Bulgaria - Kozloduy: Construction-site supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-143949:2020-143949
Date
2020-03-25
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-143949

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kozloduy: Construction-site supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-04-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в обществената поръчка трябва да притежават издадено от Началника на Дирекцията за национален строителен контрол и вписано в нарочен регистър валидно Удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 2 от ЗУТ и Наредба № РД-02-20-25 от 3.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор за упражняване на дейности по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ с приложен към него Списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността за лица регистрирани на територията на Република БЪЛГАРИЯ или еквивалентен документ за чуждестранни лица, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ.Удостоверяване:При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, част IV: „Критерии за подбор“, раздел А: „Годност“ на данните за вписването в публичен регистър при Дирекцията за национален строителен контрол, респ. в аналогичен регистър посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.Доказване:При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП — заверено копие от валидно удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 2 от ЗУТ и Наредба № РД-02-20-25 от 3.12.2012 г. за упражняване на дейности по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, с приложен към него списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността за лица, регистрирани на територията на Република БЪЛГАРИЯ или еквивалентен документ за чуждестранни лица, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ.В случай, че до документите има достъп чрез публичен регистър или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки, възложителят не изисква такъв документ при сключване на договора.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците в обществената поръчка трябва за последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си, да са реализирали минимален общ оборот в размер на 35 000,00 (тридесет и пет хиляди) BGN, изчислен на база годишните обороти.*Съгласно § 2, т. 66 от ДР на ЗОП „годишен общ оборот“ е сумата от нетните приходи от продажби.2. Участниците в обществената поръчка следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ за „консултант, извършващ строителен надзор“ с минимална застрахователна сума на застрахователната полица, произтичаща от нормативен акт (съгл. чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 4, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството), за строежи четвърта категория.Изискването не се прилага за лице от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република БЪЛГАРИЯ и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, възложителят може да изиска допълнителна застраховка или гаранция, която да обхване непокритите рискове, в съответствие с чл. 173, ал. 2 и чл. 174, ал. 1 от ЗУТ и при спазване изискванията на чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците в обществената поръчка трябва за последните 3 (три) приключили финансови години, в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си, да са реализирали минимален общ оборот в размер на 35 000,00 (тридесет и пет хиляди) BGN, изчислен на база годишните обороти.*Съгласно § 2, т. 66 от ДР на ЗОП „годишен общ оборот“ е сумата от нетните приходи от продажби.Удостоверяване:При подаване на офертата за удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни за общия оборот за съответните финансови години съгласно годишните им финансови отчети в ЕЕДОП, част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, т. 1а.Доказване:При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП — чрез представяне на заверени копия на годишните финансови отчети за последните приключили 3 (три) финансови години или техните съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен.2. Участниците в обществената поръчка следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ за „консултант, извършващ строителен надзор“ с минимална застрахователна сума на застрахователната полица, произтичаща от нормативен акт (съгл. чл. 171, ал. 1 от ЗУТ във вр. с чл. 5, ал. 4, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството), за строежи четвърта категория.Изискването не се прилага за лице от държава членка на Европейския съюз, или от друга държава страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република БЪЛГАРИЯ и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, възложителят може да изиска допълнителна застраховка или гаранция, която да обхване непокритите рискове, в съответствие с чл. 173, ал. 2 и чл. 174, ал. 1 от ЗУТ и при спазване изискванията на чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.Удостоверяване:При подаване на офертата за удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа — №, дата на издаване, вида на застрахованата дейност и период на валидност) в ЕЕДОП, част IV: „Критерии за подбор“, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, т. 5.Доказване:При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП — чрез представяне на заверено копие на актуализирана/валидна застрахователна полица или еквивалентен документ (за чуждестранните лица) съобразно декларираното в ЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора — и заверено копие на новата застрахователна полица.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил минимум 1 (една) услуга с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.За „услуга с предмет, сходен с този на поръчката“ се приемат дейности по упражняване на строителен надзор при изграждане или реконструкция или основен ремонт на поне един строеж от пътната техническа инфраструктура, попадащ в обхвата на чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „а“ и/или буква „д“ и/или чл. 137, ал. 1, т. 1, буква „а“ и/или буква „н“ и/или чл. 137, ал. 1, т. 2 буква „а“ и/или буква „и“ и/или чл. 137, ал. 1, т. 3 буква „а“ и/или буква „ж“ от ЗУТ.Възложителят не поставя изискване относно обема на изпълнената услуга.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът, за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил мин. 1 (една) услуга с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.За „услуга с предмет, сходен с този на поръчката“ се приемат дейности по упражняване на строителен надзор при изграждане или реконструкция или основен ремонт на поне един строеж от пътната техническа инфраструктура, попадащ в обхвата на чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „а“ и/или буква „д“ и/или чл. 137, ал. 1, т. 1, буква „а“ и/или буква „н“ и/или чл. 137, ал. 1, т. 2 буква „а“ и/или буква „и“ и/или чл. 137, ал. 1, т. 3 буква „а“ и/или буква „ж“ от ЗУТ.Възложителят не поставя изискване относно обема на изпълнената услуга.Удостоверяване:При подаване на офертата участниците попълват данни в ЕЕДОП, част IV: „Критерии за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, т. 1б) с посочване на стойностите, датите, получателите и вида на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката.Доказване:При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП — чрез представяне на списък на услугата/ите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, съобразно декларираното в ЕЕДОП, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.Доказване на съответствие с критериите за подбор от участници — обединения, трети лица и подизпълнители1) Когато участник в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението — участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.2) Когато участникът се позовава на капацитета на трети лица по отношение на критериите, свързани с икономическото и финансово състояние, техническите и професионалните способности, той трябва да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения. По отношение на критериите, свързани с професионална компетентност и опит за изпълнение на поръчката, кандидатите или участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица само ако тези лица ще участват в изпълнението на частта от поръчката, за която е необходим този капацитет. Третите лица трябва да отговарят на критериите за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.3) Участниците могат да ползват подизпълнители, които следва да посочат в офертата за участие и дела от поръчката, който ще им възложат. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-03-25 - 2020-04-24
Value
21 666.00 BGN
Minimum value
21 666.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-143949:obj:1
Classification
CPV / 71521000
Description
Предметът на поръчката обхваща упражняване на строителен надзор при извършване на СМР при „Ремонт на уличната мрежа на територията на община Козлодуй“, изпълняване на функциите на координатор безопасност и здраве, изготвяне на технически паспорт и окончателен доклад.В изпълнение на своите задължения изпълнителят упражнява строителния надзор върху строежите чрез екип от правоспособни физически лица с доказан професионален опит и технически компетентности, необходими за упражняване на строителен надзор. Екипът трябва да отговаря на изискванията на чл. 166, ал. 2 от ЗУТ.Целите на настоящата обществена поръчка са:— Осъществен строителен надзор съгласно изискванията на действащото законодателство,— Качествено изпълнение на СМР,— Засилен контрол върху прилагането на здравословни и безопасни условия на труд.Услугата „строителен надзор“ включва контрол над строителния процес и изготвяне на необходимата документация — от откриването на строителната площадка до издаването на удостоверение за въвеждане в експлоатация.При упражняване на строителен надзор изпълнителят носи отговорност за дейностите и задълженията му като участник в инвестиционния процес, регламентирани в чл. 166 и чл. 168 от ЗУТ, както и за тези произтичащи от чл. 178 от ЗУТ. Строителният надзор се изпълнява в задължителния обхват съобразно изискванията на ЗУТ, изискванията на Наредба № 3 от 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, с отчитане на изискванията на Наредбата за съществените изисквания към строежите и оценяване съответствието на строителните продукти и всички законови и подзаконови нормативни актове в областта на строителството в БЪЛГАРИЯ.Подробно описание на изискванията, свързани с изпълнението на обществената поръчка, е представено в приложената към документацията техническа спецификация.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Kozloduy
Street address
ul. „Hristo Botev“ No. 13
Locality
Kozloduy
Postal code
3320
Country
BG
Contact name
Irena Kirilova-Popova, direktor na direktsiya „Obshtestveni porachki i proekti“
E-mail
op.ob.kozloduy@gmail.com
Phone
+359 97385865
Fax
+359 97380183
Website
Link

Organization data Organization in JSON