Bulgaria - Sofia: Integrated engineering services

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-269933:2020-269933
Date
2020-06-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Integrated engineering services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price
Award period
2020-07-13 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да притежава валиден Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти или да притежава еквивалентен документ за такава регистрация в професионален или търговски регистър в държавата, в която е установен, за участниците — чуждестранни лица.При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:Заверено копие на валиден Лиценз за упражняване на дейността, съгласно §128 от ПЗР към ЗИДЗУТ или на валидно удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти или на еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166 от ЗУТ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, за участниците — чуждестранни лица.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя такива изисквания в настоящата процедура.

Technical/professional eligibility:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил минимум 1 (една) консултантска услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката.Уточнение по отношение на изискването по т. 3: при попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:*Забележка 1: Консултантската услуга се счита за изпълнена, когато за обекта има съставен и подписан констативен акт обр. 15/ протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от възложителя, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съответния документ!*Забележка 2: Изискването може да бъде доказано с изпълнението на едно или няколко възлагания!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква по всяко време след отваряне на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.

Technical/professional minimum level:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил минимум 1 (една) консултантска услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката, а именно:— минимум един Комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите на проекти за основен ремонт (рехабилитация) и/или ново строителство, и/или реконструкция на автомагистрали и/или пътища І, ІІ и ІІІ клас от Републиканската пътна мрежа на БЪЛГАРИЯ и/или Общинска пътна мрежа, и/или улична мрежа и/или на автомагистрали, и/или пътища с идентични характеристики извън БЪЛГАРИЯ и технически контрол по част „Конструктивна“ минимум на един проект за основен ремонт (рехабилитация) и/или ново строителство, и/или реконструкция на пътно съоръжение (виадукт и/или надлез, и/или подлез, и/или мост, и/или естакада, и/или тунел) по трасето на автомагистрала и/или пътища І, ІІ и ІІІ клас от Републиканската пътна мрежа на БЪЛГАРИЯ, и/или Общинска пътна мрежа, и/или улична мрежа и/или на автомагистрала, и/или пътища с идентични характеристики извън БЪЛГАРИЯ.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-06-10 - 2020-07-13
Value
22 900.00 BGN
Minimum value
22 900.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-269933:obj:1
Classification
CPV / 71340000
Description
Продължава от II.2.1)...на ремонтно-възстановителни работи, с цел привеждане на съвпадащия с трансевропейската пътна мрежа (TENT-T) тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ при км 39+562.30, в нормативна експлоатационна пригодност“.Пътен тунел „Топли дол“ е въведен в експлоатация през 1985 г. и има следните технически характеристики: дължина на дясна тръба — 883 м; дължина на лява тръба — 878 м; брой ленти — 2 бр. активни и 1 бр. аварийна в дясна тръба и 3 бр. активни в лява тръба. Общата ширина на пътното платно и в двете тръби е 12,50 м. Светлият радиус на напречното сечение е 6,40 м, а височинния габарит е 4,80 м.При огледа на двете тръби на тунела са констатирани дефекти и повреди, които са взети предвид при изработване на техническия проект, съдържащ следните части:— Част „Геология“— Част „Геодезия“— Част „Пътна“— Част „Оценка на риска“— Част „Конструктивна“— Част „Вентилация“— Част „Противопожарно водоснабдяване“— Част „Архитектура“— Част „Електро — Средно напрежение“— Част „Електрическа“— Част „Електрическа — Видеонаблюдение“— Част „Електрическа — Пожароизвестяване“— Част „Електрическа — Аудио оповестяване“— Част „Електрическа — Газ сигнализация CO, NO2“— Част „Електрическа — Структурна кабелна система“— Част „Електрическа — Система SCADA“— Част „Пожарна безопасност“— Съгласувателна документация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-269933:obj:2
Classification
CPV / 71340000
Description
Продължава от II.2.1)...ремонтно-възстановителни работи, с цел привеждане на тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ при км 54+672, в нормативна експлоатационна пригодност“.Пътен тунел „Правешки ханове“ е въведен в експлоатация през 1999 г. и има следните технически характеристики: дължина на дясна тръба — 834 м; дължина на лява тръба — 830 м; брой ленти — по 2 бр. активни ленти в лява и дясна тръба. Общата ширина на пътното платно и в двете тръби е 7,50 м. Светлият радиус на напречното сечение е 6,40 м, а височинния габарит е 4,80 м.При огледа на двете тръби на тунела са констатирани дефекти и повреди, които са взети предвид при изработване на техническия проект, който съдържа следните части:— Геодезия— Пътна — количествени сметки, оразмеряване на настилката, таблици— Пътна — обяснителна записка и чертежи— Пътна — организация и безопасност на движението— Конструктивна/Тунелна— Геология— ВиК— ОВК— Електро — тунелно електроснабдяване при 50 MW пожар и при 100 MW пожар— Аварийна телефонна система— Система за видеонаблюдение— Система за публично оповестяване— Радио оповестяване и GSM комуникация— Анализ на риска. Проектно досие за безопасност на етап „Проектиране“— Електро— Съгласувателна документация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-269933:obj:3
Classification
CPV / 71340000
Description
Продължава от II.2.1) за основен ремонт на път III-811 „II-81 — Богьовци — Сливница — Ракита — Брезник — Пали лула“ за участък 2 от км 9+280 до км 20+800 и участък 3 от км 20+800 до км 28+250“.*Забележка 2: изработва се отделен комплексен доклад и технически контрол по част „Конструктивна“ за всеки от двата участъка.По възлагане на Агенция „Пътна инфраструктура“ е изработен технически проект за рехабилитация път III — 811 „II—81 —Богьовци — Сливница — Ракита — Брезник — Пали лула“. Пътят е разделен на четири участъка за строителство. Предмет на Комплексните доклад са участък от км 9+280 до км 20+800, който се намира на територията на област София и участък от км 20+800 до км 28+250, който почти изцяло попада на територията на област София и малка част на територията на област Перник.Пътят е в много лошо експлоатационно състояние и се нуждае от основен ремонт, реконструкция и рехабилитация на пътната настилка и на пътните съоръжения. Разработени са следните части по участъци:Участък от км 9+280 до км 20+800— Геодезия— Пътна— Конструктивна— Геология— Хидрология и хидравлика— Инженерна инфраструктура, включваща части: ВиК, Електро, Телекомуникации, Газоснабдяване— Съгласувателна документация.Участък от км 20+800 до км 28+250— Геодезия— Пътна— Конструктивна— Геология— Хидрология и хидравлика— Инженерна инфраструктура, включваща части: ВиК, Електро и Телекомуникации.— Съгласувателна документация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Patna infrastruktura“
Street address
bul. „Makedoniya“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Lora Batseva/inzh. Yuliya Zagorcheva
E-mail
l.bazeva@api.bg
Phone
+359 29173382
Fax
+359 29522563
Website
Link

Organization data Organization in JSON