Bulgaria - Berkovitsa: Medical equipments

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:2020-592980
Date
2020-12-09
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Berkovitsa: Medical equipments
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price
Award period
2021-01-06 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да притежават валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ), по реда на Закона за медицинските изделия (ЗМИ) или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава, с обхват на категориите медицински изделия, в които попадат медицинските изделия от предмета на поръчката по съответната обособена позиция, по която участникът е депозирал оферта — важи за всички обособени позиции.Участниците по обособена позиция 2 трябва да притежават валидна лицензия (разрешение) за работа в среда с източници с йонизиращи лъчения, издадена от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), по реда на Закона за безопасно използване на ядрената енергия (ЗБИЯЕ) — важи за обособена позиция № 2.Чуждестранните участници могат да докажат съотвеtствието си с критериите за подбор с аналогични/еквивалентни документи (разрешителни, лицензии, регистри и др.) съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.Доказване:При депозиране на офертите на основание чл. 67, ал. 1 от ЗОП участниците декларират съответствието си с критериите за подбор в част ІV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП, раздел „А“, като посочват: номер и дата на издаване на разрешението за търговия на едро с медицински изделия и/или номер и дата на издаване на лицензията за работа с източници на йонизиращи лъчения, период на валидност, компетентен орган, издал документа, наименование на лицето, на което е издаден документа, обхват на разрешението/лицензията.В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП съответствието на участника с критериите за подбор се доказва с представяне на заверено копие на разрешението за търговия на едро с медицински изделия/лицензията за работа с източници на йонизиращи лъчения или еквивалентен документ, ако избраният изпълнител е чуждестранно лице следва да представи документ, с който се доказва, че има право да изпълнява дейността в Република БЪЛГАРИЯ, както и да извърши съответната регистрация, когато е необходимо.

Economic/financial eligibility:

Всеки участник трябва да е реализирал минимален оборот за последните 3 приключили финансови години в сферата, попадаща в обхвата на поръчката по съответната обособена позиция/позиции, по която/които участника е депозирал оферта, който тригодишен оборот следва да е най-малко равен на прогнозната стойност на съответната обособена позиция/позиции, по която/които е депозирана оферта.Изискването за минимален конкретен оборот обхваща последните 3 приключили финансови години.Съгласно чл. 62, ал. 3 от ЗОП информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Доказване:При подаване на офертата на основание чл. 67, ал. 1 от ЗОП участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП, раздел „Б“, като посочва конкретно периода и размера на реализирания специфичен оборот.На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, а именно: справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката и/или годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката и/или годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.Съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП при участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Всеки участник трябва да е реализирал минимален оборот за последните 3 приключили финансови години в сферата, попадаща в обхвата на поръчката по съответната обособена позиция/позиции, по която/които участника е депозирал оферта, който тригодишен оборот следва да е най-малко равен на прогнозната стойност на съответната обособена позиция/позиции, по която/които е депозирана оферта, както следва:— по обособена позиция № 1 — минимален оборот 394 000 BGN без ДДС,— по обособена позиция № 2 — минимален оборот 271 000 BGN без ДДС,— по обособена позиция № 3 — минимален оборот 26 300 BGN без ДДС,— по обособена позиция № 4 — минимален оборот 89 670 BGN без ДДС,— по обособена позиция № 5 — минимален оборот 38 300 BGN без ДДС,— по обособена позиция № 6 — минимален оборот 34 800 BGN без ДДС,— по обособена позиция № 7 — минимален оборот 2 540 BGN без ДДС,— по обособена позиция № 8 — минимален оборот 33 000 BGN без ДДС.Сферата, попадаща в обхвата на поръчката, е сферата на:— по обособена позиция № 1 — доставка на автомобили със специално предназначение и/или доставка, преработка и трансформация на автомобили и/или доставка на автомобили и монтаж на специализирани надстройки или еквивалентно, както и доставка на медицинско оборудване и/или доставка и монтаж на медицинско оборудване или еквивалентно,— по обособена позиция от № 2 до № 8 — доставка на медицинско оборудване и/или доставка и монтаж на медицинско оборудване или еквивалентно.

Technical/professional eligibility:

Участниците следва да прилагат системи за управление на качеството.При подаване на офертата на основание чл. 67, ал. 1 от ЗОП участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в ЕЕДОП, попълнен в съответната част IV „Критерии за подбор“, раздел „Г“, като посочва данни за сертификата, сертифициращия орган, обхвата/областта на сертификацията, срок на валидност.На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, а именно: заверени от участника копия на сертификати, които удостоверяват съответствието на участника със съответните стандарти, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи заверено от участника копие на сертификатите, които удостоверяват съответствието на участника със съответните стандарти.Съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП при участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.

Technical/professional minimum level:

Участникът по всяка обособена позиция трябва да прилага система за управление на качеството в съответствие със стандарт ISO 9001 или еквиваленти.Обхватът на сертификацията следва да включва:— по обособена позиция № 1 — доставка на автомобили със специално предназначение и/или доставка, преработка и трансформация на автомобили и/или доставка на автомобили и монтаж на специализирани надстройки или еквивалентно, както и доставка на медицинско оборудване и/или доставка и монтаж на медицинско оборудване или еквивалентно,— по обособена позиция от № 2 до № 8 — доставка на медицинско оборудване и/или доставка и монтаж на медицинско оборудване или еквивалентно.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-12-09 - 2021-01-06
Value
889 610.00 BGN
Minimum value
889 610.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:1
Classification
CPV / 33100000
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 1 включва доставка на базов автомобил, фабрично нов, произведен не по-рано от 2019 г., доставка и монтаж на специализирана надстройка, доставка на диагностично оборудване, ултразвукова система за сърдечен и съдов анализ и велоергометърна система за стрес тест, включително инсталиране, монтаж, въвеждане в експлоатация и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:2
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33111000
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 2 включва доставка, инсталиране, монтаж, въвеждане в експлоатация и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация на дигитален графичен рентгенов апарат (1 бр.)

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:3
Classification
CPV / 33100000
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 3 включва доставка, инсталиране, монтаж, въвеждане в експлоатация и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация на пациентски монитори (4 бр.)

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:4
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33124120
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 4 включва доставка, инсталиране, монтаж, въвеждане в експлоатация и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация на ултразвукова система за общ и абдоминален преглед (1 бр.)

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:5
Classification
CPV / 33100000
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 5 включва доставка и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация на транспортен инкубатор за новородени (1 бр.)

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:6
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33191110
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 6 включва доставка, инсталиране, монтаж, въвеждане в експлоатация и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация на автоклав (1 бр.)

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:7
Classification
CPV / 33100000
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 7 включва доставка, инсталиране, монтаж, въвеждане в експлоатация и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация на ултразвуков инхалатор (1 бр.)

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-592980:obj:8
Classification
CPV / 33100000
Additional classifications
CPV / 33157400
Description
Предмет на поръчката по обособена позиция № 8 включва доставка и привеждане в работно състояние, готово за приемане и експлоатация на транспортен респиратор (1 бр.)

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Berkovitsa
Street address
pl. „Yordan Radichkov“ No. 4
Locality
Berkovitsa
Postal code
3500
Country
BG
Contact name
Veselka Grigorova Zaharieva
E-mail
zaharieva.v@berkovitsa.com
Phone
+359 95389129
Fax
+359 95388405
Website
Link

Organization data Organization in JSON