Bulgaria - gr. Plovdiv: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-555395:2020-555395
Date
2020-11-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-555395

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - gr. Plovdiv: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Технически показател (ТП) (40)
Award period
2020-12-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за строежи втора група, втора категория и да притежава удостоверение за това, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя или в съответен регистър на държавата, в която е учреден. При подаване на офертата изпълнението на това изискване се декларира в част IV: „Критерии за подбор“, раздел А: „Годност“, т. 1 от ЕЕДОП, като се посочват и съответните национални бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или се посочват компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информация. Документите за доказване — удостоверение за вписване в ЦПРС или еквивалент, ще се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. Попълва се съответната информация в част IV, раздел „Б“, т.5 от ЕЕДОП. За доказване на изискването се представя доказателство за наличие на застраховка „Професионална отговорност в проектирането и строителството“, при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП.2. Попълва се информация в част IV, раздел „Б“, т. 2а от ЕЕДОП. За доказване на изискването се представят доказателства съгласно чл. 62, ал. 1 и 2 от ЗОП, при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП. В случай, че е осигурен пряк и безплатен достъп до публичен регистър, в който е публикувана тази информация, Възложителят няма да изисква представянето на документите.

Economic/financial minimum level:

1. За изпълнението на поръчката е необходимо участниците да притежават валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171 от ЗУТ с минимална застрахователна сума за строителството в размер на 400 000 BGN.2. Участниците в процедурата следва да са реализирали минимален оборот от строителство, през последните 3 приключили финансови години (или по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си), в размер на прогнозната стойност на обществената поръчка — 2 284 000 BGN.

Technical/professional eligibility:

1. Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, който се попълва подробно в част IV, раздел „В“, т.1а в ЕЕДОП (следва да съдържа предмет, вид, обем, стойност, дата на приключване на строителството). Удостоверенията за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП.Под строителство със „сходен предмет“ следва да се разбира извършване на основен ремонт/реконструкция/ново изграждане на улица в урбанизирана територия, което да включва основните проектни части от настоящата обществена поръчка, а именно: част „Пътна“, част „Електро“ и част „ВиК“.2. Списък на ръководния и технически персонал, предвиден за изпълнение на предмета на обществената поръчка; Попълва се в част IV, раздел „В“ от ЕЕДОП, като се посочва професионалната компетентност на лицата. Списъкът трябва да бъде подробен (имена; образование — специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение, професионална квалификация, данни за правоспособността, опит, позиция, която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка). Документите за доказване по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП ще се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП.Забележка: едно физическо лице може да изпълнява функциите на повече от един експерт в офертата на участника, при условие че притежава необходимата правоспособност и квалификация.3. Попълва се информация в част IV, раздел „Г“ от ЕЕДОП. Ще се представи заверено копие от валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП;4. Попълва се информация в част IV, раздел „Г“ от ЕЕДОП. Ще се представи заверено копие от валиден сертификат за внедрена система за управление на околната среда БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент, при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участниците трябва да притежават опит в изпълнението на сходно строителство — минимум един обект, изпълнен през последните 5 год. — извършване на основен ремонт/реконструкция/ново изграждане на улица в урбанизирана територия, което да включва основните проектни части от настоящата обществена поръчка, а именно: част „Пътна“, част „Електро“ и част „ВиК“.2. Участниците следва да разполагат с екип за изпълнение на поръчката — лица, които извършват техническото ръководство при изпълнение на строителството, включващ специалисти с позиции, квалификация и професионален опит, с минимални изисквания, както следва:2.1. Технически ръководител на обекта: висше образование, специалност „Транспортно строителство“, „ПГС“, „ССС“ или еквивалентна, притежаващ най-малко 3 (три) години опит като технически ръководител;2.2. Експерт „Транспортно строителство“: висше образование, специалност „Транспортно строителство“ или еквивалентна, притежаващ най-малко 3 (три) години опит по специалността;2.3. Експерт „Електро“: висше образование, специалност „Електроснабдяване“ или еквивалентна, притежаващ най-малко 3 (три) години опит по специалността;2.4. Експерт „ВиК“: висше образование, специалност „Водоснабдяване и канализация“ или еквивалентна, притежаващ най-малко 3 (три) години опит по специалността;2.5. Експерт „Геодезия“: висше образование, специалност „Геодезия“ или еквивалентна, притежаващ най-малко 3 (три) години опит по специалността;2.6. Експерт „Координатор по безопасност и здраве“ — отговарящ на изискванията съгласно чл. 5 от Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР или еквивалент на изискванията на цитираната разпоредба.3. Наличие на внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент с обхват на действие: строителство.4. Наличие на внедрена система за управление на околната среда БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент с обхват на действие: строителство.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-11-20 - 2020-12-16
Value
2 284 000.00 BGN
Minimum value
2 284 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-555395:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Част „Пътна“:— Въвеждане на ВОД,— Разкъртване на съществуващи настилки и бордюри, натоварване и превоз на депо,— Разваляне на зелени площи,— Разваляне, натоварване и превоз на съществуваща ограда,— Направа на обратен насип с баластра (в участъците, където е необходимо),— Изкопни работи и оформяне земно легло, съгласно проекта,— Направа на тротоарна настилка от изделия от вибропресован бетон, съгл. проекта и техническите спецификации,— Направа на тротоарна настилка от тактилни плочи,— Направа на настилка на пътното платно за „тежко“ движение, съгласно проекта с плътен асфалтобетон тип „А“ с полимермодифициран битум,— Направа на паркинги от паважна настилка от среден паваж,— Направа на асфалтобетонова настилка за велоалеи, съгласно проекта с плътен асфалтобетон — цвят червен,— Направа на бетонова настилка на джобовете за контейнери за смет,— Направа на бетонови вибропресовани бордюри, съгл. проекта,— Полагане на хоризонтална маркировка от термопластична боя, съгласно проекта,— Монтаж на пътни знаци, съгл. проекта.Част „Водоснабдяване“:— Изкоп за водопроводна тръба с подравнено дъно,— Полагане на пясъчна подложка от 10 см под тръбите,— Полагане на PE-HD тръби и водопроводни арматури,— Засипване и уплътняване с пясък около и над тръбите,— Частично засипване за извършване на водни проби (връзките остават открити),— Обратен насип от баластра с уплътняване на 20 см,— Изграждане на пожарни хидранти ПХ 70/80 надземни,— Изграждане на ТСК, вкл. укрепване на гърне на ТСК към всяко СВО,— Доставка и монтаж на СК, вкл. укрепване на гърне на СК към всички диаметри водопроводни тръби.Част „Канализация“:— Изкоп за канализационна тръба с подравнено дъно,— Полагане на пясъчна възглавница от 10 см под тръбите,— Полагане на канализационни тръби и канализационни отклонения,— Засипване и уплътняване на пясъчна подложка около и над тръбите,— Обратен насип от баластра с уплътняване на 20 см,— Изграждане на ул.ревиз. шахти със самонивелиращи се капаци и логото на Общ. Пловдив,— Подмяна капаците на съществуващите ул. ревиз. шахти със самонивелиращи се капаци с логото на Общ. Пловдив, вкл. повдигане или сваляне на нивото им,— Изграждане на нови дъждопр.шахти с чугунени решетки и кофа за отпадъци,— Подмяна капаците на съществуващите улични отоци с нови заключващи се, съгл.проекта и техн. спецификации,— Подмяна на сградни канализац.отклонения и включване на водосточните тръби по фасадата на сградата, граничеща с уличната регулация, посредством ревизия за водосточни тръби към СКО,— Отвеждане на дъждовната вода от улуците на прилежащите сгради към канализационната мрежа.Част „Електро“:Тръбно канална мрежа с шахти:— За нуждите на бъдещи пресичания да се изгражда тръбна канална мрежа с шахти. Пресичания се изграждат на кръстовищата и в тротоарите през разстояние, позволяващо обслужване и изтегляне на силови и слаботокови кабели, както и по цялата дължина на трасето. Кабелната мрежа ще се използва за захранване на уличната осветителна уредба.Улично осветление:— Изграждане на ново улично осветление, всички съществуващи стълбове на улично осветление и кабели за улично осветление, попадащи в пътно платно, ще бъдат премахнати. Стълбове и рогатки горещо поцинковани, заземление и табло с предпазител/и за всеки стълб.Светофарна уредба:— Изграждане на нова светофарна уредба съобразно конфигурацията на новото кръстовище.Защита на съществуващи мрежи и съоръженияЧаст „Конструкции“:— Изкоп за единични фундаменти на сфетофарна уредба,— Направа на кофраж за единични фундаменти,— Наливане бетон С 20/25 за единични фундаменти,— Монтиране на метални стълбове, като връзката с фундамента се осъществява посредством анкерна група.Изпълнението на всички видове СМР ще се извършват съгласно изискванията на проекта, техническите спецификации и договора, като количествата се съдържат в КС.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Plovdiv
Street address
pl. „Stefan Stambolov“ No. 1
Locality
gr. Plovdiv
Postal code
4000
Country
BG
Contact name
Irina Milkova
E-mail
i_milkova@plovdiv.bg
Phone
+359 32656447
Website
Link

Organization data Organization in JSON