Bulgaria - Sofia: Event services

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-625369:2020-625369
Date
2020-12-23
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-625369

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Event services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: Показател „Професионална компетентност на персонала“ (60)
Award period
2021-01-27 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да притежават валидна регистрация за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност в съответствие с чл. 61 от Закона за туризма (ЗТ) и да са вписани в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти, или да са лица по чл. 62 от Закона за туризма, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, или да притежават аналогично разрешение или членство в определена организация съгласно законодателството на държавата, в която са установени.Информацията се попълва в част ІV, раздел А от ЕЕДОП, като се посочва: издател, № и дата на издаване, валидност и обхват на документа, както и публичен регистър или национални бази данни на съответната държава, в която участникът е установен, до които възложителят има осигурен пряк и безплатен достъп, в които е публикувана съответната информация.При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП съответствието с поставеното изискване участникът доказва с представяне на копие на удостоверение за валидна регистрация в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти. Чуждестранните лица следва да представят еквивалентен документ, удостоверяващ правото за извършване на съответната туристическа дейност съгласно законодателството на държавата, в която са установени, или да посочат нормативен акт и съответното правно основание, по силата на което имат право да извършват дейността.При условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП преди сключване на договора определеният изпълнител представя документите по предходното изречение (ако не са били представени по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП). Ако определеният изпълнител е чуждестранно лице и/или лице по чл. 62 от ЗТ, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганите дейности в Република БЪЛГАРИЯ, включително че е извършил съответната регистрация съгласно чл. 61 от ЗТ (копие на удостоверение за валидна регистрация в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти), респективно че е уведомил компетентния орган и съответната информация е публикувана в регистъра на туроператорите и туристическите агенти съгласно чл. 62 от ЗТ.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка следва да са реализирали минимален оборот, реализиран от изпълнена/и дейност/и в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, общо за последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, общо в размер на 600 000 BGN с ДДС.Информацията се попълва в част ІV, раздел Б от ЕЕДОП.При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с поставеното изискване участникът доказва с представяне на годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, и/или справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.2. Участниците в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка следва да разполагат с валидна застраховка „Професионална отговорност“ — „Отговорност на туроператора“ в съответствие с чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Задължителната застраховка „Отговорност на туроператора“ следва да бъде сключена в съответствие с условията и минималните лимити, определени в Наредбата за условията и реда за сключване на договор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“. При участие на чуждестранни лица се изисква валиден еквивалентен документ съгласно националното им законодателство.Информацията се попълва в част ІV, раздел Б от ЕЕДОП, като се посочи обхват и застрахователна сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, както и дата, валидност, номер и издател на застрахователната полица.При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с поставеното изискване се доказва с представяне на доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ — „Отговорност на туроператора“ или еквивалент.Когато участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка следва да са реализирали минимален оборот, реализиран от изпълнена/и дейност/и в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, общо за последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, общо в размер на 600 000 BGN с ДДС.Под „оборот в сферата на поръчката“ се разбира: оборотът да е реализиран при изпълнението на дейност/и, свързана/и с осигуряване и/или организиране, и/или провеждане на събитие/я, и/или конференция/и, и/или семинар/и, и/или информационна/и кампания/и, и/или кръгла/и маса/и, и/или работна/и среща/и, и/или форум/и, и/или друго/ мероприятие/я.2. Участниците в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка следва да разполагат с валидна застраховка „Професионална отговорност“ — „Отговорност на туроператора“ в съответствие с чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма. Задължителната застраховка „Отговорност на туроператора“ следва да бъде сключена в съответствие с условията и минималните лимити, определени в Наредбата за условията и реда за сключване на договор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“. При участие на чуждестранни лица се изисква валиден еквивалентен документ съгласно националното им законодателство.

Technical/professional eligibility:

1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участниците следва да са изпълнили минимум 1 (една) дейност/и с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка.Информацията се попълва в част ІV, раздел В от ЕЕДОП, като се посочват стойност, дата, на която е приключило изпълнението, получател, информация за изпълнената дейност (обект и вид).При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с поставеното изискване участникът доказва с представяне на списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.2. Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството съгласно международен стандарт ISO 9001 или еквивалентен с обхват, включващ осигуряване на логистика при провеждане на събития.Информацията се попълва в част ІV, раздел Г от ЕЕДОП, като се посочва вид, номер, дата на валидност, обхват и орган, издал сертификата.При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието с поставеното изискване участникът доказва с представяне на копие на валиден сертификат за качество EN ISO 9001 или еквивалентен, издаден от акредитирано лице или от друг национален орган по акредитация съгласно чл. 64, ал. 5 от ЗОП. При доказване на минималното изискване са в сила разпоредбите на чл. 64, ал. 5—8 от ЗОП.Когато участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.

Technical/professional minimum level:

1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участниците следва да са изпълнили минимум 1 (една) дейност/и с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка.* Под дейност/и, сходни с предмета на настоящата поръчка, следва да се разбират дейност/и с предмет осигуряване на логистика при провеждане на събитие/я, и/или конференция/и, и/или семинар/и, и/или информационна/и кампания/и, и/или кръгла/и маса/и, и/или работна/и среща/и, и/или мероприятие/я, и/или форум/и, и/или друго/и мероприятие/я, като в поне едно от събитията да са взели участие минимум 75 участници.2. Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството съгласно международен стандарт ISO 9001 или еквивалентен с обхват, включващ осигуряване на логистика при провеждане на събития. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В случаите по предходното изречение участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-12-23 - 2021-01-27
Value
1 000 000.00 BGN
Minimum value
1 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-625369:obj:1
Classification
CPV / 79952000
Description
Услугите, предмет на настоящата обществена поръчка, ще бъдат предоставени за обезпечаване на събития и мероприятия, касаещи реализацията на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014—2020 г. и по Програма „Развитие на регионите“ 2021—2027, включително процеса на преселекция на концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) чрез логистични услуги и публични кампании (в т.ч. обществените обсъждания и консултации), свързани с работата на експертните звена към регионалните съвети за развитие.Услугите ще бъдат свързани с организиране и провеждане на всички видове събития, необходими в процеса на работа на Управляващия орган на ОПРР и регионалните съвети за развитие (РСР), както и на експертния състав към РСР, включително обществени обсъждания — конференции, изложби, заседания, срещи, фокус групи, комитети за наблюдение, тематични работни групи, кръгли маси, семинари, обмяна на добри практики, информационни дни, събития на открито, уебинари, тематични работни семинари (workshops) и др., като ще се провеждат на територията на цялата страна, включително и организиране и провеждане на онлайн събития и срещи в дигитална среда чрез виртуални системи и приложения за връзка и комуникация. Изпълнителят следва да има възможност за организиране на няколко еднакви или различни по вид събития по едно и също време, при необходимост и по заявка на възложителя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Ministerstvo na regionalnoto razvitie i blagoustroystvoto
Street address
ul. „Kiril i Metodiy“ No. 17—19
Locality
Sofiya
Postal code
1202
Country
BG
Contact name
Rositsa Stoyanova Stoyanova
E-mail
op@mrrb.government.bg
Phone
+359 29405334
Website
Link

Organization data Organization in JSON