Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-144887:2020-144887
Date
2020-03-26
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: Технологична последователност и организация за изпълнение (60)

Award criteria for item 2:
- Price (40)
- Quality: Технологична последователност и организация за изпълнение (60)
Award period
2020-05-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има валидна регистрация (вписване) в ЦПРС, а за чуждестранни лица - в аналогичен регистър съгл. нац. им законод. и при усл. на взаимно признаване), за изпълн. на: 1. Строежи от I-ва гр., III-та и IV-та кат., по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 1.3.2., предл. второ, т. 1.3.4., т. 1.4.1., предл. второ и т. 1.4.3. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „в“, т. 4, б. „б“ и б. „д“ от ЗУТ- при уч. по ОП1; За съотв. с постав. изискване и на осн. чл. 9, ал. 7 от ПРВВЦПРС, Възложителят ще приеме и Участник, който е вписан за изпълн. на строежи от I-ва гр. и кат., по-висока от III-та.; 2. При участие по ОП2 - строежи от: 2.1. II-ра гр., III-та и IV-та кат., по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 2.3.1., предл. второ, т. 2.3.2., т. 2.4.1., предл. второ и т. 2.4.2. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „а“ и б. „б“, т. 4, буква „а“ и буква „д“ от ЗУТ и 2.2. ІV-та гр., I-ва, II-ра и ІV-та кат., по смис. на чл. 5, ал. 6, т. 4.1.1., т. 4.2.1., т. 4.4.1. от ПРВВЦПРС, във вр. с чл. 137, ал. 1, т. 1, б. „б“, т. 2, б. „б“ и т. 4, б. „г“ от ЗУТ. За съотв. с поставените изисквания и на осн. чл. 9, ал. 7 от ПРВВЦПРС, Възл. ще приеме и Участник, който е вписан за изпълн. на строежи от II-ра гр. и кат., по-висока от III-та.При подаването на офертата си, независимо за коя от обособените позиции участва, Иконом. оператор декларира съотв. с този от крит. за подбор, само като попълва изискуемата инф. в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“.Предвид обстоятелството, че данните и информацията, отразени в ЦПРС са публично оповестени и достъпни за Възложителя, на основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на провеждане на процедурата или при сключване на Рамковото споразумение за конкретна от обособените позиции, по отношение на Участници - чуждестранни лица, за доказване съответствие с поставения критерий за подбор, се представя следния документ, чрез който се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: Заверено копие на валиден еквивалентен на Удостоверението за вписване в ЦПРС документ, удостоверяващ правото на съответното лице, съгласно националното му законодателство, да изпълни предмета на поръчката по съответната обособена позиция на територията на Р. България, освен ако не е налице хипотезата на чл. 112, ал. 9, т. 3 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

1. При под. на офертата си, Участникът декл. съответствие с пост. в т. 1 по-долу мин. изискване, само като попълва изискуемата информация в Част IV, Раздел Б, поле първо - когато подава еЕЕДОП, респ. т. 2а-когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц., или при скл. на Рамковото спор. за конкр. обос. позиция се представят док. по чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП: (1) Копия на ГФО за последните 3 прикл. фин. г., или техни съставни части, когато публ. им се изисква от законод. на държавата, в която Участникът е установен – в хипотеза, че същите не са публ. в ТРРЮЛНЦ и не са публ. достъпни; (2) Справка за оборота от изпълнени СМР/СРР в сферата, попадаща в обхвата на съотв. ОП (с предметен обхват, дефиниран по-долу).2. При под. на офертата си, Участникът декл. съотв. с второто мин. изискване за иконом. и фин. състояние, само посредством попълване на изискуемата информация в Част IV, Раздел Б, поле второ - когато подава еЕЕДОП, респ. т. 5 - когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц., или при сключване на Рамк. спор. за възл. изпълн. на конкр. обос. позиция, за доказване съотв. с пост. мин. изискване, се представя документа по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

1. През последните 3 прикл. фин. г., в зависимост от датата, на която е създ. или е започнал дейността си, Участникът трябва да е реал. минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на съотв обос. позиция, изчислен на база год. му обороти, в размер на:1.1. не по-малко от 8 000 000 лв. - при участие по ОП1; 1.2. не по-малко от 4 000 000 лв. - при участие по ОП2. Под „оборот в сферата, попадаща в обхв. на съотв. обос. позиция“ ще се приема: - реал. от Участника оборот от изпълнение на СМР/СРР за изгр./ново стр. и/или ремонт и/или преустр. и/или рек. и/или основно обн. на сгради за общ. обсл. в областта на образованието и/или здравеоп. и/или соц. услуги и/или сгради за админ. обслужване, попадащи в обхвата на т. 1, т. 2, б. „а“ и б. „б“, т. 3 и т. 6 от Прил. № 2 на Наредба № 1/2003 г. за номенклатурата на видовете строежи – при участие по ОП1; - реал. от Участника оборот от изпълн. на СМР/СРР за изгр./ново строит. и/или рехабил. и/или реконстр. и/или рем.-възст. дейности на линейни инж. мрежи на транспорта, водосн. и канал. в населени места и съоръж. към тях – при участие по ОП2.2. Всеки Участник, подаващ оферта в настоящата процедурата, незав. за коя от обособените позиции участва, трябва да е застрахован с валидна/и застраховка/и „Проф. отговорност“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, клауза „строител“. За Участник или Партньор в Обед. – Участник, който е установен/регистр. извън Р. България, застрах. за проф. отговорност следва да бъде еквив. на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но изд. съгл. законод. на държавата, в която е установен/регистр. Стоп. субект.

Technical/professional eligibility:

1. При подаването на офертата си, Участникът декл. съотв. с миним. изискв. в т. 1 по-долу, само посредством попълване на изиск. инф. в Част IV, Раздел В, поле първо - когато подава еЕЕДОП, респ. т.1а) - когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц. или при скл. на Рамковото спораз. за съотв. обос. позиция, за доказване съотв. с поставеното мин. изискване се представят документите по чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП.2. При подаването на офертата, Участникът декл. съотв. си с пост. в т. 2 по-долу мин. изискване за техн. и проф. способности, само посредством попълване на изиск. инф. в Част IV, Раздел В, поле второ - когато подава еЕЕДОП, респ. т.6 - когато подава ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на проц. или при скл. на съотв. Рамково спор. по конкр. от обос. поз., за док. съотв. с поставеното мин. изискване се представят документите по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП.3. Участниците доказват съотв. си с поставените в т. 3. и т. 4. минимални изискв., единствено попълвайки съотв. полета в Част IV, Раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ - когато подават еЕЕДОП, респ. „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ - когато подават ЕЕДОП в Word формат. На осн. и при усл. на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, в хода на пров. на процедурата или при сключване на съотв. Рамково спораз. за конкретна от обос. позиции, за доказване съотв. с поставеното минимално изискване се представят документите по чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

1. През предх. 5 г, считано от датата на под. на офертата, Участникът трябва да е изпълнил мин. 2 строит. дейности, с предмет, идентичен или сходен с предмета на съотв. обос. поз., за изпълнението на договорите в обхвата на която участва. Под „строит. дейност с предмет, идент. или сходен“ с предмета на: (1) ОП1, следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР за изгр./ново строит. и/или ремонт и/или преустр. и/или рек. и/или осн. обнов. на сгради за общ. обсл. в областта на образов. и/или здравеоп. и/или соц. услуги и/или сгради за администр. обсл., попадащи в обхвата на т. 1, т. 2, б. „а“ и б. „б“, т. 3 и т. 6 от Прил. № 2 на Наредба № 1/2003 г. за номенклатурата на видовете строежи; (2) ОП2, следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР за изгр./ново строит. и/или рехабил. и/или реконстр. и/или ремонтно-възст. дейности на линейни инж. мрежи на транспорта, водосн. и канализ. в населени места и съоръж. към тях.2.Участникът трябва да разпол. за целия срок на изпълн. на Рамковото спор. с ръков. екип - инж.-техн. състав, притежаващ необх. проф. компетентност, състоящ се като минимум от следните експерти: 2.1. При участие по ОП1: 2.1.1. Ръководител обект, 2.1.2. Технически ръководители (минимум двама), 2.1.3. Експерт по част „Електро”, 2.1.4. Експерт по част „ВиК“, 2.1.5. Експерт по част „ОВК“, 2.1.6. Отговорник/специалист по контрола на качеството, 2.1.7. Координатор/длъжностно лице по безопасност и здраве; 2.2. При участие по ОП2: 2.2.1. Технически ръководители (минимум двама), 2.2.2. Експерт по част „Пътна“, 2.2.3. Експерт по част „ВиК“, 2.2.4. Експерт по част „Конструкции“, 2.2.5. Отговорник/специалист по контрола на качеството, 2.2.6. Координатор/длъжностно лице по безопасност и здраве. Поставените от Възложителя минимални изисквания към професионалната компетентност (професионална квалификация и опит) на експертите по двете обособени позиции, са подробно разписани в Указанията за участие в процедурата, публикувани на Профила на купувача като част от Документацията по процедурата.3.Участниците, в зависимост от обособената позиция, за която подават оферта, следва да имат разработена, внедрена и сертиф. система за управл. на кач. по Стандарт EN ISO 9001:2015, или еквивалентен, с предметен обхват в:а) областта на сградното строителство – при участие по ОП1;б) областта на строителството на обекти от техническата и/или пътната инфраструктура - при участие по ОП2.4. Участниците, в зав. от обос. позиция, за която подават оферта, следва да имат разраб., внедрена и сертиф. система за управл. на околната среда по Стандарт EN ISO 14001:2015, или еквив., с предметен обхват в:а) областта на сградното строителство – при участие по ОП1;б) областта на строителството на обекти от техническата и/или пътната инфраструктура - при участие по ОП2.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 13
Tender period
2020-03-26 - 2020-05-04
Value
12 000 000.00 BGN
Minimum value
12 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-144887:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 45214200
CPV / 45214100
CPV / 45262800
CPV / 45300000
Description
Въз основа на резултатите от провеждането на настоящата процедура, с лицата, определени за Потенциални Изпълнители, ще бъде сключено Рамково споразумение, в което не са определени всички условия за възлагане на конкретните договори от обхвата му. В подлежащото на сключване Рамково споразумение, предмет на уреждане са: (1) срока на действието му, (2) максималната рамкова цена за изпълнение на дейностите, предмет на възлагане, (3) обхвата на основните групи дейности от предмета на поръчката, (4) основните общи права и задължения на страните.Строително-монтажните и строително-ремонтните дейности, възлагани с конкретните договори ще се изразяват основно, но не само, в следните работи: (1) изграждане/ново строителство на обекти на социалната инфраструктура с образователно предназначение, включващо: строителство на нови сгради, предназначени за детски градини и училища, пристройки към съществуващи сгради на детски заведения и училища и/или разширения на такива сгради и строителство на градински и яслени групи, учебни кабинети и физкултурни салони, прилежаща инфраструктура; евентуална доставка на оборудване и обзавеждане за съответните обекти и помещения; (2) реконструкция, основен ремонт на сгради, строително-монтажни работи на нови и строително-ремонтни работи по съществуващи сградни инсталации (електрическа, отоплителна, водопроводна, канализационна, оповестителна, видеонаблюдение и др.), зидарски, мазачески, бояджийски, облицовъчни, дърводелски и изолационни работи – хидроизолационни, топлоизолационни и пароизолационни; облицовъчни работи и дограми, осигуряване на достъпна архитектурна среда; (3) ремонтно-възстановителни работи за конструктивно укрепване и повишаване сигурността на конструкцията на сгради с образователно предназначение – училища и детски градини; (4) строително – ремонтни дейности по реализиране на мероприятия за внедряване на мерки за енергийна ефективност, с цел достигане нормите за микроклимат и топлосъхранение на енергия и подобряване качеството на жизнената и работна среда, включващи минимум: подмяна на дограми; топлинна изолация на външни конструкции и елементи, в т.ч. външни стени, покриви; топлинна изолация на подове, основен ремонт и подмяна на отоплителни инсталации и прилежащите им съоръжения при доказан енергоспестяващ и екологичен ефект; ремонт и подмяна на вътрешни отоплителни инсталации; въвеждане на енергоспестяващо осветление, внедряване на ВЕИ технологии за отопление и охлаждане на сградата; подмяна на мълниезащитна и заземителна инсталации и др., всяка от които мерки, свързана с внедряването на мерките за енергийна ефективност, в съответствие с конкретно предоставени от Възложителя резултати от обследвания и Сертификати за енергийна ефективност, инвестиционни проекти и др.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-144887:obj:2
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 45233252
CPV / 45221100
Description
Въз основа на резултатите от провеждането на настоящата процедура, с лицата, определени за Потенциални Изпълнители ще бъде сключено Рамково споразумение, в което не са определени всички условия за възлагане на конкретните договори. В подлежащото на сключване Рамково споразумение предмет на уреждане са: (1) срока на действието му, (2) максималната рамкова цена за изпълнение на дейностите, предмет на възлагане, (3) обхвата на основните групи дейности от предмета на поръчката, (4) основните общи права и задължения на страните. Строително-монтажните и строително-ремонтните дейности, възлагани с конкретните договори ще се изразяват основно, но не само, в следните работи: (1) строително-ремонтни работи на елементи от прилежащата инфраструктура (дворни пространства) на обекти с образователно предназначение; (2) основен ремонт, реконструкция, рехабилитация на обекти от пътната и улична мрежа, пътни съоръжения и елементи на техническата инфраструктура; (3) текущ ремонт на обекти от пътната и улична мрежа, осъществяван чрез отстраняване на отделни повреди по пътното платно, възстановяване на разрушени тротоари, бордюри, отводнителни съоръжения в отделни участъци, ремонт на отделни разрушения – дупки, пукнатини, обрушени ръбове и др., отстраняване на отделни деформации – вълни, коловози и други неравности, ремонт и запълване на фуги и други на пътни съоръжения, а при необходимост, извършване на ремонт на елементи от техническата инфраструктура; (4) ремонт на детски площадки и архитектурни елементи, монтаж на паркови елементи; (5) текущ ремонт и поддръжка на пешеходни подлези.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Rayon Triaditsa - SO
Street address
ul. „Alabin“ No.54
Locality
Sofiya
Postal code
1080
Country
BG
Contact name
Bistra Tankashka, Hristo Valchanov
E-mail
triaditza@triaditza.org
Phone
+359 28054101
Fax
+359 28054115
Website
Link

Organization data Organization in JSON