Bulgaria - Sofia: Construction work for communication lines

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-603419:2020-603419
Date
2020-12-15
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work for communication lines
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2021-01-15 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът да е регистриран в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите за изпълнение на строежи от I група, четвърта или по-висока категория, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с този критерий за подбор чрез попълване на съответното поле в част IV, раздел А от единен европейски документ за обществени поръчки (еЕЕДОП).Доказателство за съответствие с този критерий за подбор е заверено копие на валидно удостоверение от Камарата на строителите в България за вписване в Централния професионален регистър на строителя в съответствие с изискванията на чл. 3, ал. 2 и ал. 3 от Закона за камарата на строителите за изпълнение на строежи от I група, четвърта или по-висока категория строеж, а за чуждестранни лица — аналогичен документ съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.

Economic/financial eligibility:

Участникът да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ за вреди, причинени на други участници в строителството и/ или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействие при или по повод изпълнение на задълженията им съгласно изискването на чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) за професионална отговорност в строителството и с минимални застрахователни суми съгласно чл. 5, ал. 1, т. 4 и чл. 5, ал. 2, т. 4 от от Наредба за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава — членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумение за Европейското икономическо пространство съгласно чл. 171а от ЗУТ.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с този критерий за подбор чрез попълване на съответното поле в част IV, раздел Б от единен европейски документ за обществени поръчки (еЕЕДОП).

Economic/financial minimum level:

Доказателство за съответствие с този критерий за подбор е заверено копие на валидна застрахователна/и полица/и „Професионална отговорност“ за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействие при или по повод изпълнение на задълженията им съгласно изискването на чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).Доказателствата за съответствие с този критерий за подбор се представят преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на обществената поръчка.За лице от държава — членка на Европейския съюз, или от друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република БЪЛГАРИЯ — заверено копие на еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава — членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, като в този случаи, когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, се представя заверено копие на допълнителна застраховка или гаранция, която обхваща непокритите рискове, в съответствие с чл. 173, ал. 2 и чл. 174, ал. 1 от ЗУТ и при спазване изискванията на чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да прилага система за управление на качеството по стандарта EN ISO 9001:2015 или еквивалент.2. Участникът да има внедрена система за управление на околната среда по стандарт EN ISO 14001:2015 или еквивалентен.3. Участникът да е изпълнил минимум 1 дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 5 години от датата на подаване на офертата.4. Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав с професионална компетентност за изпълнение на поръчката.Доказателства за съответствието с критериите за подбор са:— по т. 1: заверено копие на валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството по стандарта EN ISO 9001:2015 или еквивалент с обхват „строителство и/или монтаж, и/или поддръжка, и/или ремонт на мрежи и/или съоръжения“.— по т. 2: заверено копие на валиден сертификат за внедрена система за управление на околната среда по стандарт EN ISO 14001:2015 или еквивалентен с обхват: „строителство и/или монтаж и/или поддръжка и/или ремонт на мрежи и/или съоръжения“,— по т. 3: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания,— по т. 4: списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.Информацията за съответствие с критериите за подбор се посочва в ЕЕДОП, част от офертата на участника. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с този критерий за подбор чрез попълване на съответното поле в част IV, раздел В от единен европейски документ за обществени поръчки (еЕЕДОП).Доказателствата за съответствие с критериите за подбор се представят, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на обществената поръчка.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да прилага система за управление на качеството по стандарта EN ISO 9001:2015 или еквивалент с обхват „строителство и/или монтаж, и/или поддръжка, и/или ремонт на мрежи и/или съоръжения“.2. Участникът да има внедрена система за управление на околната среда по стандарт EN ISO 14001:2015 или еквивалентен с обхват „строителство и/или монтаж, и/или поддръжка, и/или ремонт на мрежи и/или съоръжения“.3. Участникът да е изпълнил минимум 1 дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 5 години от датата на подаване на офертата.Под предмет и обем, сходен с този на поръчката, следва да се разбира изграждане на поне 1 оптична кабелна линия и/или далекосъобщителна кабелна мрежа с дължина минимум 20 км.4. Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, както следва:а) мин. 1 проектант с пълна проектантска правоспособност (ППП) по част „Технологична“;б) мин. 1 проектант с ППП по част „Конструктивна“;в) мин. 1 проектант с ППП по част „Геодезична“;г) мин. 1 проектант с ППП по част „Проект за организация и изпълнение на строителството“;д) мин. 1 проектант с ППП по част „Организация и безопасност на движението“;е) мин. 1 проектант с ППП, който да отговаря за план за безопасност и здраве;ж) мин. 1 проектант с ППП, който да отговаря за план за управление на строителните отпадъци;з) мин. 1 проектант с ППП, който да отговаря за пожарна безопасност;и) мин. 1 бр. ключов експерт „Технически ръководител“, който да отговаря на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ — да е лице, получило диплома от акредитирано висше училище с квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“ или еквивалент, или лице със средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в област „Архитектура и строителство“ и „Техника“, да има опит като технически ръководител и/или ръководител на строеж при строителство най- малко 1 обект.Експертите по б. „а“—„з“ трябва да притежават удостоверения за ППП, издадени от Камарата на архитектите в България (КАБ) и/или Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИПП).При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-12-15 - 2021-01-15
Value
416 666.67 BGN
Minimum value
416 666.67 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-603419:obj:1
Classification
CPV / 45231600
Additional classifications
CPV / 32562100
CPV / 71220000
Description
Предметът на обществената поръчка включва проектиране, упражняване на авторски надзор, изграждане на оптична кабелна линия, състояща се от 2 (два) оптични кабела (кабел 1 и кабел 2, всеки с капацитет от по 96 влакна), осигуряваща комуникационна свързаност по 2 независими трасета между обект 1 — сграда на МВР, гр. София на ул. „Теодосий Търновски“ № 42, и обект 2 — сграда на МВнР, гр. София, ул. „Александър Жендов“ № 2. В заданието за проучване и проектиране (приложение № 1.1) и техническата спецификация (приложение № 1.2) към документацията за обществена поръчка са описани подробно всички изисквания на възложителя и характеристики на поръчката.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Direktsiya „Komunikatsionni i informatsionni sistemi“
Street address
ul. „6-i septemvri“ No. 29
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Viktoriya Asenova Asenova
E-mail
VAsenova.cis@mvr.bg
Phone
+359 29824763
Fax
+359 29885050
Website
Link

Organization data Organization in JSON