Bulgaria - Varna: Construction work for water and sewage pipelines

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-142330:2020-142330
Date
2020-03-24
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Construction work for water and sewage pipelines
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: 1. Концепция за изпълнение (КИ) (60)

Award criteria for item 2:
- Price (40)
- Quality: 1. Концепция за изпълнение (КИ) (60)
Award period
2020-05-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата за всяка обособена позиция да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС) за изпълнение на строежи от четвърта група, II категория, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.*Важно: При попълване на ЕЕДОП участникът в процедурата трябва да има предвид, че:За доказване на минималното изискване участникът следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № и дата на съответния документ.При подаване на оферта информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката съответствието с изискването, за всяка обособена позиция, се доказва с представянето на заверено копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ съгласно чл. 3, ал. 2 от ЗКС за изпълнение на строежи от изискуемата група и категория.За чуждестранни лица се представя аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, с който следва да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република БЪЛГАРИЯ, включително че е извършил съответната регистрация, съгласно Закона за камарата на строителите във връзка с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.В случай че документът е представен по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП при сключване на договор за изпълнение на поръчката, същият не се представя.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от:*за Обособена позиция 1: 26 000 000,00 без ДДС;*за Обособена позиция 2: 39 000 000,00 без ДДС,Включително минимален оборот в размер на:*за Обособена позиция 1: 9 000 000,00 без ДДС;*за Обособена позиция 2: 13 600 000,00 без ДДС,В сферата на проектирането и строителни дейности, свързани с изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт на водоснабдителна и/или канализационна техническа инфраструктура, изчислен на база годишните обороти на участника.Изискуемите обороти следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:В случай, че участник в процедурата участва за двете обособени позиции, изискването за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по - високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването, за всяка обособена позиция, се доказва с представянето на:1. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, или2. справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).Информацията по т. 1 и т. 2 обхваща последните три приключили финансови години, като информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от:*за Обособена позиция 1: 26 000 000,00 без ДДС;*за Обособена позиция 2: 39 000 000,00 без ДДС,Включително минимален оборот в размер на:*за Обособена позиция 1: 9 000 000,00 без ДДС;*за Обособена позиция 2: 13 600 000,00 без ДДС,В сферата на проектирането и строителните дейности, свързани с изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт на водоснабдителна и/или канализационна техническа инфраструктура, изчислен на база годишните обороти на участника.Изискуемите обороти следва да са реализирани през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:В случай, че участник в процедурата участва за двете обособени позиции, изискването за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по - високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването, за всяка обособена позиция, се доказва с представянето на:1. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, или2. справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).Информацията по т. 1 и т. 2 обхваща последните три приключили финансови години, като информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

Изисква се уч. в проц-та за вс. ОП:1.През посл.5 г.,сч. от датата на под. на офертата да е изпълн. поне 1 проек-ска дейн. с предмет и обем, идент. или сх. с предм. на поръч-та.*Забележки:1. За „изготвен инвестиц. проект“ се счита проекта, за к. има документ, удостов. приетото изпълнение, издаден от лицето, възл. проек-ето, или чрез посочване на публ. регистър, в к. е публ. инф. за изпълн., за което обст. уч. следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съотв. док. и/или съотв. линк в публ. регистър!2. Не се приема изпълн. на Прединвест. проучвания!3. Изиск. опит, както е посочен по-горе, се отнася за посл. 5 г., сч. от датата на под. на оф. Периодът, за който се изисква съотв. опит, е удължен на 5 г. на осн. чл. 63, ал. 2 от ЗОП предвид факта, че на терит. на стр. изгр. и рек-цията на водосн. и канализац. техн. инф-тура е осъщ. предимно със средства от ЕС през програмен период 2007-2013г. чрез ОПОС и Програма за разв. на селските райони, които проекти са реализирани и съотв. договорите за безвъзвездна фин. помощ и с избраните изпълнители са прикл. през 2015г. Същевременно средствата за изгр. и реконстр. на такъв тип обекти от републ. бюджет са значително ограничени и следов. малко на брой обекти от ВиК техн. инфр-тура са реализирани след 2015г. В тази връзка изискването за придобит опит през посл. 3 години от датата на подаване на офертата, ще се яви огранич. усл., тъй като ще възпрепятства голям бр. потенциални уч-ци да подадат оферти за уч. в процедурата, поради невъзм. придобитият от тях опит в по-ранен период да попадне в 3-годишния период от датата на под. на офертата. Това от своя страна би довело и до нарушаване на принципите за свободна конк-я и недопускане на дискр-я, прогласени в чл. 2 от ЗОП. На осн. изложените обст., срокът за изискуем опит се удължава на пет години, сч. от датата на подаване на офертата.4. В сл., че уч. в проц-та участва за повече от 1 ОП, е достатъчно да е изпълнил 1 проект. дейн. с предм и обем, идент. или сх. с предм. на поръч.2.През посл. 5 г., сч. от датата на под. на офертата, да е изпълнил стр. дейн. с предмет и обем, идент. или сх. с предмета на поръч.*Заб.:1. Стр. се счита за изпълнено, когато за обекта има съст. и подп. Конст. акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или др. док. за предаване и приемане на стр. от Възл., за което обст. уч. следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съотв док.!2. Миним. изискв. могат да бъдат док. с изпълн. на 1 или няколко възл., както и по отнош. на 1 или няколко обекта!3. Изиск. от Възл. опит в проект. и стр. с хар-ки и параметри, разписани в т. 1. и т. 2 могат да бъдат покрити от уч. с изпълн., през посл. 5 г., сч. от датата на под. на офертата, на инженеринг/проект. и стр./, като усл. би могло да бъде покрито в рамките на 1 или няколко възл., както и с 1 или няколко обекта.4. В сл., че уч. в проц-та уч. за 2 ОП, изискв. за всяка ОП ще се счита за изпълнено, ако уч. покрива по-високия от изискуемите параметри за мин. дълж. на изпълнените мрежи!3. Да разполага с персонал и/или с рък. състав с опр. проф. компет. за изпълн. на поръч.*Заб.:1. Едно физ. лице може да изпълн. функциите само на 1 експерт в офертата на 1 уч.!2. За изпълн. обект се счита обектът, за к. има съст. и подп. Конст. акт обр. 15/ Прот. обр. 16 или др. док. за предаване и приемане на стр. от Възл., за което обст.уч. следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съотв. док.!3. За изработен инвест. проект се счита проекта......продължава в поле VI.3)

Technical/professional minimum level:

Изисква се уч. в проц-та за вс. ОП:1.През посл 5 г., сч. от датата на под. на офертата да е изпълнил поне 1 проек-ска дейн. с предмет и обем, идент. или сх. с предм. на поръч-та. Под „проект. дейност с предмет и обем, идент. или сх. с предмета на поръчката“ се приемат дейн. по изготв. на инвестиц. проект (независимо от фазата на проектиране) за изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на водоснабд. и/или канализац. техн. инфрастр.2.През посл. 5г., сч. от датата на подаване на офертата, да е изпълн. стр. дейн. с предмет и обем, идент. или сх. с предм. на поръч-та.Под „стр. дейн. с предмет и обем, идент. или сх. с предм. на поръчката“ се приемат стр. дейн. (изпълнени на един или няколко обекта), свързани с изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на строеж/и от водоснабд. и/или канализац. техн. инфрастр., с миним. дължина на изпълн. мрежи: *за ОП1:мин. 20000 линейни метра; *за ОП2:мин. 30000 линейни метра;3.Да разполага с персонал и/или с рък. състав с опр. проф. компет. за изп. на поръчката, вкл. най-малко:А) Проект. екип за изготвяне на инвест. проект във фаза Техн. и Раб. проект:А.1.Проект. по част „ВиК“ – 1 бр.Проф. обл. (квалиф.): инженер „В и К“ или екв.Спец. опит: уч. в екип свързано с извършване на проект. дейн. по част „ВиК“, в мин. 1 израб. инвест. проект (независимо от фазата на проектиране) за изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на строеж/и от водоснабд. и/или канализ. техн. инфрастр.А.2. Проект. по част „Конструктивна“ – 1 бр.Проф. обл. (квалиф.): стр. инженер.Спец. опит: уч. в екип свързано с извършване на проект. дейн. по част „Конструктивна“, в минимум 1 (един) израб. инвест. проект (независимо от фазата на проектиране) за изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на строеж/и от водоснабд. и/или канализ. техн. инфрастр.А.3.Проектант по част „Геодезия“ – 1 бр.Проф. обл. (квалиф.): висше образование по спец. „Геодезия”, „Геодезия, фотограметрия и картография“ или „Маркшайдерство ” или екв.Спец. опит: уч. в екип, свързано с извършване на полско-измервателни работи в минимум 1 израб. инвестиц. проект (независимо от фазата на проектиране) за изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на строеж/и от водоснабд. и/или канализац. техн. инфрастр.А.4.Проектант по част „Електро“ – изисква се само за ОП 2!Професионална област (квалификация): висше образование, специалност „Електротехника, електроника, и автоматика“ или еквивалентна;Специфичен опит: участие в екип свързано с извършване на проектантски дейности по част „Електро“, в минимум 1 (един) изработен инвестиционен проект (независимо от фазата на проектиране) във връзка с изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт на строеж/и от водоснабдителната и/или канализационна техническа инфраструктура и/или пречиствателни съоръжения за питейни и/или отпадъчни води.А.5.Проектант по части „Пътна“ и „Временна организация и безопасност на движението /ВОБД/“ – 1 бр.Проф. обл. (квалиф.): стр. инженер.Спец. опит: уч. в екип, свързано с извършване на проект. дейн. по част „Пътна“ в минимум 1 изработен инвест. проект (независимо от фазата на проектиране) за изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на строеж/и от водоснабд. и/или канализац. техн. инфрастр.А.6. Проектант по част „Пожарна безопасност“ /ПБ/ – 1 бр.Проф. обл. (квалиф.): стр. инженер.Спец. опит: уч. в екип, свързано с извършване на проект. дейн. по част ПБ в минимум 1 изработен инвест. проект (независимо от фазата на проектиране) за изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на строеж/и от водоснабд. и/или канализац. техн. инфрастр.А.7. Проектант по част „План за безопасност и здраве“ /ПБЗ/ – 1 бр.Проф. обл. (квалиф.): стр. инженер.Спец. опит: уч. в екип, свързано с извършване на проект. дейн. по част ПБЗ в минимум 1 изработен инвест. проект (независимо от фазата на проектиране) за изгр. и/или реконстр. и/или осн. ремонт на строеж/и от водоснабд. и/или канализац. техн. инфрастр.......продължава в поле VI.3)
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-03-24 - 2020-05-04

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-142330:obj:1
Classification
CPV / 45231300
Additional classifications
CPV / 45232410
Description
Прод. от II.2.1):... Варненчик“, реконструкция на магистрален водопровод „Варна—Златни пясъци“ — III етап.Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически и работен проект“.Техническият и работният инвестиционен проект за обекта се изготвя при съобразяване с наличния идеен проект за всяка обособена позиция (приложен към документацията) и изискванията на възложителя (техническа спецификация — приложение № 1).Авторски надзор.По време на изпълнение на строително-монтажните работи изпълнителят, чрез проектантите — автори на отделните части на инвестиционния проект, ще осъществява авторски надзор съобразно изискванията на чл. 162 от ЗУТ и договора, за да се гарантира точното изпълнение на проекта, спазването на архитектурните, технологичните и строителните правила и норми, както и подготовката на проектната документация за въвеждане на обекта в експлоатация.Изпълнение на строително-монтажните работи (СМР).Изпълнението на СМР се извършва в съответствие с част 3 „Строителство“ от ЗУТ и започва след влизане в сила на разрешението за строеж за обекта и след подписване на протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.Предвидените инвестиции за реконструкция на магистралният водопровод са с дължина 3,994 km. Общата дължината на новопроектираната канализация е 20 338 m. Състои се почти изцяло от тръбопроводи с диаметър DN315 mm (вътрешен диаметър 250 mm), с изключение на участъка на клон 30 по ул. „Прилеп“, след бул. „Христо Смирненски“ — от тръбопроводи с диаметър DN500 с обща дължина 809 m, реконструкция на канализационен клон под бул. „Вл. Варненчик“ с диаметър DN2000 mm и дължина 320 m. Ще бъдат изградени 1 425 бр. сградни канализационни отклонения, отговарящ на броя на имотите, които ще се свържат с уличната канализация. Строежът е четвърта група, II категория.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-142330:obj:2
Classification
CPV / 45231300
Additional classifications
CPV / 45232410
Description
Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „Технически и Работен проект“.Техническия и Работния инвестиционен проект за обекта се изготвя при съобразяване с наличния идеен проект, за всяка обособена позиция (приложен към документацията), и Изискванията на Възложителя (Техническа спецификация – Приложение № 1).Авторски надзорПо време на изпълнение на строително-монтажните работи Изпълнителят, чрез проектантите – автори на отделните части на инвестиционния проект, ще осъществява авторски надзор съобразно изискванията на чл. 162 от ЗУТ и Договора, за да се гарантира точното изпълнение на проекта, спазването на архитектурните, технологичните и строителните правила и норми, както и подготовката на проектната документация за въвеждане на обекта в експлоатация.Изпълнение на строително-монтажните работи /СМР/Изпълнението на СМР се извършва в съответствие с част трета „Строителство“ от ЗУТ и започва след влизане в сила на разрешението за строеж за обекта и след подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.Предвидените инвестиции за реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа са с дължина 11,883 km. Общата дължината на новопроектираната канализация е 51 752 m. Състои се изцяло от тръбопроводи с диаметър DN315 mm (вътрешен диаметър 250 mm). Ще бъдат изградени 3 864 бр. сградни канализационни отклонения, отговарящ на броя на имотите, които ще се свържат с уличната канализация.В най-ниската зона на кв. „Траката“ ще бъде монтирана нова канализационна помпена станция КПС1, която ще тласка водите към съществуващата КПС „II-ри подем“Канализацията на вилната зона е разделена на 6 участъка, съвпадащи с отделните квартали на вилната зона.Строежът е Четвърта група, II-ра категория.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Vodosnabdyavane i kanalizatsiya — Varna“ OOD
Street address
ul. „Prilep“ No. 33
Locality
Varna
Postal code
9010
Country
BG
Contact name
Ekaterina Ralcheva-Marinova
E-mail
opvik@vikvarna.com
Phone
+359 52974326
Fax
+359 52500991
Website
Link

Organization data Organization in JSON