Hungary - Budapest: X-ray devices

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-465875:2020-465875
Date
2020-10-05
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: X-ray devices
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2020-11-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Minden rész tekintetében:Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62.§ (1)-(2) bek-ben foglalt kizáró okok fennállnak; aki részéről a kizáró ok az eljárás során következik be.Öntisztázás a Kbt. 64. § szerint biztosított.Az ajánlatkérő által a Kbt. 69.§(4)-(7) bek. alapján a kizáró okokra vonatkozó igazolások benyújtására felhívott ajánlattevőnek a 321/2015. (X. 30.) Korm. r. 8.§10.§ és 12-16.§-ának megfelelően kell igazolnia, hogy nem tartozik az eljárásban előírt kizáró okok hatálya alá. Közös ajánlattevők esetén valamennyi ajánlattevő vonatkozásában – a közös ajánlattevőket képviselő tag által benyújtva – külön EEKD benyújtása szükséges, figyelemmel a 321/2015. (X. 30.) Korm. r. 3. § (5) bekezdésére.A Kbt. 62 §(1) bek. k) pont kb) alpontja tekintetében az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. tv. 3.§ 38. pont a)-b) vagy d) alpontja szerinti tényleges tulajdonosát képes-e megnevezni, és valamennyi tényleges tulajdonos nevének és állandó lakóhelyének bemutatását tartalmazó nyilatkozatot szükséges benyújtani. Ha a gazdasági szereplőnek nincs a pénzmosásról szóló törvény 2017. évi LIII. tv. 3.§ 38. pont a)-b) vagy d) alpontja szerinti tényleges tulajdonosa, úgy erre vonatkozó nyilatkozatot szükséges csatolni.Az igazolások nem kérhetők, ha az ajánlatkérő a Kbt. 69.§(11) bek.-ben foglaltaknak megfelelően közvetlenül hozzáfér az érintett rendelkezésekben nem említett, a kizáró okok hiányát igazoló adatbázisokhoz, és a gazdasági szereplő ezek elérhetőségét az EEKD-ban megjelölte.Amennyiben az ajánlattevő az előírt alkalmassági követelményeknek más szervezet kapacitására támaszkodva felel meg, az ajánlatban a kizáró okok fenn nem állásáról be kell nyújtani a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet részéről az EEKD-t.Azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67.§(4) bek. szerinti nyilatkozatot köteles benyújtani.Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 64.§(1)-(2) bek. szerinti öntisztázás lehetőségére, továbbá a 74. § (1) bek.-reA kizáró okokra és az alkalmassági követelményekre vonatkozóan a közbeszerzés megkezdését megelőzően kiállított igazolások is benyújthatók mindaddig, ameddig az igazolásokban foglalt tény, illetve adat tartalma valós. Az ajánlatkérő – ellenkező bizonyításig – az adat valóságtartalmát az ajánlattevő erre vonatkozó külön nyilatkozata nélkül vélelmezi. Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a 321/2015. (X. 30.) Korm. r. 16.§-ában foglaltakra is.

Technical/professional eligibility:

Minden rész tekintetében:Egységes európai közbeszerzési dokumentum kitöltésével történő előzetes igazolás során elfogadja az érintett gazdasági szereplő egyszerű nyilatkozatát - IV. rész α pont kitöltésével - részletes információk kérése nélkül.A Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdése alapján felhívott ajánlattevők az alkalmassági feltételnek való megfelelésüket az alábbiak szerint kötelesek igazolni:M/1. Ajánlattevő csatolja a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés a) pontja alapján az ajánlati felhívás feladását közvetlen megelőző három év (36 hónap) legjelentősebb közbeszerzés tárgya szerinti referenciáit a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet. 22. § (1)-(2) bekezdései szerint.A vizsgált időszak tekintetében Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 21. § (1a) bekezdésére, amely szerint Ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt teljesített, de legfeljebb 6 éven belül megkezdett referenciákat veszi figyelembe ajánlattevő alkalmasságának megállapítása során.Az igazolásnak, nyilatkozatnak legalább a következő adatokat megjelölve kell tartalmaznia:— a szerződést kötő másik fél megnevezését (kapcsolattartási adatokkal),— a teljesítés idejét, (kezdés és befejezés időpontja olyan pontossággal, amelyből egyértelműen megállapítható, hogy a teljesítés a felhívás feladását közvetlen megelőző három évben (36 hónap) történt),— a szerződés tárgyát,— a szerződés mennyiségét,— nyilatkozni kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.Az igazolás/nyilatkozat tartalmazzon minden olyan adatot, mely az alkalmasság megítéléséhez a minimumkövetelményekben megfogalmazásra került.Ajánlatkérő rögzíti, hogy amennyiben egy gazdasági szereplő referenciaként olyan tevékenységet kíván bemutatni, amelyben konzorcium vagy projekttársaság tagjaként teljesített, abban az esetben az Ajánlatkérő csak azt fogadja el az alkalmasság igazolásaként, amely konzorciumi tagként vagy projekttársaság tagjaként saját hányadban kielégíti az előírt alkalmassági feltételeket, figyelemmel a Kbt. 140. § (9) bekezdésében meghatározottakra is. (kérjük emiatt korábbi a teljesítés bemutatásáról szóló nyilatkozatban adják meg a saját teljesítés mértékét százalékban a referenciakövetelmény szerinti mértékegységben).Ajánlatkérő az alkalmassági feltételek igazolása kapcsán felhívja a figyelmet a Kbt. 65. § (6)-(7) bekezdéseire, továbbá 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdésére.Az előírt alkalmasság követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.

Technical/professional minimum level:

1. részM.1.1. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az eljárást megindító felhívás megküldésétől visszafelé számított hat évben (72 hónap) legalább 1 db közúti rakományt teljes mértékben, egyoldalról átvilágító röntgen berendezés szállításáról szóló referenciával.2. részM.1.2. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az eljárást megindító felhívás megküldésétől visszafelé számított hat évben (72 hónap) legalább 1 db, újratelepíthető röntgensugaras tehergépjármű átvilágító rendszer szállításáról szóló referenciával, amely a kezelő választása alapján az alábbi két üzemmódban tud dolgozni:— az egyik üzemmód: amikor az ellenőrzést végző jármű áll, az ellenőrzött jármű mozog, és folyamatos mozgással áthalad a vizsgálati területen,— a másik üzemmód: amikor az ellenőrzött jármű áll és az ellenőrzést végző jármű mozog, és folyamatos mozgással áthalad a vizsgálati területen.3. részM.1.3. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az eljárást megindító felhívás megküldésétől visszafelé számított hat évben (72 hónap) legalább 1 db, személy és tehergépjárművek átvizsgálására alkalmas mobil röntgensugaras felderítő berendezés szállításáról szóló referenciával, amellyel az átvizsgálás menete a következő:— az átvizsgálandó jármű álló helyzetben van, amíg a vizsgáló jármű a vizsgálatot végzi (a vizsgáló jármű mozog),— az átvizsgálandó jármű mozog, amíg a vizsgáló jármű a vizsgálatot végzi (elsődlegesen a vizsgáló jármű áll, amennyiben lehetséges akkor a vizsgáló jármű is mozog).Az M1. alkalmassági követelmény valamennyi részben egy szerződéssel teljesíthető. Ugyanaz a szerződés több rész tekintetében is bemutatható, amennyiben a bemutatásra kerülő referencia megfelel az érintett részekben meghatározott valamennyi követelménynek.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-10-05 - 2020-11-03

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-465875:obj:1
Classification
CPV / 33111000
Additional classifications
CPV / 38582000
CPV / 50421200
Description
4 db, a műszaki leírásnak megfelelően megajánlott 1 fő által kezelhető, elvárt átvilágítási képességekkel és sugárvédelmi elemekkel rendelkező, nem visszaverődéses technológiával, de ionizáló sugárzással működő közúti rakomány átvilágító röntgenberendezés, az annak üzemeltetéséhez szükséges energiaellátás biztosításával, továbbá az ellenőrzések során keletkezett adatok elemzését, tárolását, kezelését biztosító magyar nyelvű informatikai rendszerekkel kiegészítetten. A beszerzés keretében a Nyertes ajánlattevő feladata a telepítéshez szükséges engedélyezési, telepítési feladatok elvégzése, a kijelölt röntgenkezelői személyi állomány magyar nyelven történő elméleti és gyakorlati oktatásának megszervezése és végrehajtása, továbbá a használatot megkönnyítő magyar nyelven írt gyári leírások, kezelési útmutatók biztosítása.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-465875:obj:2
Classification
CPV / 33111000
Additional classifications
CPV / 38582000
CPV / 50421200
Description
Nyertes ajánlattevő feladata 4 db, a műszaki leírásnak megfelelően megajánlott, újratelepíthető röntgensugaras tehergépjármű átvilágító rendszer átadása, beüzemelése, a berendezés használatával kapcsolatos képzések megtartása és 60 hónap jótállás biztosítása karbantartással és teljeskörű szervízszolgáltatással.További részletezés a közbeszerzési dokumentumokban.Az ország belső biztonságát, közrendjét, közegészségügyét veszélyeztető személyek és cselekmények kiszűrésére, megelőzésére, a személy és tehergépjárművek megbontás nélküli átvizsgálására és a bennük elrejtett áruk (organikus eredetű veszélyforrások, robbanóanyagok, kábítószer-származékok készpénz, fegyverek, lőszerek stb...), felderítésére kifejlesztett, ionizáló sugárzást kibocsátó biztonságtechnikai és védelmi eszköz, amely a kiemelt veszélyforrást jelentő létesítmény és egyéb helyszín biztosítását teszi lehetővé. Az eszköznek képesnek kell lennie:A kezelő választása alapján az alábbi két üzemmódban dolgozni:— az egyik üzemmód: amikor az ellenőrzést végző jármű áll, az ellenőrzött jármű mozog, és folyamatos mozgással áthalad a vizsgálati területen,— a másik üzemmód: amikor az ellenőrzött jármű áll és az ellenőrzést végző jármű mozog, és folyamatos mozgással áthalad a vizsgálati területen.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-465875:obj:3
Classification
CPV / 33111000
Additional classifications
CPV / 38582000
CPV / 50421200
Description
Nyertes ajánlattevő feladata 1 db, a műszaki leírásnak megfelelően megajánlott, Személy és tehergépjárművek átvizsgálására alkalmas mobil röntgensugaras felderítő berendezés átadása, beüzemelése, a berendezés használatával kapcsolatos képzések megtartása és 60 hónap jótállás biztosítása teljeskörű szervízszolgáltatással.További részletezés a közbeszerzési dokumentumokban.Személy és tehergépjárművek megbontás nélküli átvizsgálására és a bennük elrejtett csempészáruk (személyek, organikus eredetű veszélyforrások, robbanóanyagok, dohánytermékek, kábítószer-származékok készpénz, fegyverek, stb...) felderítésére kifejlesztett, ionizáló sugárzást kibocsátó biztonságtechnikai és védelmi eszköz, amely a kiemelt veszélyforrást jelentő létesítmény és egyéb helyszín biztosítását teszi lehetővé. Az eszköznek képesnek kell lennie:Az alábbi átvizsgálási menetekre:— az átvizsgálandó jármű álló helyzetben van, amíg a vizsgáló jármű a vizsgálatot végzi (a vizsgáló jármű mozog),— az átvizsgálandó jármű mozog, amíg a vizsgáló jármű a vizsgálatot végzi (elsődlegesen a vizsgáló jármű áll, amennyiben lehetséges akkor a vizsgáló jármű is mozog).

Parties

Roles
buyer
Organization name
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Street address
Széchenyi utca 2.
Locality
Budapest
Postal code
1054
Country
HU
Contact name
Novák-Soós Zsuzsanna
E-mail
soos.zsuzsanna@nav.gov.hu
Phone
+36 14285345
Fax
+36 14285362
Website
Link

Organization data Organization in JSON