Bulgaria - Burgas: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-304001:2020-304001
Date
2020-06-30
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-304001
Releases
2020-06-30 (ocds-pyfy63:2020-304001:2020-304001)
2020-12-04 (ocds-pyfy63:2020-304001:2020-585453)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Burgas: Construction supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price
Award period
2020-08-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За всички обособени позиции: участникът трябва да притежава валидно удостоверение за упражняване на строителен надзор, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобразно изискванията на Наредба № РД-02-20-25 от 3.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор. По отношение на удостоверението, когато участникът е чуждестранно лице, следва да представи копие от документ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или в Конфедерация Швейцария съгласно чл. 166, ал. 2 и ал. 7 от ЗУТ.В случай, че участникът участва като обединение/консорциум, такова удостоверение трябва да има всеки член на обединението/консорциума, който ще извършва строителен надзор.Попълва се раздел А „Годност“, част IV „Критерии за подбор“ в Единният европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, доказване на обстоятелствата, чрез представяне на валидни удостоверения за упражняване на съответните дейности.

Economic/financial eligibility:

За всички обособени позиции: участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството и проектирането по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж — първа група, минимум четвърта категория, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или съответен валиден аналогичен документ.Деклариране: участникът попълва раздел част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“.* Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, за доказване на изискването, отнасящо се до икономическото и финансово състояние, да представи валидна застраховка за професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната категория на обекта, в зависимост от обособената позиция за която се подава офертата. Когато участват чуждестранни участници, същите представят копие на документ за наличие на еквивалентна застраховка с лимит, покриващ минимално изискуемата застрахователна сума и категория на обекта по чл. 171 от ЗУТ.

Economic/financial minimum level:

За всички обособени позиции: участниците следва да притежават застраховка за професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството по чл. 171 от ЗУТ, за упражняване на строителен надзор, за обекти, минимум IV-та категория.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да има опит и да e изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 3 години от датата на подаване на офертата. За дейност с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката, възложителят ще приеме услуги, свързани с упражняване на строителен надзор по време на проектиране и строителство за изграждане и/или ремонт на обекти представляващи сгради IV-та категория (отнася се за всички обособени позиции).2. Участниците трябва да са сертифицирани в областта на строителството по следните стандарти: EN ISO 9001:2015 — система за управление на качеството за дейностите“ (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, аналогичен с обхвата на поръчката, издаден/и от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция (ИА) „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация за съотв. област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за нац. акредитация на органи за оценяване на съответствието.

Technical/professional minimum level:

За всички обособени позиции: услуги, свързани с упражняване на строителен надзор по време на проектиране и строителство за изграждане и/или ремонт на обекти, представляващи сгради IV-та категория.Изискването за изпълнение на строителен надзор в проектирането и строителството е кумулативно.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-06-30 - 2020-08-03
Value
41 478.46 BGN
Minimum value
41 478.46 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-304001:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка е избирането на независим изпълнител, притежаващ професионална квалификация и практически опит в упражняването на строителен надзор по смисъла на ЗУТ, за гарантиране на законосъобразното изпълнение на строителните работи и разрешаване ползването на обектите от обхвата на обществената поръчка, в тази част:За ОП 1: технически контрол на работните проекти по части конструктивна и ПБЗ в съответствие с Наредба 10 на МРРБ; оценяване на съответствието на инвестиционния проект в съответствие с чл. 142 (5) на ЗУТ; изготвяне на оценка за съответствие на инвестиционните проекти на съответната сграда със ЗЕЕ; строителен надзор в съответствие с чл. 168 от ЗУТ; заснемане и нанасяне в кадастралната карта и кадастралните регистри на строежа и самостоятелните обекти (при необходимост) съгласно ЗКИР.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-304001:obj:2
Classification
CPV / 71520000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка е избирането на независим изпълнител, притежаващ професионална квалификация и практически опит в упражняването на строителен надзор по смисъла на ЗУТ, за гарантиране на законосъобразното изпълнение на строителните работи и разрешаване ползването на обектите от обхвата на обществената поръчка, в тази част:За ОП 2: технически контрол на работните проекти по части конструктивна и ПБЗ в съответствие с Наредба 10 на МРРБ; оценяване на съответствието на инвестиционния проект в съответствие с чл. 142 (5) на ЗУТ; изготвяне на оценка за съответствие на инвестиционните проекти на съответната сграда със ЗЕЕ; строителен надзор в съответствие с чл. 168 от ЗУТ; заснемане и нанасяне в кадастралната карта и кадастралните регистри на строежа и самостоятелните обекти (при необходимост) съгласно ЗКИР.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-304001:obj:3
Classification
CPV / 71520000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка е избирането на независим изпълнител, притежаващ професионална квалификация и практически опит в упражняването на строителен надзор по смисъла на ЗУТ, за гарантиране на законосъобразното изпълнение на строителните работи и разрешаване ползването на обектите от обхвата на обществената поръчка, в тази част:За ОП 3: технически контрол на работните проекти по части конструктивна и ПБЗ в съответствие с Наредба 10 на МРРБ; оценяване на съответствието на инвестиционния проект в съответствие с чл. 142 (5) на ЗУТ; изготвяне на оценка за съответствие на инвестиционните проекти на съответната сграда със ЗЕЕ; строителен надзор в съответствие с чл. 168 от ЗУТ; заснемане и нанасяне в кадастралната карта и кадастралните регистри на строежа и самостоятелните обекти (при необходимост) съгласно ЗКИР.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-304001:obj:4
Classification
CPV / 71520000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Предмет на настоящата обществена поръчка е избирането на независим изпълнител, притежаващ професионална квалификация и практически опит в упражняването на строителен надзор по смисъла на ЗУТ, за гарантиране на законосъобразното изпълнение на строителните работи и разрешаване ползването на обектите от обхвата на обществената поръчка, в тази част:За ОП 4: технически контрол на работните проекти по части конструктивна и ПБЗ в съответствие с Наредба 10 на МРРБ; оценяване на съответствието на инвестиционния проект в съответствие с чл. 142 (5) на ЗУТ; изготвяне на оценка за съответствие на инвестиционните проекти на съответната сграда със ЗЕЕ; строителен надзор в съответствие с чл. 168 от ЗУТ; заснемане и нанасяне в кадастралната карта и кадастралните регистри на строежа и самостоятелните обекти (при необходимост) съгласно ЗКИР.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Burgas
Street address
ul. „Aleksandrovska“ No. 26
Locality
gr. Burgas
Postal code
8000
Country
BG
Contact name
Tatyana Nikolaeva Marinova
E-mail
t.marinova@burgas.bg
Phone
+359 56907269
Fax
+359 56841996
Website
Link

Organization data Organization in JSON