Bulgaria - Kyustendil: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-569732:2020-569732
Date
2020-11-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-569732

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kyustendil: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2020-12-29 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Приложим и за двете обособени позиции:1. Участникът да е координатор на стандартна балансираща група по смисъла на чл. 96а от Закона за енергетиката.2. Участникът да има валиден лиценз за „търговия с електрическа енергия“ съгласно чл. 39 от Закона за енергетиката, включваща дейността „координатор на балансираща група“ или придружена с решение на КЕВР за допълване на съществуващата лицензия по чл. 39 от Закона за енергетиката с правата и задълженията, свързани с дейността „Координатор на балансираща група“. За чуждестранни лица — аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.В случай че участникът участва в процедурата като обединение, което не е юридическо лице, минималното изискване за притежаване на лиценз, издаден от КЕВР, съгласно чл. 39 от ЗЕ се отнася за този член на обединението, който ще извършва дейностите по доставка на електрическа енергия и „координатор на балансираща група“.Забележка: При подаване на оферта съответствието с горните изисквания се декларира в ЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител по съответната обособена позиция, да представи копие на валиден лиценз, издаден от КЕВР, за „търговия с електрическа енергия“ съгласно чл. 39, ал. 1 от Закона за енергетиката (ЗЕ) или еквивалентно или копие на решение на КЕВР за допълване на лицензията с правата и задълженията, свързани с дейността „координатор на балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ или еквивалентно.В случай че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.

Economic/financial eligibility:

В настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка възложителят не поставя изискване за икономическо и финансово състояние за всяка от обособените позиции.

Technical/professional eligibility:

Приложим и за двете обособени позиции:Участникът да има опит в изпълнението на доставки, идентични или сходни с предмета на поръчката (минимум една), през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата.Под идентични или сходни с предмета на поръчката доставки се разбира доставка на електрическа енергия.Забележка: При подаване на оферта съответствието с горното изискване се декларира в ЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител по съответната обособена позиция, да представи списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената доставка.Съгласно чл. 67, ал. 5 ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Technical/professional minimum level:

Приложим и за двете обособени позиции:Участникът да има опит в изпълнението на доставки, идентични или сходни с предмета на поръчката (минимум една), през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата.Под идентични или сходни с предмета на поръчката доставки се разбира доставка на електрическа енергия.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-11-27 - 2020-12-29
Value
559 000.00 BGN
Minimum value
559 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-569732:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Доставка на нетна активна електрическа енергия ниско напрежение за нуждите на община Кюстендил, избор на координатор на стандартна балансираща група, осигуряване на услуга по прогнозиране на потреблението, изготвяне и подаване на товарови графици от координатора на балансиращата група, поемане на отговорността за балансиране и всички дейности, свързани с участие в либерализирания пазар на електрическа енергия на възложителя.Прогнозно количество — 2 300 MWh.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-569732:obj:2
Classification
CPV / 09310000
Description
Доставка на нетна активна електрическа енергия ниско напрежение за нуждите на община Кюстендил, избор на координатор на стандартна балансираща група, осигуряване на услуга по прогнозиране на потреблението, изготвяне и подаване на товарови графици от координатора на балансиращата група, поемане на отговорността за балансиране и всички дейности, свързани с участие в либерализирания пазар на електрическа енергия на възложителя.Прогнозно количество — 2 000 MWh.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Kyustendil
Street address
pl. „Velbazhd“ No. 1
Locality
Kyustendil
Postal code
2500
Country
BG
Contact name
Desislava Petrova Alaykova-Stoeva
E-mail
ob_porachki@kustendil.bg
Phone
+359 885963400/+359 78551026
Website
Link

Organization data Organization in JSON