Bulgaria - Sofia: Other community, social and personal services

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-159528:2020-159528
Date
2020-04-03
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-159528

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Other community, social and personal services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-05-11 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изпълнителят на поръчката трябва да отговаря на изискванията на чл. 4 от Наредба № 7/9.07.2003 г. на Министъра на труда и социалната политика и Министъра на финансите и да притежава разрешение за извършване на дейност като оператор на ваучери за храна, съгласно чл. 5, във връзка с чл. 9, ал. 4 от същата наредба към датата на процедурата.За доказване на съответствието в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част IV, раздел А: „Годност“, т. 2 участниците следва:1. Да представят информация за издател, №, дата, валидност и обхват на притежаваното разрешение;2. Да посочат уеб адрес на орган или служба, издаващи разрешението;3. Да декларират, че не са в процедура по отнемане на разрешението.На етап сключване на договор, участникът, избран за изпълнител, следва да представи актуални доказателства за съответствието му с изискването на възложителя по т. 3.2., а именно:— Заверено за вярност копие на валидно разрешение за извършване на дейност като оператор за отпечатване на ваучери за храна, издадено по реда на чл. 9, ал. 4 от Наредба № 7 на МТСП и МФ от 9.07.2003 г.,— Декларация, че не са в процедура по отнемане на разрешението.Участници, чуждестранни лица, следва да разполагат с еквивалентни документи, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.В случай, че при изпълнение на поръчката участникът ще ползва подизпълнители, посочените критерии за подбор се прилагат за подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, които те ще изпълняват. За тях следва да не са налице основания за отстраняване от процедурата. В случай, че участниците ползват подизпълнители в офертата следва да се представи доказателство за поетите от подизпълнителите задължения (чл. 66, ал. 1 от ЗОП).В случай, че при изпълнение на поръчката участникът ще ползва капацитета на трети лица, последните трябва да отговарят на критериите за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет. За тях следва да не са налице основания за отстраняване от процедурата. В случай, че участникът ще ползва капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи в офертата документи за поетите от третите лица задължения (чл. 65, ал. 3 от ЗОП).Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отваряне на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Такива документи се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изискване.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изискване.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да е изпълнил през последните 3 години дейности с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на обществената пръчка. Под дейности с предмет, сходен или идентичен с предмета на обществената поръчка следва да се разбира извършване на дейности, свързани с отпечатване и доставка на ваучери за храна в полза на организации, които имат над 1 000 служителя.Участниците декларират съответствие с поставения критерий за подбор в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част IV: „Критерий за подбор“, буква „В“, като описват доставките и/или дейностите, които са с предмет, сходен или идентичен с предмета на поръчката по съответната обособена позиция, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване офертата, с посочване на датата, на която е приключило изпълнението, получателя на дейността/услугата, вида на дейността/услугата и нейния предмет.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители и/или ползване на капацитета на трети лица, същите декларират съответствието си с критериите за подбор в отделен ЕЕДОП.Документи за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор са: списък на дейностите с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката, придружен с доказателства (напр: удостоверение за добро изпълнение, посочване на публичен регистър, където е публикувана информация за качественото и срочно изпълнение на доставките и др.), с посочване датата, на която е приключило изпълнението, получателя на дейността/услугата, вида на дейността/доставката и нейния предмет.Документите за доказване на съответствието с поставените изисквания се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и от третите лица (ако има такива), на чиито капацитет, участникът се позовава за доказване на този критерий за подбор. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с това изискване се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил поне 1 (една) дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на обществената пръчка, общо за последните 3 години от датата на подаване на офертата в полза на организации, които имат над 1 000 служителя.Забележка: под дейности с предмет, сходен или идентичен с предмета на обществената поръчка следва да се разбира извършване на дейности, свързани с отпечатване и доставка на ваучери за храна в полза на организации, които имат над 1 000 служителя.Участниците декларират съответствие с поставения критерий за подбор в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част IV: „Критерий за подбор“, буква „В“,, като описват доставките и/или дейностите, които са с предмет, сходен или идентичен с предмета на поръчката по съответната обособена позиция, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване офертата, с посочване на датата на която е приключило изпълнението, получателя на дейността/услугата, вида на дейността/услугата и нейния предмет.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители и/или ползване на капацитета на трети лица, същите декларират съответствието си с критериите за подбор в отделен ЕЕДОП.Документи за доказване на съответствието с поставения критерий са: списък на дейностите с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката, придружен с доказателства (напр: удостоверение за добро изпълнение, посочване на публичен регистър, където е публикувана информация за качественото и срочно изпълнение на доставките и др.), с посочване датата, на която е приключило изпълнението, получателя на дейността/услугата, вида на дейността/доставката и нейния предмет.Документите за доказване на съответствието с поставените изисквания се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и от третите лица (ако има такива), на чиито капацитет, участникът се позовава за доказване на този критерий за подбор. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с това изискване се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-04-03 - 2020-05-11
Value
1 500 000.00 BGN
Minimum value
1 500 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-159528:obj:1
Classification
CPV / 98000000
Description
С настоящата обществена поръчка, възложителят цели да избере изпълнител, оператор, получил разрешение и осъществяващ дейност по реда и условията на „Наредба № 7/9.07.2003 г. на МТСП и МФ, за условията и реда за издаване и отнемане на разрешения за извършване на дейност като оператор“, който да изпълни дейности, свързани с отпечатване и доставка на ваучери за храна в два вида пакети ваучери с номинална стойност от 120 (сто и двадесет) BGN и от 60 (шестдесет) BGN. За срока на договора възложителят ще отправя периодично заявка за отпечатване, пакетиране и доставка на ваучери за храна, според броя на преподавателският състав и служителите на Софийски университет, които имат право на ваучери за храна.Утвърдената и заета щатна численост подлежи на промяна, поради което броят на ваучерите ще се конкретизира при подаване на заявка от възложителя.Обхватът, основните параметри като количество и номинал са посочени в раздел II-ри „Техническа спецификация“ от документацията за участие.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Sofiyski universitet „Sv. Kliment Ohridski“
Street address
bul. „Tsar Osvoboditel“ No. 15
Locality
Sofiya
Postal code
1504
Country
BG
Contact name
Petar Stanulov
E-mail
op@admin.uni-sofia.bg
Phone
+359 29308541
Fax
+359 28464210
Website
Link

Organization data Organization in JSON