Bulgaria - Sofia: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-170748:2020-170748
Date
2020-04-10
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-170748

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Medical consumables
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (до 60)
- Quality: качествени характеристики (до 40)
Award period
2020-06-01 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 77, ал. 1 или ал. 2 от Закона за медицинските изделия (ЗМИ) и да притежават разрешение за търговия на едро с медицински изделия от ИАЛ или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията или да са производители, установени на територията на Република БЪЛГАРИЯ.Производителите, установени на територията на Република БЪЛГАРИЯ, могат да извършват търговски сделки с произведените от тях изделия без този документ на основание чл. 77, ал. 2 от ЗМИ.1.1. За доказване на професионалната годност участникът предоставя (декларира) в част IV, буква „А“ от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 1.1 съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията.В случай че съответният документ е на разположение в електронен формат, следва да бъде посочен и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, и точно позоваване на документа.Възложителят може по всяко време да изиска от участниците представяне на документите, чрез които се доказва посочената в ЕЕДОП информация, съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора документите, чрез които се доказва съответствието му с поставените от възложителя критерии за подбор, отнасящи се до годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност, съгласно чл. 67, ал. 6 във вр. чл. 60, ал. 1 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Няма икономически и финансови изисквания към участниците.

Economic/financial minimum level:

Няма икономически и финансови изисквания към участниците.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 3 години, считано от датата, на подаване на офертата, да е изпълнил поне 1 (една) доставка с предмет и обем, идентичен или сходен с тази на поръчката.* Под дейност, сходна с предмета на поръчката, следва да се разбира доставка на медицински изделия (консумативи, превързочни и хирургични материали) от техническата спецификация на настоящата поръчка.* Под обем, идентичен или сходен с този на поръчката, следва да се разбира доставка с обем, сходен с оферираните от участникът номенклатури — медицински изделия (консумативи, превързочни и хирургични материали) от техническата спецификация на настоящата поръчка.2. Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001 или еквивалент, с обхват доставка на медицински изделия (консумативи, превързочни и хирургични материали)Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.Когато участникът не е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини, той може да представи други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на система за управление на качеството. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.3. Участниците, притежаващи складови бази на територията на РБ, следва да притежават или разполагат с транспортни средства, осигуряващи правилното съхранение на медицинските изделия при разпространението и транспортирането им, в съответствие с изискванията на чл. 78, ал. 2 от ЗМИ.

Technical/professional minimum level:

1.1. Участникът предоставя (декларира) списък на доставките, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнени през последните 3 години от датата на подаване на офертата. Списъкът следва да съдържа стойността, датата, на която е приключило изпълнението и получателите. Съгл. чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП участниците трябва да предоставят документи, които доказват извършената доставка, с изключение на случаите по чл. 67, ал. 8 от ЗОП.2.1. Участникът следва да представи (декларира) информация за сертификата в част IV, буква „Г“ от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).3.1. Участникът следва да представи (декларира) в част IV, буква „В“, т. 9 от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 3 за складова база и транспортни средства (най-малко едно превозно средство), осигуряващи правилното съхранение на медицински изделия, консумативи, превързочни и хирургични материали при разпространението и транспортирането им, а също така създаващи възможност при необходимост съответните медицински изделия да бъдат доставени до „Пета МБАЛ — София“ ЕАД в срок.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-04-10 - 2020-06-01
Value
2 100 000.00 BGN
Minimum value
2 100 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-170748:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
Доставка на медицински изделия (консумативи, превързочни и хирургични материали) за нуждите на „Пета МБАЛ — София“ ЕАД.Предметът на поръчката включва периодично повтарящи се доставки на 527 бр. номенклатури.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Peta MBAL — Sofiya“ EAD
Street address
bul. „Gen. Nikolay Stoletov“ No. 67A
Locality
Sofiya
Postal code
1233
Country
BG
Contact name
Rositsa Kirilova i Valentin Slavkov
E-mail
op_peta_mbal@abv.bg
Phone
+359 2-9268173
Fax
+359 2-8323054
Website
www.5mbal-sofia.com/профил-на-купувача/#proc/199

Organization data Organization in JSON