Bulgaria - Plovdiv: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:2020-272745
Date
2020-06-11
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Plovdiv: Construction-site supervision services
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Ниво на изпълнение, като измерител на качеството — П1 (50)

Award criteria for item 2:
- Cost: Предлагана цена – П2 (50)
- Quality: 1. Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)

Award criteria for item 3:
- Cost: Предлагана цена – П2 (50)
- Quality: Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)

Award criteria for item 4:
- Cost: Предлагана цена – П2 (50)
- Quality: 1. Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)

Award criteria for item 5:
- Cost: Предлагана цена – П2 (50)
- Quality: 1. Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)

Award criteria for item 6:
- Cost: Предлагана цена – П2 (50)
- Quality: Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)

Award criteria for item 7:
- Cost: Предлагана цена – П2 (50)
- Quality: 1. Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)

Award criteria for item 8:
- Cost: Предлагана цена – П2 (50)
- Quality: 1. Ниво на изпълнение, като измерител на качеството – П1 (50)
Award period
2020-07-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в обществената поръчка трябва да притежават валидно Удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ – оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор или за чуждестранните участници в процедурата - валиден еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава – членка на ЕС или на друга държава- страна по Споразумението за ЕИО съгласно чл. 166, ал.7 от ЗУТ.Изискването е еднакво за всички обособени позиции.Удостоверяване:При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването за годност, като попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ на еЕЕДОП, като посочва данните за вписване в регистъра по чл. 166, ал. 2 от ЗУТ. Чуждестранните участници представят информация относно вписването им в аналогичен регистър в държава- членка на ЕС или на друга държава-страна по Споразумението за ЕИО, в която са установени. Информацията за вписването следва да посочва: уеб адрес; орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа; обхвата на регистрацията и периода на валидност.В хипотезата на чл.67, ал.5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите да представят всички или част от посочените по-горе документи, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Доказване:При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи валидно към датата на сключване на договора Удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ, респ. Лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава – членка на ЕС или на друга държава - страна по Споразумението за ЕИО.В случай, че данните могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки, Възложителя не изисква такъв документ при сключване на договора.В случаите, когато за изпълнител на поръчката е определено чуждестранно лице или обединения на чуждестранни юридически и/или физически лица, при сключване на договора следва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България в съответствие с условията и реда, посочени в Наредба № РД-02-20-25/03.12.2012г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор. Изискването се поставя в съответствие с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците в обществената поръчка трябва през последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността, да са реализирали минимален общ оборот, както следва:За обособена позиция № 1 - минимален общ оборот в размер на 2 000 000.00 (два милиона) лева, изчислен на база годишните обороти .За обособена позиция № 2 - минимален общ оборот в размер на 80 000.00 (осемдесет хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти.За обособена позиция № 3 - минимален общ оборот в размер на 140 000.00 (сто и четиридесет хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти .За обособена позиция № 4 - минимален общ оборот в размер на 100 000.00 (сто хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти .За обособена позиция № 5 - минимален общ оборот в размер на 110 000.00 (сто и десет хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти .За обособена позиция № 6 - минимален общ оборот в размер на 300 000.00 (триста хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти .За обособена позиция № 7 - минимален общ оборот в размер на 60 000.00 (шестдесет хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти.За обособена позиция № 8 - минимален общ оборот в размер на 13 000.00 (тринадесет хиляди) лева, изчислен на база годишните обороти .При подаване на оферта за повече от една обособена позиция минималното изискване се прилага без натрупване по отношение на позициите, за които участникът кандидатства, т.е. минималните общи обороти за кандидатстваните обособени позиции не се сумират.Съгласно § 2, т. 66 от ДР на ЗОП “годишен общ оборот“ е сумата от нетните приходи от продажби.2.Участниците в обществената поръчка следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ за дейностите оценка за съответствие на инвестиционните проекти и за упражняване на строителен надзор с минимални застрахователни суми на застрахователната/-ите полица/-и за отделните дейности, съответстваща/-и на категорията строеж на обекта от поръчката, произтичащо от нормативен акт (съгл. чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 3, т.2 и ал. 4, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството). Обектите по обособени позиции № 1 и № 3 представляват строежи втора категория, а обектите по обособени позиции № 2, № 4, № 5, № 6, № 7 и № 8 представляват строежи първа категория.За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

Economic/financial minimum level:

Удостоверяване по т. 1:При подаване на офертата участникът попълва съответното поле на раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, част IV „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП, като посочва данни за общия оборот за съответните финансови години съгласно годишните финансови отчети. В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите да представят всички или част от документите, на които се позовават, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Доказване по т. 1:При сключване на договора участникът, избран за изпълнител, следва да представи един или няколко от следните документи:— заверени копия на годишните финансови отчети за последните приключили 3 (три) финансови години или техните съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен; или— справка за общия оборот.Удостоверяване по т. 2:При подаване на офертата участникът попълва съответното поле на раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, част IV „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП, като в активираното поле „Издаден/о от:“ посочва данни за застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа — №, дата на издаване, вида на застрахованата дейност и период на валидност. В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите да представят документите, на които се позовават, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Доказване по т. 2: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи заверено копие на валидна застрахователна полица или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в еЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора — и заверено копие на новата застрахователна полица.

Technical/professional eligibility:

1. Изискване: Участникът следва да е изпълнил дейности (услуга/услуги) с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката по съответната обособена позиция, както следва:За всички обособени позиции – под „дейности (услуга/услуги), идентични или сходни с предмета на поръчката“, се приемат услуги по оценка за съответствие на инвестиционен проект и за упражняване на строителен надзор (изпълнени на един или няколко обекта), свързани с изграждане и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или основен ремонт на водоснабдителна и/или канализационна техническа инфраструктура. За изпълнени ще се считат дейности, за които има подписан приемно-предавателен протокол от Възложител или друг подходящ документ/ти удостоверяващ/щи изпълнението на съответната дейност. Изискването е еднакво за всички обособени позиции. При подаване на оферта за повече от една обособена позиция минималното изискване се прилага без натрупване по отношение на позициите, за които участникът кандидатства, т.е. изпълнените услуги за кандидатстваните обособени позиции не се сумират.Изискуемият опит, както е посочен по-горе, се отнася за последните 6 (шест) години, считано от датата на подаване на офертата. Периодът, за който се изисква съответния опит, е удължен на 6 години на основание чл. 63, ал. 2 от ЗОП предвид факта, че на територията на страната изграждането и реконструкцията на водоснабдителна и канализационна техническа инфраструктура е осъществявано предимно със средства от Европейския съюз през програмен период 2007—2013 г. чрез Оперативна програма „Околна среда“ и Програма за развитие на селските райони, които проекти са реализирани и съответно договорите за безвъзвездна финансова помощ и с избраните изпълнители са приключили през 2015 г. Същевременно средствата за изграждане и реконструкция на такъв тип обекти от републиканския бюджет са значително ограничени и следователно малко на брой обекти от ВиК техническата инфраструктура са реализирани след 2015 г. В тази връзка изискването за придобит опит през последните 3 години от датата на подаване на офертата, ще се яви ограничително условие, тъй като ще възпрепятства голям брой потенциални участници да подадат оферти за участие в процедурата, поради невъзможност придобитият от тях опит в по-ранен период да попадне в 3-годишния период от датата на подаване на офертата. Това от своя страна би довело и до нарушаване на принципите за свободна конкуренция и недопускане на дискриминация, прогласени в чл. 2 от ЗОП. На основание изложените обстоятелства, срокът за изискуем опит се удължава на шест години, считано от датата на подаване на офертата.Възложителят не поставя изискване за обем.

Technical/professional minimum level:

Удостоверяване:При подаване на офертата обстоятелството се декларира в съответното поле на раздел В „Технически и професионални способности“, част IV „Критерии за подбор“ на еЕЕДОП, с посочване и описание на услугите (предмет на дейността), стойностите, датите и получателите.В хипотезата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изиска от участниците по всяко време след отваряне на заявленията за участие или офертите да представят всички или част от документите, на които участникът се позовава в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Доказване:При сключване на договора участникът, избран за изпълнител, следва да представи списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка съобразно декларираното в еЕЕДОП, заедно с документи, които доказват извършената услуга.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-06-11 - 2020-07-16

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството.Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите, включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията.Оценка на съответствието по част „Конструктивна“ и по част „Енергийна ефективност“ по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо.Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части.Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба.Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закона за устройство на територията.Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закона за устройство на територията и §3 на допълнителните разпоредби от Наредба № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република БЪЛГАРИЯ и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти.Въвеждане на обектите в експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:2
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството;— Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията,— Оценка на съответствието по част Конструктивна и по част Енергийна ефективност по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо,— Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части,— Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект, съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба,— Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закон за устройство на територията,— Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закон за устройство на територията и §3 на Допълнителните разпоредби от Наредба № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти,— Въвеждане на обектите в експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:3
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството;— Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията,— Оценка на съответствието по част Конструктивна и по част Енергийна ефективност по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо,— Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части,— Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект, съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба,— Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закон за устройство на територията,— Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закон за устройство на територията и §3 на Допълнителните разпоредби от Наредба № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти,— Въвеждане на обектите в експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:4
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството;— Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията,— Оценка на съответствието по част Конструктивна и по част Енергийна ефективност по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо,— Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части,— Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект, съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба,— Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закон за устройство на територията,— Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закон за устройство на територията и §3 на Допълнителните разпоредби от Наредба № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти,— Въвеждане на обектите в експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:5
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството;— Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията,— Оценка на съответствието по част Конструктивна и по част Енергийна ефективност по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо,— Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части,— Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект, съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба,— Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закон за устройство на територията,— Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закон за устройство на територията и §3 на Допълнителните разпоредби от Наредба № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти,— Въвеждане на обектите в експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:6
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството;— Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията,— Оценка на съответствието по част Конструктивна и по част Енергийна ефективност по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо,— Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части,— Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект, съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба,— Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закон за устройство на територията,— Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закон за устройство на територията и §3 на Допълнителните разпоредби от Наредба. № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти,— Въвеждане на обектите в експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:7
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството;— Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията,— Оценка на съответствието по част Конструктивна и по част Енергийна ефективност по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо,— Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части,— Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект, съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба,— Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закон за устройство на територията,— Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закон за устройство на територията и §3 на Допълнителните разпоредби от Наредба. № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти,— Въвеждане на обектите в експлоатация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-272745:obj:8
Classification
CPV / 71521000
Additional classifications
CPV / 71530000
Description
Технически контрол при проектирането при договорите за инженеринг и строителството;— Оценка за съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания за строежите на работните проекти за обектите включени в проектното предложение съгласно чл. 142, ал. 5 от Закон за устройство на територията,— Оценка на съответствието по част Конструктивна и по част Енергийна ефективност по смисъла на чл. 142, ал. 10 и ал. 11 от Закон за устройство на територията, където е приложимо,— Строителен надзор по смисъла на чл. 168 от Закона за устройство на територията за строежите в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, техническите спецификации, техническите оферти на изпълнителите, договорите за извършването на възложените строително-монтажни работи и останалите изисквания за изпълнение на обектите чрез квалифицирани специалисти, определени за надзор по съответните проектни части,— Отчет за изпълнение на Плана за управление на строителните отпадъци част от инвестиционния проект, съгласно приложение № 7 към чл. 9, ал. 1 от Наредбата за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, като към отчета прилага документите описани в чл. 9, ал. 2 от същата Наредба,— Технически паспорт на строежа по чл. 176 „б“, ал. 2 от Закон за устройство на територията,— Окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от Закон за устройство на територията и §3 на Допълнителните разпоредби от Наредба. № 2 от 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти,— Въвеждане на обектите в експлоатация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Vodosnabdyavane i kanalizatsiya“ EOOD
Street address
bul. „Shesti septemvri“ No. 250
Locality
Plovdiv
Postal code
4006
Country
BG
Contact name
inzh. Borislav Krastev
E-mail
b.krastev@vik.bg
Phone
+359 882518561
Fax
+359 32635-431
Website
Link

Organization data Organization in JSON