Bulgaria - Sofia: Pharmaceutical products

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-105966:2020-276164
Date
2020-06-15
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Pharmaceutical products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-09-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Минимални изисквания към годността (правоспособността)за упражняване на професионална дейност:1. Да притежава разрешение за търговия на едро и/или внос на лекарствени продукти, издадено от Изпълнителната агенция по лекарствата по реда на Глава девета от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина или от регулаторен орган на държава членка и да е вписан в Регистъра на Изпълнителната агенция по лекарствата на търговците на едро, получили разрешение за търговия с лекарствени продукти. 2. Да притежава лицензия за търговия на едро с лекарствени продукти, издадена по реда на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП) (важи само за номенклатурите на лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества, от приложения №2 и №3 към чл. 3, т. 2 и т. 3 от Наредбата за класифициране на растенията и веществата като наркотични.)Информацията относно минималното изискване към годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност участникът попълва в Част IV: Критерии за подбор, раздел А: Годност, т. 1 от ЕЕДОП. При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът, съответно изпълнителят, представя разрешение за търговия на едро и/или внос на лекарствени продукти, издадено от Изпълнителната агенция по лекарствата по реда на Глава девета от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина или от регулаторен орган на държава – членка. При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът, съответно изпълнителят представя лицензия за търговия на едро с лекарствени продукти, издадена по реда на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП).

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

1. Да е изпълнил доставки с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата.Под „сходни“ доставки следва да се разбират доставки на лекарствени продукти за нуждите на лечебни заведения.При условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът, съответно изпълнителят, представя списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка.Информацията относно минималното изискване към техническите и професионални способности участникът попълва в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т.1б) от ЕЕДОП.

Technical/professional minimum level:

1. Да е изпълнил доставки с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата.Под „сходни“ доставки следва да се разбират доставки на лекарствени продукти за нуждите на лечебни заведения.При условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът, съответно изпълнителят, представя списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-06-15 - 2020-09-28
Value
480 632.00 BGN
Minimum value
480 632.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-105966:obj:1
Classification
CPV / 33600000
Description
Предметът на обществената поръчка е доставка на лекарствени продукти. В срока на договора се извършват периодични доставки въз основа на писмени заявки от Възложителя в рамките на договорените количества по номенклатури лекарствени продукти, представени в техническата спецификация - Приложение 1 от документацията и в съответствие с оферираните единични цени.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Chetvarta mnogoprofilna bolnitsa za aktivno lechenie — Sofiya“ EAD
Street address
bul. „Makedoniya“ No. 38
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Liliya Slavkova
E-mail
mbal4@abv.bg
Phone
+359 29532485-408
Fax
+359 28519211
Website
Link

Organization data Organization in JSON