Bulgaria - Sofia: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-390968:2020-390968
Date
2020-08-19
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-390968

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-09-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът да е лицензиран за упражняване на дейност „търговия с електрическа енергия“ в съответствие със Закона за енергетиката (ЗЕ) и другите относими нормативни актове, както и с административните актове, издадени от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Да са със статус „Активен“ на интернет страницата на „ЕСО“ ЕАД.2. Участникът да е лицензиран за упражняване на дейност „координатор на стандартна балансираща група“ в съответствие със Закона за енергетиката (ЗЕ) и другите относими нормативни актове, както и с административните актове, издадени от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Да е със статус „Активен“ на интернет страницата на „ЕСО“ ЕАД.Изискванията по т. 1 и т. 2 се прилагат за местните и чуждестранните лица включително. Те трябва да бъдат лицензирани за дейността търговия с електрическа енергия и за дейността координатор на стандартна балансираща група от КЕВР по местното законодателство, съгласно чл. 58, ал. 1, т. 1 и т. 3 от ПТЕЕ, във връзка с чл. 40, ал. 1 и ал. 7 и чл. 39, ал. 5 от ЗЕ.Участникът декларира съответствието с изискването, като попълва: част IV: „Критерии за подбор“, раздел A: „Годност“, „Вписване в съответен професионален регистър“ от еЕЕДОП.Доказване: заверени копия на лицензи се представят от участника при поискване в хода на процедурата при условията на чл. 67, ал. 5 или чл. 112, ал. 1 от ЗОП, ако бъде избран за изпълнител.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изискване.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът да има успешно внедрена система за управление на качеството по БДС EN ISO 9001 (или еквивалент), с обхват „търговия с електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група“.Участникът декларира съответствието с това изискване като попълва част IV: „Критерии за подбор“, раздел: „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от еЕЕДОП.Доказване: съответствието с посоченото изискване се доказва със заверено от участника копие на валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството по БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент с обхват на сертификация „търговия с електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група“. Същият се представя от участника (заверено от участника копие с подпис, печат и гриф „Вярно с оригинала“) при поискване в хода на процедурата съгласно чл. 67, ал. 5 или чл. 112, ал. 1 от ЗОП, ако бъде избран за изпълнител. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Когато участникът не е имал достъп до такъв сертификат или не е имал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини, той може да представи други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на система за управление на качеството. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, моля, посочете: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.Чуждестранните участници представят еквивалентни на посочените документи съобразно законодателството си.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответната регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. При участие на подизпълнители поставените изисквания важат за посочения подизпълнител, с оглед на дела и вида дейности, които ще изпълнява.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-08-19 - 2020-09-16
Value
528 000.00 BGN
Minimum value
528 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-390968:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
„Доставка на активна електрическа енергия и избор на координатор на стандартна балансираща група за обектите, собственост на „БДЖ — Товарни превози“ ЕООД, присъединени към електроразпределителните мрежи на ЧЕЗ, Енерго Про и ЕВН за срок от една година“.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„BDZh — Tovarni prevozi“ EOOD
Street address
ul. „Ivan Vazov“ No. 3
Locality
gr. Sofiya
Postal code
1080
Country
BG
Contact name
Antoniya Veselinova, inzh. Petko Karabozhikov
E-mail
antoniya.veselinova@bdzcargo.bg
Phone
+359 882513789/+359 889100459
Fax
+359 29877983
Website
Link

Organization data Organization in JSON