Bulgaria - Kazanlak: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-569931:2020-569931
Date
2020-11-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kazanlak: Medical consumables
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: качество — съобразно приложената методика за оценка (40)
Award period
2020-12-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Правоспособност за упражняване на професионална дейност: Участникът да има право да произвежда и/или търгува с медицински изделия/консумативи, което се удостоверява с разрешение за производство и/или търговия с медицински изделия или еквивалентен. Заверен препис от документа се представя преди сключване на договор.Участникът предоставя (декларира) в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за документите (номер, дата, откого е издаден, данни за електронен регистър — ако такъв е наличен), удостоверяващи възможността му да произвежда и /или търгува с медицински изделия/консумативи — част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“

Economic/financial eligibility:

Не се поставят

Economic/financial minimum level:

Не се поставят

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да прилага система за управление на качеството с обхват, свързан с предмета на поръчката — производство и/ или търговия с медицински изделия или еквивалентен предмет.За доказване на съответствието с това изискване участниците следва да посочат необходимата информация, с която разполагат за изпълнение на поръчката, в част IV „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП (вид на сертификата, номер, дата на издаване, срок на валидност, орган, който го е издал, данни за ел. регистър — ако такъв е наличен). Заверен препис от сертификата/ тите участникът предоставя преди сключване на договора като доказателство за декларираното в ЕЕДОП.2. Опис/декларация на предоставените мостри/образци за доказване на качеството съгласно списък „Образци за качество“, като е спазено посоченото количество на образците. Представя се в случаите, когато участниците оферират номенклатурни единици, вкл. в приложение № 2.Важно: Уважаеми участници, моля, не предлагайте единична цена в приложение № 4 за номенклатурна единица, фигурираща в списък за предоставяне на образци за доказване на качеството приложение № 2, без да сте приложили мостра/образец в офертата, което може да се приеме от комисията за документ с невярно съдържание.3. За номенклатурните единици, за които не се изисква образец/мостра, ще се приема, че са с добро качество и относително тегло в крайната оценка — 40 точки, само в случай че по отношение на тях са представени някои от посочените по-долу видове документи:1) документи, издадени от акредитирани лица за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на стоките със спецификацията;2) документи, от които да е видно, че разполагат със системи за управление и проследяване на доставките, която ще се прилага при изпълнение на поръчката;3) сертификати за качество от производителя или със сертификати за съответствие с изискванията на международните норми и стандарти;4) писмени становища, препоръки и референции от други лечебни заведения с данни за качествата на предложените продукти, с които кандидатът участва в процедурата.Важно:Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от ИА „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Документите от точка 4 не могат да бъдат самостоятелно основание за преценка на качеството на консумативите. Те трябва да бъдат задължително придружени от документи, включени в някоя от първите 3 точки.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да прилага система за управление на качеството с обхват, свързан с предмета на поръчката — производство и/ или търговия с медицински изделия или еквивалентен предмет.За доказване на съответствието с това изискване участниците следва да посочат необходимата информация, с която разполагат за изпълнение на поръчката, в част IV „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП (вид на сертификата, номер, дата на издаване, срок на валидност, орган, който го е издал, данни за ел. регистър — ако такъв е наличен). Заверен препис от сертификата/ тите участникът предоставя преди сключване на договора като доказателство за декларираното в ЕЕДОП.2. Опис/декларация на предоставените мостри/образци за доказване на качеството съгласно списък „Образци за качество“, като е спазено посоченото количество на образците. Представя се в случаите, когато участниците оферират номенклатурни единици, вкл. в приложение № 2.Важно: Уважаеми участници, моля, не предлагайте единична цена в приложение № 4 за номенклатурна единица, фигурираща в списък за предоставяне на образци за доказване на качеството приложение № 2, без да сте приложили мостра/образец в офертата, което може да се приеме от комисията за документ с невярно съдържание.3. За номенклатурните единици, за които не се изисква образец/мостра ще се приема, че са с добро качество и относително тегло в крайната оценка — 40 точки, само в случай че по отношение на тях са представени някои от посочените по-долу видове документи:1) документи, издадени от акредитирани лица за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на стоките със спецификацията;2) документи, от които да е видно, че разполагат със системи за управление и проследяване на доставките, която ще се прилага при изпълнение на поръчката;3) сертификати за качество от производителя или със сертификати за съответствие с изискванията на международните норми и стандарти;4) писмени становища, препоръки и референции от други лечебни заведения с данни за качествата на предложените продукти, с които кандидатът участва в процедурата.Важно:Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от ИА „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Документите от точка 4 не могат да бъдат самостоятелно основание за преценка на качеството на консумативите. Те трябва да бъдат задължително придружени от документи, включени в някоя от първите 3 точки.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-11-27 - 2020-12-25
Value
390 000.00 BGN
Minimum value
390 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-569931:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
Подробно описание на вида и количествата общоболнични консумативи се намира в техническата спецификация.Предметът на поръчката включва 308 ном. единици. Касае се за медицински консумативи, необходими за осъществяване на медицински дейности (спринцовки, игли, игли за хирургически шефове, стеринли конци, термометри, санитарни изделия, катетри, сонди, дренажи, хирургични ръкавици, ръкавици за еднокр. употреба, биберони, маски, канюли, торбички за урина, пластири, превръзки, бинтове, памук, марли, компреси от марли, консумативи за реанимация и анестезия, диагностични реактиви, ланцети, медицински консумативи, принадлежности за диагностика, принадлежности за хирургически шевове, термохартия, лабораторни принадлежности, фотогр. плаки и филми, консумативи за диализа, хартиени изделия за вед. апаратура, кислород. Подробно описание на количествата и техническите характеристика на медицинските консумативи и изделия се съдържат в приложение № 1, представляващо неразделна част от документацията за участие, а в приложение № 2 са посочени номенклатурните единици, за които се изискват образци/мостри за установяване на качеството.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie „D-r Hristo Stambolski“ EOOD
Street address
ul. „Starozagorska“ No. 16
Locality
Kazanlak
Postal code
6100
Country
BG
Contact name
Ganka Gargova, Dobrina Georgieva
E-mail
mbalkazanlak@mail.bg
Phone
+359 43168336
Website
Link

Organization data Organization in JSON