Bulgaria - Varna: Miscellaneous food products

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-610655:2020-610655
Date
2020-12-18
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Miscellaneous food products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price
Award period
2021-01-19 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За обособени позиции № 1, 2, 3, 4 и 5:Участниците следва да имат регистрация/вписване по Закона за храните (обн. — ДВ, бр. 52 от 9.06.2020 г.) в регистъра на бизнес операторите и обектите за производство, преработка и/или дистрибуция на храни в съответната областна дирекция по безопасност на храните по седалище на бизнес оператора, съответно по местонахождение на обекта.Забележка: Съгласно §5 от ПЗР на Закона за храните (обн. — ДВ, бр. 52 от 9.06.2020 г.) издадените до влизането в сила на този закон удостоверения за регистрация на обекти за производство и търговия с храни по чл. 12 от отменения Закон за храните (обн. ДВ, бр. 90 от 15 октомври 1999 г.) запазват действието си за срока, за който са издадени.Участниците — чуждестранни лица, следва да бъдат вписани в аналогичен регистър или да разполагат с документ, доказващ правото да извършват дейност, съответстваща на предмета на настоящата поръчка, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.Участникът попълва (декларира) в част ІV, буква „А“ от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: заверено копие от валиден документ за регистрация/вписване по Закона за храните (обн. — ДВ, бр. 52 от 9.06.2020 г.) на бизнес оператора и на обекта за производство, преработка и/или дистрибуция на храни с обхват, съответстващ на групите храни от обособената позиция, за които участникът подава оферта/и, издадено от съответната областна дирекция по безопасност на храните по седалище на бизнес оператора, съответно по местонахождение на обекта, а за чуждестранни лица — аналогичен документ съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, включително при сключване на рамковото споразумение.*Чуждестранните лица следва да представят валиден документ за регистрация/вписване по Закона за храните (обн. — ДВ, бр. 52 от 9.06.2020 г.) на бизнес оператора и на обекта за производство, преработка и/или дистрибуция на храни с обхват, съответстващ на групите храни от обособената позиция, за които участникът подава оферта/и, издадено от съответната областна дирекция по безопасност на храните по местонахождение на обекта, при сключване на всеки конкретен договор по чл. 82, ал. 2 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителя не поставя условие.

Technical/professional eligibility:

За обособени позиции № 1, 2, 3, 4 и 5:Участникът следва да докаже, чe е изпълнил поне 1 (една) дейност с предмет идентични или сходни с предмета на поръчката, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата. Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV, буква „В“ от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП следва да се представи: списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършените доставки;*Забележка: При условие че участникът подава оферта за повече от една обособена позиция, същият следва да отговаря на минималното изискване сборно.За обособени позиции № 1, 2, 3, 4 и 5:Участниците следва да разполагат с минимум 1 (едно) специализирано транспортно средство за превоз на храните, отговарящо на следното изискване: транспортното средство, специализирано за превоз на храни, осигуряващо съответните температурни параметри и условия за превоз на съответните групи храни, притежаващо удостоверения за регистрация съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, издадени от съответната ОДБХ. Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV, буква „В“ от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП следва да се представи: списък на техническите средства.*Забележка: При условие че участникът подава оферта за повече от една обособена позиция, същият следва да разполага с минимум 1 (едно) специализирано транспортно средство.

Technical/professional minimum level:

За обособени позиции № 1, 2, 3, 4 и 5: Участникът следва да докаже, чe е изпълнил поне 1 (една) дейност с предмет, идентични или сходни с предмета на поръчката, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата.* Под „изпълнени дейности“ се разбират такива, при които независимо от датата на сключването им доставката е приключила в посочения по-горе период.** Под доставки с „идентичен или сходен с предмета на поръчката“ следва да се разбира:— за обособена позиция № 1 — доставки на плодове и/или зеленчуци, и/или ядки, сходни с тези от техническата спецификация по обособена позиция № 1,— за обособена позиция № 2 — доставки на хляб и/или яйца, и/или млечни, и/или пакетирани продукти, сходни с тези от техническата спецификация по обособена позиция № 2,— за обособена позиция № 3 — доставки на конско месо и/или говеждо месо, и/или свински субпродукти, сходни с тези от техническата спецификация по обособена позиция № 3,— за обособена позиция № 4 — доставки на птиче месо, сходни с тези от техническата спецификация по обособена позиция № 4,— за обособена позиция № 5 — доставки на риба, сходни с тези от техническата спецификация по обособена позиция № 5.За обособени позиции № 1, 2, 3, 4 и 5:Участниците следва да разполагат с минимум 1 (едно) специализирано транспортно средство за превоз на храните, отговарящо на следното изискване: транспортното средство, специализирано за превоз на храни, осигуряващо съответните температурни параметри и условия за превоз на съответните групи храни, притежаващо удостоверения за регистрация съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, издадени от съответната ОДБХ.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-12-18 - 2021-01-19
Value
283 400.00 BGN
Minimum value
283 400.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-610655:obj:1
Classification
CPV / 15800000
Additional classifications
CPV / 03220000
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извършат периодични доставки на хранителни продукти за изхранване на животните в Зоопарк — Варна съгласно техническа спецификация — Приложение №1.Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обособената позиция, ще се определят при всяко конкретно възлагане — вътрешен конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 2 от ЗОП.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-610655:obj:2
Classification
CPV / 15800000
Additional classifications
CPV / 15810000
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извършат периодични доставки на хранителни продукти за изхранване на животните в Зоопарк — Варна съгласно техническа спецификация — приложение № 2.Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обособената позиция, ще се определят при всяко конкретно възлагане — вътрешен конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 2 от ЗОП.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-610655:obj:3
Classification
CPV / 15800000
Additional classifications
CPV / 15100000
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извършат периодични доставки на хранителни продукти за изхранване на животните в Зоопарк — Варна съгласно техническа спецификация — приложение № 3.Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обособената позиция, ще се определят при всяко конкретно възлагане — вътрешен конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 2 от ЗОП.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-610655:obj:4
Classification
CPV / 15800000
Additional classifications
CPV / 15131500
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извършат периодични доставки на хранителни продукти за изхранване на животните в Зоопарк — Варна съгласно техническа спецификация — приложение № 4.Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обособената позиция, ще се определят при всяко конкретно възлагане — вътрешен конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 2 от ЗОП.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-610655:obj:5
Classification
CPV / 15800000
Additional classifications
CPV / 03311000
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извършат периодични доставки на хранителни продукти за изхранване на животните в Зоопарк — Варна съгласно техническа спецификация — приложение № 5.Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обособената позиция, ще се определят при всяко конкретно възлагане — вътрешен конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 2 от ЗОП.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Varna
Street address
bul. „Osmi primorski polk“ No. 43
Locality
Varna
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
Kirila Kirova
E-mail
op@varna.bg
Phone
+359 52804925
Website
Link

Organization data Organization in JSON