Bulgaria - Targovishte: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-352709:2020-352709
Date
2020-07-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Targovishte: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-08-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да са лицензирани като търговци на електрическа енергия съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката (ЗЕ) и координатор на балансираща група и да са регистрирани в ЕСО ЕАД като търговец на електрическа енергия и като координатор на балансираща група, а за чуждестранни лица — аналогично съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Участниците декларират съответствието с горепосочените критерии за подбор чрез попълване на част IV, б. А „Годност“ в съответните/приложимите полета на еЕЕДОП. Документи за доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП възложителят изисква от участниците или от определения за изпълнител валиден лиценз за търговия с електрическа енергия съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката (ЗЕ) и координатор на балансираща група — заверено копие и актуална информация относно регистрацията си в ЕСО ЕАД като търговец на електрическа енергия и като координатор на балансираща група.За чуждестранни лица се представя еквивалент в зависимост от държавата, в която е установен участникът.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Economic/financial minimum level:

Няма.

Technical/professional eligibility:

Участниците трябва да са сертифицирани по IS0 9001:2015 с обхват „търговия с електрическа енергия и координатор на балансираща група“ или еквивалент.Документи за доказване: При необходимост на основание чл. 67, ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП възложителят изисква от участниците или от определения за изпълнител заверено копие от актуален сертификат за система на управление на качеството спрямо изискванията на стандарта ISO 9001:2015 или еквивалентен.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.Участниците посочват в офертата подизпълнителите и дела от поръчката, който ще им възложат, ако възнамеряват да използват такива.Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Technical/professional minimum level:

Възложителят ще приеме и еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Сертификатът трябва да е валиден и издаден от независимо лице, което е акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговаря на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за национална акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят ще приеме еквивалентни сертификати, издадени от органи, установен в други държави членки. Избраният за изпълнител участник следва да поддържа валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора.Възложителят ще приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изисканите.Участниците декларират съответствието с горепосочените критерии за подбор чрез попълване на част IV, б. Г „Схеми за осигуряване на качество и стандарти за опазване на околната среда“ в съответните/приложимите полета на ЕЕДОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-07-27 - 2020-08-22
Value
4 374 008.00 BGN
Minimum value
4 374 008.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-352709:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Доставката на нетна активна електрическа енергия и координатор на балансираща група е за средно и ниско напрежение за обектите на ВиК ООД — Търговище, описани в приложенията към техническата спецификация.Прогнозно количество на поръчката за 12 месеца — 16 653 MWh.Прогнозна стойност на поръчката за 12 месеца — 2 892 844 BGN без ДДС (включваща доставка на нетна активна енергия, акциз по чл. 20 ал. 2 т. 17 от ЗАДС, определена с решение на КЕВР такса (цена) „задължения към обществото“, както и всички мрежови услуги и всички други нормативно определени такси).Прогнозно количество на опциите — 200 MWh.Прогнозна стойност на опциите — 34 742,00 BGN без ДДС (включваща доставка на нетна активна енергия, акциз по чл. 20 ал. 2 т. 17 от ЗАДС, определена с решение на КЕВР такса (цена) „задължения към обществото“, както и всички мрежови услуги и всички други нормативно определени такси).Прогнозно количество на подновяванията на договора — 8 326,50 MWh.Прогнозна стойност на подновяванията на договора — 1 446 422, 00 BGN без ДДС (включваща доставка на нетна активна енергия, акциз по чл. 20 ал. 2 т. 17 от ЗАДС, определена с решение на КЕВР такса (цена) „задължения към обществото“, както и всички мрежови услуги и всички други нормативно определени такси).Прогнозно количество на поръчката — 25 179,50 MWh, включващо и предвидените опции и подновяване на договора.Прогнозна стойност на поръчката — 4 374 008,00 BGN без ДДС (включваща доставка на нетна активна енергия, акциз по чл. 20 ал. 2 т. 17 от ЗАДС, определена с решение на КЕВР такса (цена) „задължения към обществото“, както и всички мрежови услуги и всички други нормативно определени такси), включваща и предвидените опции и подновяване на договора.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Vodosnabdyavane i kanalizatsiya“ OOD
Street address
bul. „29-I yanuari“ No. 3
Locality
Targovishte
Postal code
7700
Country
BG
Contact name
Rumyana Stefanova Milusheva
E-mail
viktg@viktg.com
Phone
+359 895442173
Website
Link

Organization data Organization in JSON