Bulgaria - Plovdiv: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-120001:2021-120001
Date
2021-03-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-120001
Releases
2021-03-10 (ocds-pyfy63:2021-120001:2021-120001)
2021-06-18 (ocds-pyfy63:2021-120001:2021-305878)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Plovdiv: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price
Award period
2021-04-05 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците да отговарят на изискванията на чл. 77, ал. 1 от ЗМИ и да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено на участника от ИАЛ, или еквивалентен документ, издаден в друга държава при условие за приложимост на територията на Република БЪЛГАРИЯ, или разрешение за производство при условията на чл. 77, ал. 2 от ЗМИ.При подаване на офертата участникът декларира наличието на поставеното от възложителя изискване за годност в част IV, раздел А от ЕЕДОП.Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участника допълнително и по всяко време документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация — разрешение за търговия на едро с медицински изделия, еквивалентен документ или разрешение за производство при условията на чл. 77, ал. 2 от ЗМИ. В тридневен срок от получаване на искането за доказване на изискването за годност по-горе участниците следва да имат готовност да представят съответните удостоверителни документи.Преди сключване на договора участникът, определен за изпълнител, представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).

Economic/financial eligibility:

Не се изискват

Economic/financial minimum level:

Не се изискват

Technical/professional eligibility:

1. През последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил успешно минимум 1 дейност с предмет, идентичен или сходен с този на предмета на обществената поръчка.* Под „изпълнена успешно дейност“ се разбира такава доставка, която независимо от датата на сключването им е приключила в посочения по-горе период.** Под „сходен предмет“ следва да се разбира дейности, в който предмет се включва доставка на медицинска апаратура.За доказване на съответствието с минималното изискване при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участника допълнително и по всяко време документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация за извършените от участника доставки — удостоверения за добро изпълнение, които съдържат вида на изпълнените дейности, датата, на която е приключило изпълнението, или копия на документи, удостоверяващи изпълнението и вида на изпълнените дейности. При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП преди сключване на договора участникът, определен за изпълнител, представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).2. За изпълнение на поръчката участниците следва да имат на разположение най-малко 1 квалифициран сервизен специалист, преминал курс на обучение при производителя или упълномощен от него представител за сервиз и гаранционно обслужване на предлаганата апаратура.В случай че участник подава предложение за повече от една обособена позиция, то изискването в критерия за подбор за минимален брой сервизни специалисти се отнася за всяка обособена позиция поотделно. Възложителят ще приеме един и същи специалист да бъде предложен да извършва сервиз и поддръжка на апаратурата, съдържаща се в две или повече обособени позиции, стига същият да покрива изискването на възложителя, да е преминал курс на обучение при съответните производители или упълномощените от тях представители за сервиз и гаранционно обслужване на предлаганата апаратура, предмет на съответните обособени позиции.За доказване на съответствието с минималното изискване при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участника допълнително и по всяко време документи, доказващи придобитата компетентност на посочения/те в ЕЕДОП от участника сервизен/сервизни специалист/и.При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП преди сключване на договора участникът, определен за изпълнител, представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП).

Technical/professional minimum level:

1. През последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, участникът трябва да е изпълнил успешно минимум 1 дейност с предмет, идентичен или сходен с този на предмета на обществената поръчка.* Под „изпълнена успешно дейност“ се разбира такава доставка, която независимо от датата на сключването им е приключила в посочения по-горе период.** Под „сходен предмет“ следва да се разбира дейности, в който предмет се включва доставка на медицинска апаратура.Участникът декларира съответствието си с поставения критерий за подбор като представя информация за обстоятелствата в част IV, раздел В на ЕЕДОП под формата на списък на доставките, извършени през последните 3 години, с посочване на конкретно доставените апарати, стойностите, датите, на които е започнало и приключило изпълнението и съответния получател.Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, участниците могат да посочат в ЕЕДОП: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, и точно позоваване на документа.2. За изпълнение на поръчката участниците следва да имат на разположение най-малко 1 квалифициран сервизен специалист, преминал курс на обучение при производителя или упълномощен от него представител за сервиз и гаранционно обслужване на предлаганата апаратура.Участникът следва да декларира съответствието си с поставения критерий за подбор, като представи информация за обстоятелствата в част ІV, раздел В от ЕЕДОП под формата на списък на техническите лица, които ще са ангажирани с изпълнението на поръчката, като се посочи следната информация: име и фамилия на лицето/лицата; идентификационни данни на документа за придобита компетентност като: издател на документа, предмет на курса/обучението; както и апаратурата, за чиито сервиз и поддръжка е ангажиран.В случай че участник подава предложение за повече от една обособена позиция, то изискването в критерия за подбор за минимален брой сервизни специалисти се отнася за всяка обособена позиция поотделно. Възложителят ще приеме един и същи специалист да бъде предложен да извършва сервиз и поддръжка на апаратурата, съдържаща се в две или повече обособени позиции, стига същият да покрива изискването на възложителя, да е преминал курс на обучение при съответните производители или упълномощените от тях представители за сервиз и гаранционно обслужване на предлаганата апаратура, предмет на съответните обособени позиции.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-03-10 - 2021-04-05
Value
773 176.00 BGN
Minimum value
773 176.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-120001:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33112200
Description
Настоящата обособена позиция включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура за учебна и научна дейност за нуждите на катедри към МФ на МУ — Пловдив, както следва:ОП № 1 „Надграждане на ехографски апарат Philips EPIQ 7 с кардиологичен трансдюсер и софтуер“: кардиологичен трансторакален трансдюсер — 1 бр.; софтуер за оценка на общото сегментно движение на миокарда — 1 бр.; софтуер за автоматична квантификация на лява камера — 1 бр.; софтуер за измерване на миокардна скорост от цветен тъканен доплер — 1 бр.; софтуер за автоматично измерване на „Интима-медиа“ — 1 бр.; софтуер за оценка на ехоинтензитета в региони зададени от потребителя — 1 бр.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-120001:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33112000
CPV / 33167000
Description
Настоящата обособена позиция включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура за учебна и научна дейност за нуждите на катедри към МФ на МУ — Пловдив, както следва:ОП № 2 „Апаратура за катедра „Пропедевтика на хирургичните болести“, секция „Пластично-възстановителна, естетична хирургия и термична травма“: преносим сонограф за изследване на повърхностни структури и щитовидна жлеза — 1 бр.; операционна лампа с 2 тела, с вградена камера и външен монитор с летящ ротор и фиксиран ротор — 1 бр.; увеличителни медицински лупи — 2 бр.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-120001:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33120000
CPV / 33165000
Description
Настоящата обособена позиция включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура за учебна и научна дейност за нуждите на катедри към МФ на МУ — Пловдив, както следва:ОП № 3 „Апаратура за катедра „Ортопедия и травматология“: артроскопска помпа — 1 бр.; видеоархивираща система — 1 бр.; еднократен сет за артроскопска помпа — 1 бр.; накрайници за криоаблатор (съвместими с наличната при възложителя апаратура Cryo-S Electric II CSEPT, Metrum Cryoflex Sp.z.o.o.): накрайник за криоаблатор (криохирургична ъглова сонда) с фиксиран шланг, Г-образна форма, ниска консумация на газ, триъгълен връх, покритие от медицински тефлон с възможност за невростимулация за третиране на фасетни стави в цервикалния и торакалния отдел на гръбначния стълб и криоаналгезия на перифирни нерви,размери: ∅ 1,3 mm (17G), дължина 120 мм, замразяващ връх с дължина 7 мм, програмирана за мин. 50 манипулации с възможност за автоклавиране — 2 бр., и накрайник за криоаблатор (криохирургична ъглова сонда) с фиксиран шланг, Г-образна форма, ниска консумация на газ, триъгълен връх, покритие от медицински тефлон с възможност за невростимулация за третиране на фасетни стави в торакалния, лумбалния, сакралния и илеосакралния отдел на гръбначния стълб, размери: ∅ 2 mm (14G), дължина 150 мм, замразяващ връх с дължина 10 мм, програмирана за мин. 50 манипулации с възможност за автоклавиране — 3 бр..; оптика за камера (съвместима с наличната при възложителя апаратура Stryker Endoscopy): оптика за камера 0 градуса — 1 бр.; оптика за камера 30 градуса — 2 бр., и оптика за камера 70 градуса — 1 бр.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-120001:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33150000
CPV / 33158000
Description
Настоящата обособена позиция включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура за учебна и научна дейност за нуждите на катедри към МФ на МУ — Пловдив, както следва:ОП № 4 „Електроакустичен апарат за фокусирана ударно-вълнова терапия“: електроакустичен апарат за фокусирана ударно-вълнова терапия — 1 бр.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-120001:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33155000
CPV / 33150000
Description
Настоящата обособена позиция включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура за учебна и научна дейност за нуждите на катедри към МФ на МУ — Пловдив, както следва:ОП № 5 „Компютъризирана динамометрична система за изометрични изследвания“: компютъризирана динамометрична система за изометрични изследвания — 1 бр.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-120001:obj:6
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33168100
CPV / 33162000
CPV / 33169000
Description
Настоящата обособена позиция включва доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура за учебна и научна дейност за нуждите на катедри към МФ на МУ — Пловдив, както следва:ОП № 6 „Хирургична апаратура“: едноканална електрохирургична платформа за фузия на съдове до 7 мм — 1 бр.; ендоскопска HD система от камера и LED светлинен източник, включваща: ендоскопски медицински монитор — 1 бр.; блок за управление на камера и LED светлина — 1 бр.; ендоскопска камерна глава — 1 бр.; куплор — 1 бр., светловоден кабел — 1 бр.; мини PCNL нефроскопски сет в 220 мм — 1 бр.; електрохирургическа платформа — 1 бр.; лапароскопско видеооборудване, включващо: ендоскопски медицински монитор — 1 бр., инсуфлатор с подгряване на газа — 1 бр., контролен блок на ендоскопската камера — 1 бр., ендоскопска камерна глава — 1 бр., ендоскопски светлинен източник — 1 бр., светловоден кабел — 1 бр., телескоп (ендоскоп) за лапароскопия 10 мм — 1 бр., помпа за хирургична употреба — 1 бр.;

Parties

Roles
buyer
Organization name
Meditsinski universitet — Plovdiv
Street address
bul. „Vasil Aprilov“ No. 15A
Locality
Plovdiv
Postal code
4000
Country
BG
Contact name
Elena Slavova
E-mail
elena.slavova@mu-plovdiv.bg
Phone
+359 32200513
Fax
+359 32200531
Website
Link

Organization data Organization in JSON