Bulgaria - Varna: Fleet management, repair and maintenance services

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-138156:2021-138156
Date
2021-03-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-138156

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Fleet management, repair and maintenance services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (70)
- Quality: срокове за замяна на некачествени части и отстраняване на дефекти (30)
Award period
2021-04-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Възложителят не поставя изисквания относно годността за упражняване на професионална дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в сферата на ремонта и техническото обслужване на автомобили. Изискуемите от възложителя обороти, следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.При подаване на оферта, съответствието с изискването по се декларира в еЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, изискването се доказва с представянето на:— удостоверения от банки, или— годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, както и— справка в свободен текст за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малко от 80 000 (осемдесет хиляди) BGN, без ДДС, изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 45 000 (четиридесет и пет хиляди) BGN, без ДДС, в сферата на ремонта и техническото обслужване на автомобили. Изискуемите от възложителя обороти, следва да са реализирани през последните 3 приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Technical/professional eligibility:

Изисква се от участник в процедурата:1. Изисква се от участник в процедурата да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата услуга, която да е еднаква или сходна с предмета на настоящата поръчка.За услуга/и със „сходен предмет“ се разбира изпълнение на дейностите услуги, свързани с техническо обслужване и ремонт на моторни превозни средства, като не е задължително да са изпълнени в рамките на 1 (една) услуга, нито е задължително да са за определен вид МПС.За „изпълнена дейност“ се счита дейността, за която има документ, удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от лицето, възложило дейността, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението.Съответствието с изискването се доказва с представянето на: списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга. Списъкът следва да включва услуги, чието изпълнение е приключило към датата на подаване на офертата2. Да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необх. за изпълнението на поръчката.При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица. Изискването се доказва с представянето на декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката-техническо обслужване и ремонт на моторни превозни средства.3.Да разполага с необх. персонал и/или ръководен състав с определена проф. компетентност за изпълнението на поръчката: лица, осигуряващи изпъл-е на поръчката (или ръководство при изпълнение), с необх. квалификация и проф. опит.Изискването се доказва с представянето на списък на персонала и/или ръководния състав, с необходимата професионална компетентност, които ще отговарят за изпълнението на поръчката. Списъкът съдържа име, презиме и фамилия, длъжността, образование и професионален опит.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. Изисква се от участник в процедурата да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата поне 1 (една) услуга, която да е с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка. Под „сходен предмет“ се разбира услуги, свързани с техническо обслужване и ремонт на моторни превозни средства.2. Изисква се от участник в процедурата да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнението на поръчката. Участникът следва да разполага с минимум 1 (една) собствена и/или наета сервизна база за обслужване на леки и лекотоварни МПС, която сервизна база да бъде снабдена с необходимото техническо оборудване за изпълнение за поръчката, но не по-малко от:а) Работно място за компютърна диагностика на двигател оборудвано със стенд за електронна диагностика на повредите — 1 бр.;б) Работно място за ремонт на леки автомобили (подемник или хидравличен крик или канал) — 1 бр.;в) Стенд за регулиране на преден и заден мост — 1 бр.;г) Стенд за регулиране на фарове — 1 бр.;д) Уред за дефектация и пълнене на автомобилни климатични инсталации — 1 бр.;е) Стенд за демонтаж, монтаж и баланс на гуми — 1 бр.;ж) Диагностичен уред за диагностика и за отстраняване на натрупани компютърни грешки, включително софтуер към него за всички марки и модели автомобили, собственост на възложителя;з) Автобояджийска камера и оборудване — 1 бр.3. Изисква се от участникът в процедурата да разполага с необходимия персонал и/или ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката. Участникът трябва да разполага с екип за изпълнение на услугата: лица, осигуряващи изпълнение на обществената поръчка (или ръководство при изпълнение), с необходимата квалификация и професионален опит, включващ най-малко: ръководител сервизна дейност — 1 брой, с професионална област (квалификация): средно-специално или висше — техническо образование, специалност „Двигатели с вътрешно горене“ или еквивалентна специалност, или аналогична специалност, и минимум 2 (две) години опит в областта на авторемонтни дейности; сервизни работници — 2 броя, с образователно-квалификационна степен — средно-техническо образование по специалности, съответстващи на предмета на обществената поръчка и професионален опит — минимум 1 (една) година опит в областта на авторемонтни дейности.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-03-19 - 2021-04-16
Value
48 000.00 BGN
Minimum value
48 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-138156:obj:1
Classification
CPV / 50111000
Description
Предметът на обществената поръчка включва следните сервизни дейности:1. Техн. обслужване на автомобилите-доставка,смяна на масла, филтри (маслени, горивни, поленови и др.); доставка и смяна на ремъци и свещи.2. Диагностика и отстраняване на натрупани компютърни грешки с необх. апаратура за посочените марки и модел МПС.3. Диагностика, обслужване и/или ремонт на автомобили по заявка от възложителя на двигател, запалителна уредба, силово предаване-съединител,предавателна кутия, карданно предаване, диференциални мостове; ходова част: преден и заден мост, окачване, кормилен механизъм, спирачна уредба; електрообзавеждане, хидравлична система, автотенек. и бояджийски услуги, регулиране на преден и заден мост; регулиране на фарове, подмяна (монтаж и демонтаж) и баланс на гуми; изправяне на джанти.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Oblastno patno upravlenie — Varna
Street address
ul. „D-r Pyuskyuliev“ No. 3
Locality
Varna
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
Lyudmila Chakarova
E-mail
opu_varna@api.bg
Phone
+359 52664362
Fax
+359 52613059
Website
Link

Organization data Organization in JSON