Bulgaria - Sofia: Miscellaneous spare parts

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-239667:2020-239667
Date
2020-05-25
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-239667
Releases
2020-05-25 (ocds-pyfy63:2020-239667:2020-239667)
2020-08-04 (ocds-pyfy63:2020-239667:2020-364917)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Miscellaneous spare parts
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-06-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.1. Участникът да е получил разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от ИАЛ (Изпълнителна агенция по лекарства), по реда на ЗМИ (Закон за медицинските изделия) или еквивалентен документ.Чуждестранните участници трябва да притежават еквивалентен документ, удостоверяващ право на участника да извършват такава дейност съгласно законодателството на държавата, в която са установени.При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в ЕЕДОП, част ІV „Критерии за подбор“, буква А — попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя (номер на разрешението, дата на издаване).За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя копие на разрешение за търговия на едро с медицински изделия, издадено от ИАЛ, по реда на ЗМИ.Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците

Technical/professional eligibility:

1. Участниците следва да са внедрили система за управление на качеството по стандарт ISO 13485:2016 (БДС EN ISO 13485:2016) или еквивалент с обхват на сертификация: дистрибуция на медицински изделия (апаратура и консумативи, резервни части) и осъществяване на сервизна дейност.При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в ЕЕДОП, част ІV „Критерии за подбор“, раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ — попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя.2. Участникът да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, най-много за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата.За дейности, сходни с предмета на поръчката, се приемат: доставки на резервни части и извършване на абонаментна поддръжка на медицинска апаратура.Възложителят ще приеме за достатъчни дейности, сходни с предмета на поръчката, независимо от обема, в който са реализирани.При подаване на офертата съответствието с поставения критерий се декларира в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“ — попълва се информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя.

Technical/professional minimum level:

1. За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя копие на съответния сертификат и/или друг удостоверителен документ в съответствие с чл. 64, ал. 5—8 от ЗОП. Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е. при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП. 2. За доказване изпълнението на поставеното изискване се представя списък на доставките и доказателства съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП, от които да е видна информация, достатъчна за удостоверяване на съответствието с изискванията на възложителя. Документите за доказване се предоставят при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, т.е. при необходимост за законосъобразното провеждане на процедурата или преди сключване на договор за обществена поръчка на основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-05-25 - 2020-06-25
Value
600 000.00 BGN
Minimum value
600 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-239667:obj:1
Classification
CPV / 34913000
Description
Предметът на настоящата обществена поръчка е периодична доставка на резервни части и абонаментна поддръжка на медицинска стерилизационна апаратура, като услугите по абонаментното обслужване на медицинска стерилизационна апаратура включват:— извършване на задължителна профилактика 2 пъти в годината или 4 пъти за 2 години съобразно изискванията на производителя,— неограничен брой посещения при повикване и заявка от възложителя за диагностициране на повреда и ремонт,— настройки, калибровки, тестове и софтуерен ъпдейт чрез системните ключове и пароли на съответния апарат за осигуряване на пълната им функционалност съобразно изискванията на производителя,— ежемесечна проверка работоспособността на всеки един апарат.Медицинска стерилизационна апаратура е подробно описани в техническа спецификация — приложение № 1а.Ежемесечната абонаментна поддръжка на медицинска стерилизационна апаратура, изброени в техническата спецификация — приложение № 1а, от номер 9 до номер 15, намиращи се в МБАЛ — София, МБАЛ — Пловдив, МБАЛ — Сливен, МБАЛ — Плевен, МБАЛ — Варна, ще се започне да се извършва поетапно за всеки апарат след изтичане на гаранционната им поддръжка.Доставките на резервни части за медицинска стерилизационна апаратура включват:Доставките са периодични и се извършват само при необходимост след предварителна писмена заявка от възложителя в зависимост от неговите потребности. Договорът, в частта му за периодичните доставки с изпълнителя, ще бъде сключен на посочената прогнозна стойност. За срока на договора възложителят не е задължен да реализира пълния размер на уговорената по-горе сума, а само толкова, колкото е заявеното, доставено и монтирано.Резервните части за медицинска стерилизационна апаратура са подробно описани по вид и количество, по номенклатурни единици в техническата спецификация — приложение № 1.Доставка включва също монтаж на заявената резервна част в съответния апарат, както и пускането му в действие.С оглед специфичния характер на предмета на обществената поръчка не е възможно възложителят да определи прогнозен или приблизителен обем на доставките, които ще бъдат възлагани в рамките срока на действие на договора — 24 месеца. Възложителят изисква да бъде посочена единична цена за всяка резервна част, защото не е възможно да се прогнозира в рамките срока на действие на договора дали резервната част ще бъде поръчвана, както или колко често ще се налага купуването им. Опитът на възложителя показва, че понякога това се случва рядко, друг път твърде често, т.е купуването на резервни части е с различен интензитет и не може да се предвиди във времето. Необходимата резервна част ще бъде поръчвана само и единствено в случаите, когато същата такава от съответния апарат е дефектирала. В случай че възложителят посочи обем и прогнозни количества на резервните части, то същият би бил подвеждащ и нереален. Възложителят не поставя изискване участниците да разполагат със складови наличности от резервните части.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennomeditsinska akademiya
Street address
ul. „Georgi Sofiyski“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
inzh. Anna Krasteva
E-mail
anna.krasteva@vma.bg
Phone
+359 29225388
Fax
+359 29526536
Website
Link

Organization data Organization in JSON