Bulgaria - Sofia: System and support services

Release

ID
ocds-pyfy63:2021-112217:2021-112217
Date
2021-03-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2021-112217
Releases
2021-03-05 (ocds-pyfy63:2021-112217:2021-112217)
2021-05-19 (ocds-pyfy63:2021-112217:2021-251574)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: System and support services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2021-04-05 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата да притежава регистрация в публичния регистър на предприятията, уведомили Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за намеренията си да осъществяват обществени електронни съобщения — пренос на данни — VPN услуги и достъп до интернет на основание чл. 33, ал. 1, т. 1 от Закона за електронните съобщения (ЗЕС), а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, или еквивалент.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/ договора за създаване на обединението.*Важно: При попълване на ЕЕДОП участникът в процедурата трябва да има предвид, че:За доказване на минималното изискване следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № и дата на съответния документ.При подаване на оферта информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискването се доказва с представянето на: заверено копие на валидно удостоверение за вписване в публичния регистър на предприятията, уведомили КРС за намеренията си да осъществяват обществени електронни съобщения (чл. 33, ал. 1, т. 1 от ЗЕС), издадено от КРС, или еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166 от ЗУТ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, за участниците — чуждестранни лица.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания по чл. 61 от ЗОП за доказване на икономическото и финансовото състояние на участниците за настоящата обществена поръчка.

Technical/professional eligibility:

Изисква се участникът в процедурата:1. Да е изпълнил дейност с предмет и обем, идентична или сходна с тези на поръчката, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата.*Важно: При попълване на ЕЕДОП участникът в процедурата трябва да има предвид, че:1.1. Дейността се счита за изпълнена, когато има съставен и подписан документ, удостоверяващ предаването и приемането ѝ от възложителя, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението ѝ, за което обстоятелство следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № и дата на съответния документ и/или съответен линк в публичния регистър!2. Да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки).*Важно: При попълване на ЕЕДОП участникът в процедурата трябва да има предвид, че:2.1. При доказване на изискването е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП.При подаване на оферта информацията относно изискванията се посочва от участника в ЕЕДОП в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискванията се доказва с представянето на:— по т. 1: списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга,— по т. 2: валидни сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на стоките със съответния стандарт. Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо — да прилага еквивалентните мерки.

Technical/professional minimum level:

Изисква се участникът в процедурата:1. Да е изпълнил дейност с предмет и обем, идентична или сходна с тези на поръчката, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, а именно да е изпълнил минимум 1 (една) дейност, идентична или сходна с предмета и обема на поръчката, като за такава се приема поддръжка на 1 (един) брой система за мониторинг и обработване на данни от сензори, състояща се от център за данни (data center), софтуер и комуникационна свързаност за пренос на данни (VPN).2. Да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки), с обхват в областта на информационните и комуникационните технологии, отнасящ се до дейности по: мониторинг/видеонаблюдение с център за данни (data center) и софтуер, виртуална частна мрежа за пренос на данни (VPN) и поддръжка на оборудване.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор по т. 1 се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, а по т. 2 - от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2021-03-05 - 2021-04-05
Value
5 000 000.00 BGN
Minimum value
5 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2021-112217:obj:1
Classification
CPV / 72250000
Additional classifications
CPV / 50332000
Description
Предметът на обществената поръчка включва описание на дейностите по поръчката:1. Извънгаранционна поддръжка на пътни станции за видеонаблюдение, засичане на пътен трафик, измерване на тегло в движение, метеорологично наблюдение, обзорно видеонаблюдение, управление на трафика с ограничено съдържание, управление на трафика с разширено съдържание, комуникационно оборудване и виртуална „частна“ мрежа (VPN) за управление на системата, както и оптичен кабел за пренос на данни, положен в тръбна инфраструктура и шахти за свързване.2. Временен контролен център (data center) и специализиран софтуер.3. Дейности по поддръжка, както следва:— регулярна поддръжка на устройствата според препоръките на производителя,— следене на статуса на устройствата,— отстраняване на проблеми в системата и други.*Забележка: Подробно описание на дейностите, предмет на обществената поръчка, е представено в техническа спецификация (приложение А), приложениe към документацията за обществената поръчка.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Patna infrastruktura“
Street address
bul. „Makedoniya“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
inzh. Elena Asenova/Ivan Dimitrov
E-mail
e.asenova@api.bg
Phone
+359 29173396
Fax
+359 29173398
Website
Link

Organization data Organization in JSON