Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-137757:2020-137757
Date
2020-03-23
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2020-137757

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-04-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за втора група, трета категория и за четвърта група, трета категория строежи съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, за посочения обхват на дейности. За доказване на професионалната годност участникът предоставя (декларира) в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информацията.Документът, с който се доказва изискването, е копие на удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от съответната група и категория. В случай че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава, в случай че възложителят се възползва от визираната в чл. 67, ал. 5 възможност. Преди сключване на договор за обществена поръчка и в съответствие с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП чуждестранното лице следва да извърши регистрация и да представи документ за вписване в ЦПРС.*Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с изпълнението на строителството.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, ще изпълняват строителство.

Economic/financial eligibility:

Всеки участник трябва за последните 3 приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти.

Economic/financial minimum level:

Всеки участник трябва за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти, в размер на 1 500 000 (един милион и петстотин хиляди) BGN.Участникът предоставя (декларира) в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част ІV „Критерии за подбор“, буква Б „Икономическо и финансово състояние“ съответната информация за обстоятелствата.За доказване на изискването участникът представя 1 или няколко от следните документи:— удостоверения от банки,— доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ за посочената категория,— годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен,— справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.Забележка: Доказателствата се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да има опит в изпълнението на дейности, идентични или сходни с предмета на поръчката.2. Участникът трябва да разполага с технически и ръководен персонал с професионална компетентност за изпълнение на поръчката.

Technical/professional minimum level:

Относно изискването по т. 1:За изпълнение на проектирането: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката — през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне 1 дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката. *Под дейност, сходна с предмета на поръчката, следва да се разбира проектиране на междублокови пространства и/или паркове, и/или спортни площадки, и/или детски площадки и/или паркинги. Участникът предоставя (декларира) в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване офертата. Доказателства за изпълнение на услугите — списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга. Забележка: Доказателствата се представят при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП.За изпълнение на строителството: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне 1 дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката.*Под дейност, сходна с предмета на поръчката, следва да се разбира извършване на строително-монтажни работи по изграждане или основен ремонт на междублокови пространства и/или паркове, и/или спортни площадки, и/или детски площадки и/или паркинги. Участникът предоставя (декларира) в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за строителството, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване офертата.Продължава в раздел VI.3) „Допълнителна информация“.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-03-23 - 2020-04-24
Value
1 225 000.00 BGN
Minimum value
1 225 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-137757:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Предметът на настоящата поръчка включва проектиране и СМР за изграждане на паркоустройство и благоустройство на междублоковите пространства, включително детски и спортни площадки, изграждане на нова улица и паркинги, изграждане на улично осветление, изграждане на поливни системи за зелените площи и отводняване на пътните настилки.Междублоковите пространства, в които ще се извършват дейностите, са в кв. 10, кв. 11, кв. 12 в м. „Левски — зона В“, р-н „Подуяне“, представляващи поземлени имоти, в които са разположени следните жилищни блокове на ж.к. „Левски В“:— кв. 10 — бл. 10, бл. 10А, бл. 11,— кв. 11 — бл. 12, бл. 13, бл. 14,— кв. 12 — бл. 15, бл. 16.Терените в посочените карета представляват междублокови пространства, няма изградена инфраструктура, голяма част от зелените площи са комрометирани и липсва тревна покривка поради паркиране в тях. Няма изградени детски или спортни площадки или други елементи на благоустрояването като алеи, осветление, паркова мебел.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina — rayon „Poduyane“
Street address
ul. „Plakalnitsa“ No. 51
Locality
Sofiya
Postal code
1517
Country
BG
Contact name
Stanislava Stoyanova
E-mail
raion@poduiane.info
Phone
+359 28146162
Fax
+359 28471871
Website
Link

Organization data Organization in JSON