Bulgaria - Sofia: Catering services for other enterprises or other institutions

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-146466:2020-499456
Date
2020-10-21
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Catering services for other enterprises or other institutions
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Време за реакция при несъответствие (15)
- Quality: Техническо изпълнение (25)
Award period
2020-11-02 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да е регистриран като търговец по смисъла на чл. 1 от Търговския закон.Обстоятелството се описва в част IV „Критерии за подбор“, буква А „Годност“, т. 1) от ЕЕДОП, като се посочва електронната страница на регистъра и ЕИК на участника.2. Участникът следва:— да притежава валидна регистрация от областната Дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождението на обекта като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 от Закона за храните (отм.). Регистрацията следва да обхваща производство и търговия с храни по група храни по §.1, т. 12, б. „ф“ от ДР към Закона за храните (отм.), а именно: „храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация“, или— да е вписан в „Публичен национален регистър на бизнес операторите, обектите за производство, преработка и/или дистрибуция на храни и на хранителните добавки и храните, предназначени за употреба при интензивно мускулно натоварване“ по чл. 24 от Закона за храните, поддържан от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), като регистрацията следва да обхваща производство и търговия с храни по група храни по §.1, т. 4, б. „щ“ от ДР към Закона за храните, а именно: „храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация“.Обстоятелството се описва в част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“, т. 2) от ЕЕДОП, като се посочва съответният регистър.Доказване: В случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, ако регистрацията е извършена по отменения Закон за храните, но срокът на издаденото удостоверение за регистрация не е изтекъл, следва да се представи копие от това удостоверение.Копието следва да е заверено с гриф „Вярно с оригинала“ и подпис.Когато се представя за разглеждане от Комисията по провеждане на процедурата по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, завереното копие се сканира в pdf формат и pdf файлът се представя, подписан с електронен подпис на законния представител на участника или неговия пълномощник.

Economic/financial eligibility:

Няма поставени изисквания

Economic/financial minimum level:

Няма поставени изисквания

Technical/professional eligibility:

1. Изисква се през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил най-малко 3 дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, като под „идентична или сходна“ по предмет се разбира дейност по приготвяне и доставяне на болнична храна, а под „идентична или сходна“ по обем се разбира дейност, чийто съпоставим обем като количество доставяна храна за период не по-дълъг от 12 месеца е не по-малък от 60 000 броя хранодни.Информацията (списъкът на дейностите, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка) с посочване на стойностите, количеството доставена храна — като общ брой хранодни, датите и получателите се посочва в част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“, т. 1б) от ЕЕДОП.2. Участникът следва да прилага система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9001:20ХХ (или еквивалентна), касаеща дейностите по предмета на поръчката, а именно: приготвяне на храна.Обстоятелството се описва в част IV „Критерии за подбор“, раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП.3. Участникът следва да прилага система за управление на околната среда, сертифицирана по ISO 14001:20ХХ (или еквивалентна), касаеща дейностите по предмета на поръчката, а именно: приготвяне на храна.Обстоятелството се описва в част IV „Критерии за подбор“, раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП.4. Участникът следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:20ХХ (или еквивалентна), касаеща дейностите по предмета на поръчката, а именно: приготвяне на храна.Обстоятелството се описва в част IV „Критерии за подбор“, раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП.5. Участникът следва да разполага с технически лица с професионална компетентност за изпълнението на поръчката, а именно: поне по 1 главен готвач, технолог по хранително-вкусова промишленост и инструктор по хранене, всеки от които притежаващ съответни дипломи и сертификати за образование и квалификация.Информацията (списъкът на техническите лица в състава на техническия екип на участника, който ще изпълнява поръчката) с посочване на: трите имена, функциите в състава на техническия екип и данните за дипломи и сертификати за образование и квалификация се описва в част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“, т. 2) от ЕЕДОП.Документите, чрез които се доказва съответствието с поставените изисквания, в случаите по чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП са подробно описани в раздел II, т. IV „Изисквания към участниците, свързани с критериите за подбор“ (гл. VII, р. II. от ЗОП) от одобрената документация за участие в процедурата.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-10-21 - 2020-11-02
Value
340 304.00 BGN
Minimum value
340 304.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-146466:obj:1
Classification
CPV / 55523000
Description
Предметът на обществената поръчка е приготвяне и доставяне на болнична храна за пациентите на МБАЛ НКБ ЕАД по 21 вида диети, подробно описани като менюта в техническо приложение № 1 към техническата спецификация, приложена към документацията за участие в процедурата.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie „Natsionalna kardiologichna bolnitsa“ EAD
Street address
ul. „Konjovitsa“ No. 65
Locality
Sofiya
Postal code
1309
Country
BG
Contact name
Rositsa Dimitrova
E-mail
rdimitrova@hearthospital.bg
Phone
+359 29217142
Fax
+359 29217142
Website
Link

Organization data Organization in JSON