Bulgaria - Sofia: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-278571:2020-278571
Date
2020-06-16
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-278571

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-07-31 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участниците в процедурата могат да бъдат лица, които са лицензирани като търговци на електрическа енергия съгласно чл. 39 от Закона за енергетиката (ЗЕ) и са регистрирани със статус „А“ (активен) като координатор на стандартна балансираща група, съгласно изискванията на чл. 58 от ПТЕЕ в публичния регистър по чл. 65 от ПТЕЕ.2. За доказване на съответствието с критериите за подбор:2.1. При подаване на оферта участникът декларира съответствие с поставените изисквания чрез еЕЕДОП като попълва съответно: част ІV, „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“, поле „Вписване в съответен професионален регистър“, чрез посочване на:— номер, валидност, дата и издател на лиценз, удостоверяващ/и правото му да извършва „търговия с електрическа енергия“, включващ права и задължения, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група“, издаден от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР),— линк за достъп до съответните документи, в случай че същите са достъпни чрез публичен безплатен регистър,— идентификационен номер (EIC код), под който участникът е вписан и е със статус „А“ (активен) в публичния регистър по чл. 65 от ПТЕЕ, на координаторите на стандартна балансираща група, поддържан от „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД („ЕСО“ ЕАД).2.2. При сключване на договор, участникът, избран за изпълнител, представя:— заверено копие на валиден лиценз за извършване на дейността „търговия с електрическа енергия“, включващ права и задължения, свързани с дейността „координатор на стандартна балансираща група“ в съответствие със ЗЕ и другите относими нормативни актове, както и с административните актове, издадени от КЕВР, само в случаите, когато обстоятелствата в съответния лиценз или аналогичните документи не са достъпни за възложителя по служебен път или чрез публичен регистър или не могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки.Доказателствата сe представят от участника, определен за изпълнител преди сключването на договора за обществената поръчка и в хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата обществена поръчка, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата.2. Участниците следва да прилагат система за управление на качеството в съответствие със стандарт БДС EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват, „търговия с електрическа енергия“ включваща и дейността „координатор на стандартна балансираща група“.Документите се представят от участника, определен за изпълнител, или при поискване в хода на процедурата — в случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите, ако има такива.Документи за доказване на технически и професионални способности:1. При подаване на оферта:1.1. Участникът декларира съответствие с поставените изисквания чрез еЕЕДОП като попълва съответно: част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“, поле „За поръчки за доставки: извършени доставки от конкретния вид“, чрез посочване на изпълнените през последните 3 (три) години, от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата обществена поръчка, с посочване на:— стойностите на съответната/ите доставка/и,— датите (начална и крайна дата на извършената/те доставка/и),— получател/ите на доставката/ите;1.2. Участникът декларира съответствие с поставените изисквания чрез еЕЕДОП като попълва съответно: част IV „Критерии за подбор“, раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“, поле „Сертификати от независими органи, удостоверяващи стандарти за осигуряване на качеството“ чрез посочване на валиден към датата на подаване на офертите сертификат, който удостоверява, че участника прилага система за управление на качеството в съответствие със стандарт БДС EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват, „търговия с електрическа енергия“ включваща и дейността „координатор на стандартна балансираща група“.

Technical/professional minimum level:

1. През последните 3 години, от датата на подаване на офертата, участникът следва да e изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата обществена поръчка.Забележка: под „идентични или сходни с предмета и обема“ на настоящата обществена поръчка се разбират дейности свързани с доставка/и на минимум 14 000 мВтч количество нетна активна електрическа енергия за период от 12 месеца в рамките на последните 3 години. Изискването може да се докаже чрез изпълнението на една или повече доставки.2. При сключване на договор, участникът избран за изпълнител представя:2.1. Списък на изпълнената/ите през последните 3 (три) години доставки, идентични или сходни с предмета и обема на настоящата обществена поръчка, с посочване на стойностите на съответната/ите доставка/и, датите и получателите, заедно с доказателства за извършената/те дейност/и;2.2. Копие на валиден към датата на представяне на офертите сертификат, който удостоверява, че участникът прилага система за управление на качеството в съответствие със стандарт БДС EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват „търговия с електрическа енергия“ включващ и дейността „координатор на стандартна балансираща група“.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-06-16 - 2020-07-31
Value
2 500 000.00 BGN
Minimum value
2 500 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-278571:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Обществената поръчка обхваща доставка на нетна активна електрическа енергия за период от 12 (дванадесет) месеца за посочените в приложение № 1 и приложение № 2 обекти на ДП „РВД“, подробно описани в раздел XI на документацията за обществената поръчка. Прогнозното количество за цялата поръчка е 14 600 мВтч, разпределени както следва:— 14 230 мВтч нетна активна електрическа енергия за обектите, описани в приложение № 1, които са с инсталирани електромери за почасово отчитане на електрическа енергия,— 370 мВтч нетна активна електрическа енергия по стандартизиран товаров профил за обектите описани в приложение № 2, които са с инсталирани електромери без почасово отчитане на електрическа енергия.Изпълнението на поръчката следва да започне от датата на регистрация на първия товаров график.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Darzhavno predpriyatie „Rakovodstvo na vazdushnoto dvizhenie“
Street address
bul. „Bryuksel“ No. 1
Locality
Sofiya
Postal code
1540
Country
BG
Contact name
Pavlina Staykova
E-mail
pavlina.staykova@bulatsa.com
Phone
+359 29371717
Fax
+359 29803864
Website
Link

Organization data Organization in JSON