Bulgaria - Sofia: Works for complete or part construction and civil engineering work

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-468125:2020-468125
Date
2020-10-06
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-468125

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Works for complete or part construction and civil engineering work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (70)
- Quality: срок за изпълнение (30)

Award criteria for item 2:
- Price (70)
- Quality: срок за изпълнение (30)
Award period
2020-11-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на Камарата на строителите за първа група — III—V категория строеж, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При подаване на оферта съответствието с изискването участникът декларира в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по отношение на вписването си в ЦПРС или аналогичен регистър.Документът, с който се доказва изискването, е копие на удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от съответната група и категория строежи. В случай че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава, в случай че възложителят се възползва от визираната в чл. 67, ал. 5 възможност. Преди сключване на договор за обществена поръчка и в съответствие с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП чуждестранното лице следва да извърши регистрация и да представи документ за вписване в ЦПРС.

Economic/financial eligibility:

В настоящата обществена поръчка не се поставят изисквания за икономическото и финансовото състояние на участниците

Economic/financial minimum level:

В настоящата обществена поръчка не се поставят изисквания за икономическото и финансовото състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да разполага с екип от проектанти.2. Участникът трябва да прилага системи:2.1. За управление на качеството EN ISO9001 или еквивалент с обхват обхвата на настоящата поръчка.2.2. За управление на околната среда по EN ISO 14001 или еквивалент с обхват обхвата на настоящата поръчка.

Technical/professional minimum level:

1. Всеки участник да разполага с екип от проектанти, притежаващи пълна проектантска правоспособност (а за участниците — чуждестранни лица — еквивалентен документ съгласно законодателството на държавата, в която са установени, при условията на чл. 230, ал. 5 от ЗУТ) за част „Архитектура“, ВиК, „Електро“, ОиВ и „Конструкции“.1.1. Съответствието с изискванията по т. 1 участникът декларира в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част ІV „Критерии за подбор“, буква В „Технически и професионални способности“, като посочва съответната информация за обстоятелствата по отношение на експертите, в който посочва образователната и професионална квалификация, № на диплома за завършено образование, № на удостоверение/валидно удостоверение и професионалния стаж и опита на лицата.Документът, с който се доказва изискването по т. 1, е списък на персонала и/или ръководния състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата. Доказателствата се представят съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.2. Участникът трябва да има внедрена:2.1. Система за управление качеството, отговаряща на изискванията на стандарт EN ISO 9001 или еквивалент с обхват обхвата на настоящата поръчка.2.2. Система за управление на околната среда по EN ISO 14001 или еквивалент с обхват обхвата на настоящата поръчка.3. При подаване на оферта съответствието с изискването по т. 2 участниците декларират в част IV „Критерии за подбор“, буква Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП информация (№, дата на издаване, срок на валидност, сертифициращ орган и обхват на сертификация) относно:3.1. Система за управление качеството, отговаряща на изискванията на стандарт EN ISO 9001 или еквивалент, с обхват обхвата на настоящата поръчка.3.2. Система за управление на околната среда по EN ISO 14001 или еквивалентна, с обхват обхвата на настоящата поръчка.Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.*Забележка: Възложителят ще приеме еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството и за опазване на околната среда.Документи, удостоверяващи съответствие с критериите за подбор, се представят съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-10-06 - 2020-11-02
Value
7 401 589.24 BGN
Minimum value
7 401 589.24 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-468125:obj:1
Classification
CPV / 45200000
Description
За детска ясла № 41 — район „Люлин“.Изготвяне на работен инвестиционен проект по всички части спрямо изискванията на възложителя и съгласно ЗУТ.СМР: 1. Извършване на ново строителство, което следва да се извършат в съответствие с изготвения работен инвестиционен проект с подробни КСС, предмет на настоящата поръчка. 2. Ремонт на съществуваща сграда.Упражняване на авторски надзор.РЗП на обекта: съществуващо РЗП 1 000 кв. м, включва 6 броя групи; допустимо ново РЗП 1 600 кв. м, включващо допустими нови групи — 4 броя.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-468125:obj:2
Classification
CPV / 45200000
Description
За детска ясла № 51 — район „Красна поляна“.Изготвяне на работен инвестиционен проект по всички части спрямо изискванията на възложителя и съгласно ЗУТ.СМР: 1. Извършване на ново строителство, което следва да се извършат в съответствие с изготвения работен инвестиционен проект с подробни КСС, предмет на настоящата поръчка. 2. Ремонт на съществуваща сграда.Упражняване на авторски надзор.РЗП на обекта: съществуващо РЗП 1050 кв. м, включва 4 броя групи; допустимо ново РЗП 800 кв. м, включващо допустими нови групи — 2 броя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina
Street address
ul. „Moskovska“ No. 33
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Dobrina Petrova Yordanova
E-mail
d.vasileva@sofia.bg
Phone
+359 29377366
Fax
+359 29861221
Website
Link

Organization data Organization in JSON