Bulgaria - Sofia: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:2020-182285
Date
2020-04-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-182285

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price

Award criteria for item 11:
- Price

Award criteria for item 12:
- Price

Award criteria for item 13:
- Price

Award criteria for item 14:
- Price

Award criteria for item 15:
- Price

Award criteria for item 16:
- Price

Award criteria for item 17:
- Price

Award criteria for item 18:
- Price

Award criteria for item 19:
- Price

Award criteria for item 20:
- Price

Award criteria for item 21:
- Price

Award criteria for item 22:
- Price

Award criteria for item 23:
- Price

Award criteria for item 24:
- Price

Award criteria for item 25:
- Price

Award criteria for item 26:
- Price
Award period
2020-05-22 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Важи за всички обособени позиции:Участникът следва да има валидно Удостоверение за упражняване на строителен надзор по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), или документ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166, ал. 2 и ал. 7 от ЗУТ. В случай че участникът е чуждестранно лице — да притежава такава регистрация в аналогичен търговски или професионален регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен.За доказване на съответствие с изискването:— на етап подаване на оферти за доказване на изискването участниците единствено попълват съответната информация в част IV, раздел „А“, т. 1 от ЕЕДОП,— на етап сключване на договор участникът, избран за изпълнител, следва да представи валидно удостоверение за упражняване на строителен надзор по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), или документ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166, ал. 2 и ал. 7 от ЗУТ.

Economic/financial eligibility:

Важи за всички обособени позиции: Участникът следва да притежава застраховка „Професионална отговорност“ за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му съгласно чл. 171 от ЗУТ за упражняване на строителен надзор.За доказване на съответствие с изискването:— на етап подаване на оферти участниците следва да декларират съответствието с поставеното изискване в част IV, раздел „Б“, т. 5 от ЕЕДОП, включително и като посочат размера на покритието на застраховката,— на етап сключване на договор участникът, избран за изпълнител, следва да представи доказателство за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ или еквивалентни документи за чуждестранните участници, в случай че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът следва да притежава застраховка „Професионална отговорност“ за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му съгласно чл. 171 от ЗУТ за упражняване на строителен надзор с общ лимит на отговорността, покриваща минималните застрахователни суми за дейността съгласно чл. 5, ал. 4, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за строежи III категория съгласно ЗУТ, или еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава — членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (за лице от държава — членка на Европейския съюз, или от друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република БЪЛГАРИЯ).Важно: Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да е изпълнил дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с тази на поръчка за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата. Изискването се прилага независимо от броя на обособените позиции, за които участникът подава оферта.За доказване на съответствие с изискването по т.1:• На етап подаване на оферти за доказване на това изискване, участниците попълват съответната информация в Част IV, раздел „В“, т.1б от ЕЕДОП, като се описват услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите, получателите и какво е извършено. В случай, че тази информация се съдържа в публичен регистър, който е с безплатен достъп за проверка, участниците могат само и единствено да посочат него.• На етап сключване на договор, участникът избран за изпълнител, следва да представи доказателство за посочено в ЕЕДОП, а именно: списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.2. Всеки участник следва да разполага с минимум посочения по-долу персонал или ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.За доказване на съответствие с изискването по т.2:• На етап подаване на оферти участниците следва да декларират съответствието с поставените изисквания в Част IV, раздел „В“, т. 6 от ЕЕДОП, включително и като посочва: лице (трите имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка); Образование (специалност / професионална квалификация, № на диплома / № на издадения документ, учебно заведение); Стаж (години); Опит (посочване на конкретен изпълнен строеж, № на документ удостоверяващ въвеждане на строежа в експлоатация).По отношение експертите - чужденци се прилагат разпоредбите на Директива 2005/36/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 7 септември 2005 година относно признаването на професионалните квалификации (Консолидирана версия), придобити в други държави членки и в трети държави, с цел достъп и упражняване на регулирани професии в Република България, Закона за признаване на професионалните квалификации и др. приложими актове, уреждащи условията и реда за признаване на професионални квалификации.• На етап сключване на договор, участникът избран за изпълнител, следва да представи списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.ВАЖНО! 1. Едно физическо лице може да изпълнява функциите само на един експерт. Допустимо е експертите да притежават еквивалентни професионални квалификации, образование и специалности на горепосочените.2. Участниците могат да ползват един и същи екип, независимо от броя на обособените позции, за които участват.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 (една) дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с тази на поръчка за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата. Изискването се прилага независимо от броя на обособените позиции, за които участникът подава оферта.Под „дейности с предмет и обем идентичен или сходен с този на поръчката” следва да се разбира: услуги за упражняване на строителен надзор на елементи на техническата инфраструктура или хидротехническите или хидромелиоративни мережи.2. Всеки участник следва да разполага с минимум посочения по-долу персонал или ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, които да са технически правоспособни съгласно изискванията на Наредба №РД-02-20-25 от 03.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите заз оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор и на чл.167, ал.1, т.2 от ЗУТ, както следва:2.1. Ръководител екип, който да притежава:— професионална област (квалификация): завършено висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър", професионална квалификация "строителен инженер" или "инженер" и да има придобита специалност по специалност „Хидротехническо строителство“, „Хидромелиоративно строителство“ „Транспортно строителство” или еквивалентна.2.2. Експерт – инженер „Геодезия“, който да притежава:— професионална област (квалификация): "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ и да има придобита специалност по специалност „Геодезия, фотограми и картография” или еквивалентна.2.3. Експерт – инженер „ХТС“, който да притежава:— професионална област (квалификация): "строителен инженер" или "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ и да има придобита специалност по „Хидротехническо строителство“ или еквивалент.2.4. Експерт – инженер „ХМС“, който да притежава:— професионална област (квалификация): "строителен инженер" или "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ и да има придобита специалност по „Хидромелиоративно строителство“ или еквивалент.2.5. Експерт – инженер геолог-хидрогеолог, който да притежава:— професионална област (квалификация): "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ и да има придобита специалност по „Инженерна геология и хидрогеология“ или еквивалентна.2.6. Експерт - инженер конструктор, който да притежава:— професионална област (квалификация): "строителен инженер" или "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ и да има придобита специалност по „Промишлено и гражданско строителство“, „Строителство на сгради и съоръжения“ или еквивалентна.2.7. Експерт - електроинженер и машинен инженер (машинният инженер е само за обособена позиция №6), които да притежават:— професионална област (квалификация): "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ и да има придобита специалност по „Електрическа“ или еквивалентна.2.8. Експерт - инженер по пожарна техника и безопасност, който да притежава:— професионална област (квалификация): "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ по специалност „Противопожарна техника и безопасност“ или еквивалентна.2.9. Експерт - ВиК инженер, който да притежава:— професионална област (квалификация): "строителен инженер" или "инженер" и висше образование, образователна степен „магистър“ и да има придобита специалност по специалност „Водоснабдяване и канализация“ или еквивалентна.Всички лица от (2.1-2.9) следва да имат:— най-малко 5 години стаж по специалността; и— Участие при упражняване на строителен надзор в минимум 1 (един) изпълнен обект сходен или идентичен с предмета на поръчката. Под „обект идентичен или сходен с предмета на поръчката” се разбира: услуги за упражняване на строителен надзор на елементи на техническата инфраструктура или хидротехническите или хидромелиоративни мрежи.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-04-20 - 2020-05-22
Value
2 041 179.48 BGN
Minimum value
2 041 179.48 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на възложителя услуги по строителен надзор, подробно описани в техническа спецификация — раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:2
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:3
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:4
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:5
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:6
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:7
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:8
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:9
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:10
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:11
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:12
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:13
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:14
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:15
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:16
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:17
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:18
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:19
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:20
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:21
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:22
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:23
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:24
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:25
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-182285:obj:26
Classification
CPV / 71520000
Description
В изпълнение на настоящата обществена поръчка Изпълнителят следва да извърши качествено и навременно, в пълно съответствие с действащата нормативна уредба и с изискванията на Възложителя, услуги по строителен надзор, подробно описани в Техническа спецификация - Раздел X от документацията.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Napoitelni sistemi“ EAD
Street address
bul. „Tsar Boris III“ No. 136
Locality
Sofiya
Postal code
1618
Country
BG
Contact name
Nataliya Nikolova
E-mail
office@nps.bg
Phone
+359 28085001
Fax
+359 28085022
Website
Link

Organization data Organization in JSON