Bulgaria - Dobrich: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-147048:2020-147048
Date
2020-03-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Dobrich: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Предлаган подход за качествено изпълнение на поръчката (20)
- Quality: Организация за изпълнение на дейностите от предмета на поръчката (20)
- Quality: Мерки за опазване на околната среда (10)
Award period
2020-05-05 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя съгласно изискванията на ЗКС и ЗУТ, ако участника в процедурата е чуждестранно ФЛ или ЮЛ следва да има регистрация в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.* Мотиви: това изискване е наложено от вида на работите, които се налага да се извършват: предвид това е необходимо потенциалните изпълнители — строители да имат регистрация в КСБ за изпълнение на строежи от съответната категория съгласно Наредба № 1 за номенклатурата на видовете строежи. Липсата на такъв документ у строителя ще постави възложителя в невъзможност да изпълни задълженията си съгласно чл..157, ал. 2 от ЗУТ — изречение второ.Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „А“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: декларация, че има регистрация в Централния професионален регистър на строителя, съгласно изискванията на ЗКС и ЗУТ или ако участника в процедурата е чуждестранно ФЛ или ЮЛ да има регистрация в професионални или търговски регистри на държавата, в която е установен, или да декларира или удостовери за наличието на такава регистрация от компетентните органи, съгласно националния му закон.В случай, че участникът участва като обединение/консорциум, такава регистрация трябва да има всеки член на обединението/консорциума, който ще извършва строителни дейности.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителство.Забележка:При провеждане на вътрешно конкурентния избор по реда на чл. 82, ал. 4 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците, определени за потенциални изпълнители, и други документи необходими за изпълнението на конкретния договор, когато това е предвидено в нормативен акт.За всеки обект възложителят ще изисква от потенциалните изпълнители да представят съответната и необходимата за изпълнение регистрация в Централния професионален регистър на строителя, съгласно изискванията на ЗКС и ЗУТ.*Чуждестранните лица следва да представят съответното удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за съответната категория, отговаряща на обекта на етап вътрешно конкурентен избор по чл. 82, ал. 4 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството“ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ.Предвид, че настоящата процедура касае сключване на рамково споразумение възложителя не се интересува от покритието на застраховката, при провеждане на вътрешно конкурентния избор по реда на чл. 82, ал. 4 от ЗОП, възложителят ще изисква от участниците, определени за потенциални изпълнители,застраховка със съответното покритие отговарящ на категорията на съответния обект.Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „Б“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: копие на валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството“ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ.Забележка:В случай, че участникът участва като обединение/консорциум, такава застраховка трябва да има всеки член на обединението/консорциума, който ще извършва строителство.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителство.Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството“ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум едно строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата.Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV., буква „В“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването се прилага за обединението като цяло.При посочване на участие с използване на подизпълнител, изискването се отнася и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.2. Участникът да има въведена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентна) с обхват строителство-сходно с предмета на поръчката.Забележка: съгласно чл. 64, ал. 6 от ЗОП се дава възможност за представяне и на други доказателства за еквивалентни мерки за управление на качеството.Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV., буква „Г“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП)Забележка: в случай на участие на обединение, спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението по отношение на дейностите, свързани със строителството.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват дейности, свързани със строителство.В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: сертификат на участника за въведена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001-2015 (или еквивалентна) с строителство-сходно с предмета на поръчката, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум едно строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.Забележка: строителство с предмет идентично или сходно с предмета на обществената поръчка се счита: строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка се счита строителство и/или основен ремонт, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или благоустрояване на:— обществени публични пространства и/или пешеходни зони, и/или вътрешно квартални пространства, и/или паркове с площ над 1 декар),иДетски и/или спортни площадки с площ над 200 м2За изпълнено строителство се счита такова прието с протокол Обр. 15В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП се представя: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;*Мотиви: това изискване е наложено от вида на работите, които се налага да се извършват на обектите на обществената поръчка, които са от голямо обществено значение. Необходимо е участника да притежава опит за изпълнение на междублокови пространства и детски и/или спортни площадки, които съответстват на предмета и обема на настоящата обществената поръчка.Забележка: допустимо е изискуемите обекти да се покриват/да са част от един по-общ обект.2. Участникът да има въведена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентна) с обхват строителство-сходно с предмета на поръчката.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 2
Tender period
2020-03-27 - 2020-05-05
Value
5 000 000.00 BGN
Minimum value
5 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-147048:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 45236110
CPV / 45236119
CPV / 45236200
CPV / 45236210
CPV / 45223000
CPV / 45236290
CPV / 45233140
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извърши:Текущ ремонт на:— междублокови пространства — извън границите на уличната и пътна мрежа,— детски и спортни площадки/комплекси,— елементите на прилежащата техническа инфраструктура — съобразно предмета на настоящата поръчка.За нуждите на Община град ДобричТекущия ремонт се осъществява чрез отстраняване на отделни повреди по алеи, плочници, кътове за отдих, детски и спортни площадки. Възстановяване на разрушени алеи, тротоари,, бордюри, отводнителни съоръжения в отделни участъци. При необходимост извършване на ремонт на елементи от техническата инфраструктура.При аварийни ситуации се извършват незабавно аварийно-възстановителни работи, целящи възстановяване на минимално ниво на обслужване след възникване на аварийни ситуации.Благоустрояване, строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация на:— междублокови пространства- извън границите на уличната и пътна мрежа,— детски и спортни площадки/комплекси,— елементите на прилежащата техническа инфраструктура -съобразно предмета на настоящата поръчка.За нуждите на Община град Добрич.Изпълнение на строителство по всички части на одобрените инвестиционни проекти, доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на наредбата за съществените изисквания към строежите и оценяване съответствието на строителните продукти (строителни материали, включително асфалтови смеси, бетонови и други изделия, елементи, детайли, комплекти и др.); осигуряване на терени за нуждите на строителството — за временно строителство, складиране на материали и техника в случаите, когато същите са извън територията, върху която се изгражда строежа; извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания; съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивната документация на строежите; участие в процедури по въвеждане на строежите в експлоатация; отстраняване на недостатъците, установени при предаването на строежите и въвеждането им в експлоатация; гаранционно поддържане на строежите, включващо отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка в съответствие с офертата.Количество и обем — с оглед на спецификата, сложността и комплексността на видовете работи и броя на съответните обекти, които следва да се извършват, същите не биха могли да се определят предварително. При осъществяване предмета на поръчката възникват различни по сложност и вид на изпълнение дейности. Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обществената поръчка ще се определят при всяко конкретно възлагане-вътрешно конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 3 и 4 от ЗОП.В техническата спецификация са описани количествата на видовете дейности на база предходни 24 месеца.Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обхвата на обществената поръчка, ще се определят при всяко конкретно възлагане — вътрешен конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 4 от ЗОП.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina grad Dobrich
Street address
ul. „Balgariya“ No. 12
Locality
Dobrich
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
inzh. Pencho Kervanov, Nikolay Velikov
E-mail
dobrich@dobrich.bg
Phone
+359 58600050
Fax
+359 58600166
Website
Link

Organization data Organization in JSON