 27 човека — служители на общинската администрация, експерти от „Топлофикация София“ ЕАД, в т.ч. 11 външни експерти, които ще бъдат избрани по настоящата процедура, а именно:1. Ръководител звено „Топлофикация София“ ЕАД;2. Координатор на проекта от страна на „Топлофикация София“ ЕАД;3. Лице по мониторинг — част „Машинна“;4. Лице по мониторинг — част „Строителна“;5. Лице по мониторинг — част „Електрическа“;6. Лице по Лице по мониторинг — част „КИПиА“;7. Eксперт по FIDIC от страна на „Топлофикация София“ ЕАД, отговорен за цялостно администриране на договора за строителен надзор;8. Eксперт по FIDIC от страна на „Топлофикация София“ ЕАД, отговорен за прилагане на клаузите по FIDIC в рамките на договора за строителство;9. Лице с финансова експертиза от страна на „Топлофикация София“ ЕАД;10. Лице със счетоводна експертиза от страна на „Топлофикация София“ ЕАД;11. Лице с юридическа експертиза от страна на „Топлофикация София“ ЕАД.Eкипът за управление на проекта ще носи отговорността за цялостното управление на проекта, изпълнение на изискванията на АДБФП и успешното приключване на проекта.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Toplofikatsiya Sofiya“ EAD
Street address
ul. „Yastrebets“ No. 23 B
Locality
Sofiya
Postal code
1680
Country
BG
Contact name
Ina Milkova
E-mail
i.milkova@toplo.bg
Phone
+359 29033107
Fax
+359 28594149
Website
Link

Organization data Organization in JSON