Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-280833:2020-280833
Date
2020-06-17
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-280833
Releases
2020-06-17 (ocds-pyfy63:2020-280833:2020-280833)
2020-09-18 (ocds-pyfy63:2020-280833:2020-436313)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-07-20 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за първа група, трета категория строежи съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл.137 от ЗУТ, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени за посочения обхват на дейности. За доказване на професионалната годност участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.Документът, с който се доказва изискването е копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от съответната група и категория. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава, в случай, че възложителят се възползва от визираната в чл. 67, ал. 5 възможност. Преди сключване на договор за обществена поръчка и в съответствие с чл. 112, ал. 1, т.4 от ЗОП, чуждестранното лице следва да извърши регистрация и да представи документ за вписване в ЦПРС.*Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителството.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, ще изпълняват строителство.

Economic/financial eligibility:

Всеки участник трябва за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти.

Economic/financial minimum level:

Всеки участник трябва за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти, в размер на 400 000 (четиристотин хиляди) лева.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), в част ІV „Критерии за подбор”, буква „Б” „Икономическо и финансово състояние”, съответната информация за обстоятелствата.За доказване на изискването участникът представя един или няколко от следните документи:— Удостоверения от банки,— Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ за посочената категория,— Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен,— Справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.Забележка: Доказателствата се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да има опит в изпълнението на дейности идентични или сходни с предмета на поръчката.2. Участникът трябва да разполага с технически и ръководен персонал с професионална компетентност за изпълнение на поръчката.

Technical/professional minimum level:

По т. 1: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне една дейност с предмет идентичeн или сходeн с този на поръчката.* Под дейност, сходна с предмета на поръчката следва да се разбира изпълнение на реконструкция или основен ремонт на обществени сгради.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата за строителството, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване офертата.Доказателства за изпълнение на изискванията - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.Забележка: Доказателствата се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.По т. 2: Участникът трябва да разполага с технически и ръководен персонал с професионална компетентност за изпълнение на поръчката, включващ най-малко:а) Технически ръководител на обекта: Образование и квалификация: образователно-квалификационна степен „магистър” или „бакалавър” – строителен инженер; Професионален опит: да има опит като „Технически ръководител” на минимум 1 обект с предмет, сходен на настоящата поръчка.б) Координатор по безопасност и здраве: Координатор по безопасност и здраве: да отговаря на изискванията по чл. 5, ал. 2 от Наредба № 2/22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР;в) Отговорник по контрола на качеството: да притежава съответното удостоверение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата, относно инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката.Доказателства за изпълнение на изискванията - Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионалната компетентност на лицата.Забележка: Доказателствата се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-06-17 - 2020-07-20
Value
327 118.50 BGN
Minimum value
327 118.50 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-280833:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Конструктивно - възстановителни работи по покриви и фасади, мълниезащитна инсталация и прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградата на 106 ОУ, район “Подуяне"

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina — rayon „Poduyane“
Street address
zhk „Suhata reka“, ul. „Plakalnitsa“ No. 51
Locality
Sofiya
Postal code
1571
Country
BG
Contact name
Kaloyan Zahariev — starshi yuriskonsult
E-mail
raion@poduiane.info
Phone
+359 28146162
Fax
+359 28471871
Website
Link

Organization data Organization in JSON