Bulgaria - Lovech: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2020-105748:2020-105748
Date
2020-03-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Lovech: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2020-04-09 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи четвърта група, четвърта категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4 от ЗУТ, в която попада обектът, предмет на поръчката, а за чуждестранни лица в аналогични регистри — съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При подаване на оферта участниците декларират годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност в единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“. По отношение на чуждестранните лица към момента на подаване на офертата същите следва да декларират в ЕЕДОП наличието на регистрация в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. В случай че определеният за изпълнител участник е чуждестранно лице, то следва да придобие валидно удостоверение по чл. 29, ал. 4 ПРВВЦПРС за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът, или за по-висока категория строежи от същата група съобразно изискванията на чл. 112, ал. 1, т. 4 ЗОП, вр. чл. 29 от ПРВВЦПРС. Документи за доказване на посочените изисквания:В случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата и документите не могат да бъдат осигурени чрез публичен регистър или чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки.Преди сключване на договора: Доколкото Централният професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара е публичен, то вписаните в него лица не е необходимо да представят документи за удостоверяване на регистрацията си. В случай че преди сключване на договор за обществена поръчка не може да се направи справка в съответния регистър, поради това че не е актуализиран или декларираната от участника информация в ЕЕДОП не може да бъде проверена в регистъра поради друга причина (не е осигурен пряк и безплатен достъп до базите данни), възложителят може да изиска от участника заверено копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС към Камарата на строителите за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът — четвърта група, четвърта категория или за по-висока категория строежи от същата група, а в случай че участникът е чуждестранно лице — заверено копие на валидно удостоверение по чл. 29, ал. 4 от ПРВВЦПРС за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът, или за по-висока категория строежи от същата група съобразно изискванията на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП във вр. с чл. 29 от Правилник за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя.За повече информация: http://register.ksb.bg/.

Economic/financial eligibility:

Не се изисква.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.2. Участникът трябва да е изпълнил строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на поръчката, за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът трябва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, в това число минимум:1) Технически ръководител: с професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2—4 от ЗУТ или еквивалентна.2) Длъжностно лице по безопасност и здраве: завършен курс на обучение за безопасност и здраве при работа или еквивалентен курс на обучение.Длъжностите на експертите по т. 1) и т. 2) могат да бъдат съвместявани, т.е. едно физическо лице може да изпълнява функциите на повече от един експерт в екипа, при условие че отговаря на съответните условия.Забележка (при необходимост): На етап подаване на офертата чуждестранните лица следва да притежават съответната професионална компетентност съгласно националното им законодателство, която да обуславя признаването на съответната професионална квалификация по реда на ЗППК. Преди сключването на договора по отношение на същите следва да е налице признаване на съответната професионална квалификация съгласно Закона за признаване на професионални квалификации.Под „еквивалентна специалност“ в настоящата процедура следва да се разбира специалност, получена в наше или чуждо (извън страната) учебно заведение, където съответната специалност е наименувана по друг начин или обхваща същата област на знанието. При подаване на офертата участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрез попълване на ЕЕДОП в част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“.Поставеното изискване се доказва с документи по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП — списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата, който списък и придружаващите го документи, участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договор за обществена поръчка или в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП.2. Участникът трябва да е изпълнил строителство с предмет и обем, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.За строителство, „идентично или сходно“ с предмета на поръчката, следва да се разбира изграждане и/или реконструкция, и/или основен ремонт на площадни и/или пешеходни пространства с площ за 1 обект или сума от площи на повече обекти — минимум 2 400 м2Участникът декларира съответствието с посочения критерий за подбор чрез попълване на ЕЕДОП в част IV „Критерии за подбор“, раздел В „Технически и професионални способности“.Поставеното изискване се доказва с документи по чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП — списък на строителството, идентично или сходно с предмета поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2020-03-04 - 2020-04-09
Value
738 714.86 BGN
Minimum value
738 714.86 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2020-105748:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
За обекта е одобрен инвестиционен проект № 89/1.11.2019 г. и е издадено разрешение за строеж № 95/3.12.2019 г. от главния архитект на Община Ловеч, влязло в сила на 20.12.2019 г. В обхвата на поръчката попадат площадното пространство на площад „Свобода“, гр. Ловеч и прилежащите зелени площи към него.С проекта се предвижда цялостна рехабилитация на площада, а именно:— демонтаж на старите и амортизирани настилки от бетонови и гранитни плочи и подмяната им с бетонови павета и тактилни плочи,— подмяна на част от гранитната настилка с нова от същия вид и цвят,— цялостна подмяна на съществуващите бордюри около зелените площи, около дървесната растителност и предвидените по проекта нови детски площадки.Преди полагане на настилките се предвижда цялостна подмяна на електрическото захранване на парковото осветление, цялостна подмяна на стълбове и осветителни тела с нови енергоспестяващи.Предвижда се и изграждане на напоителна система във всички зелени площи и свързването на същата към изградената в останалата част от пешеходната зона напоителна система и бъдещото им свързване към независим водоизточник (предмет на друг проект).Ще се сменят отводнителните решетки в зоната на площада с нови, както и ще се извърши профилактика на съществуващото отводняване към градската канализационна мрежа.Предвижда се обособяване на три детски площадки за деца от различи възрастови групи, в т.ч. и за деца в неравностойно положение, площадка за скейтборд със съвременно и безопасно оборудване, както и ново парково обзавеждане — пейки и кошчета за смет (по детайл в част „Архитектурна“ и съответстващи на тези в останалата пешеходна зона).Площта на обекта е 4 902 м2Обектът, предмет на поръчката, е четвърта група, четвърта категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4 от ЗУТ.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Lovech
Street address
ul. „Targovska“ No. 22
Locality
Lovech
Postal code
5500
Country
BG
Contact name
Tanya Ivanova
E-mail
lovechrsk@gmail.com
Phone
+359 68-688251
Fax
+359 68-688280
Website
Link

Organization data Organization in JSON