Bulgaria - Sliven: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:2019-617691
Date
2019-12-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-617691

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sliven: Medical consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price
Award period
2020-01-30 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да са регистрирани като търговци и да имат право да осъществяват търговия на едро с медицински изделия в съответствие с изискванията на Закона за медицинските изделия (ЗМИ). За чуждестранни лица — да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Производителите, установени на територията на Република БЪЛГАРИЯ, могат да извършват търговски сделки с произведените от тях медицински изделия без този документ на основание чл. 77, ал. 2 от ЗМИ, като това обстоятелство се декларира в ЕЕДОП.Деклариране: Изискваната от възложителя информация по т. 2.1 се посочва от участника в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, А: „Годност“, т. 1 с посочване на № на разрешително, обхват и срок на действие. В случай че документът е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес.Доказване: Документите, който се представят от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП са заверени копия на документи, удостоверяващ правото на участника да извършва търговия на едро с медицински изделия, издаден съгласно ЗМИ, и/или еквивалентно.В случай че участникът участва като обединение, изброените изисквания се прилагат за обединението като цяло.Лице, което участва в обединение или е дало съгласие да бъде подизпълнител на друг кандидат или участник, не може да подава самостоятелно заявление за участие или оферта.В процедура за възлагане на обществена поръчка едно физическо или юридическо лице може да участва само в 1 обединение.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Economic/financial minimum level:

Възложителят не поставя изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците в процедурата.

Technical/professional eligibility:

1. Участниците трябва да прилагат система за управление на качеството, сертифицирана по EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват, идентичен или сходен с предмета на поръчката. Под „обхват, сходен с предмета на поръчката“ да се разбира търговия с медицински изделия.Деклариране: За удостоверяване на това обстоятелство участниците следва да предоставят информация с посочванe на валиден сертификат за въведена система за управление на качеството или еквивалент с обхват съгласно предмета на поръчката, издаден на участника от акредитиран орган и валиден към датата на подаване на документите, издаден на името на участника, в част IV „Критерии за подбор“, раздел Г от ЕЕДОП с посочване на №, обхват и орган, издал сертификата. В случай че документът е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да посочи и данни за съответния интернет адрес.2. Участниците да имат опит в доставката по предмета на поръчката, като през последните 3 години, считано от датата, определена като краен срок за представяне на офертите, да има изпълнени доставки на медицински изделия, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. Под „дейности, които са „сходни“ с предмета на обществената поръчка, да се разбира доставка на медицински изделия. Възложителят не поставя условие за обем. Деклариране: Обстоятелствата се удостоверяват с представяне на информация — списък на доставките на медицински изделия, изпълнени през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите — таблица В „Технически и професионални способности“, част IV „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП.Преди сключването на договора за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да предостави актуални документи/доказателства по чл. 112 от ЗОП, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор.Когато участникът е обединение, документът се представя само за участника, чрез който обединението доказва съответствието си с критериите за подбор. При участие на подизпълнители доказателствата за техническите възможности се представят и за тях, а изискванията към тях се прилагат съобразно вида и дела на тяхното участие. Когато участникът е чуждестранно лице, документът се представя и в превод, ако е на чужд език.

Technical/professional minimum level:

1. Участниците трябва да притежават сертификат по EN ISO 9001:2015 или еквивалентен с обхват, идентичен или сходен с предмета на поръчката, издаден на участника от акредитиран орган и валиден към датата на подаване на документите. Доказване: Документът, който се представят от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата, на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП е заверено копие на притежаван сертификат EN ISO 9001:2015 или еквивалентни документи, освен в случаите, когато информацията е видна от публичен регистър, посочен при попълване на ЕЕДОП.Участникът може да представи и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.2. Участникът да има изпълнена през последните 3 години, считано от датата, определена като краен срок за представяне на офертите, най-малко 1 доставка на медицински изделия, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. Доказване: Участникът, определен за изпълнител, представя списък на доставките и доказателство за опит преди да бъде сключен договор или при поискване от комисията в хода на процедурата на основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП. Участникът сам избира формата на документа за доказателство за опит (договори, препоръки, референции, приемно-предавателни протоколи, отчети, доклади за приключила работа, фактури и други).
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-12-27 - 2020-01-30
Value
1 762 661.14 BGN
Minimum value
1 762 661.14 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за ортопедия, която включва 57 ном. единици — комплекти от заключващи плаки със заключващи винтове, подробно описани в техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном. един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Задължително е условието за комплектност на предложението по обособената позиция. Срок на доставка — до 72 часа от получаване на заявка от възложителя.Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на 100 от обявения от производителя към датата на всяка доставка.Медицинските изделия трябва да: 1. Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия. 2. Притежават декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ (или еквивалент). 3. Притежават сертификат за качество — СЕ маркировка съгласно Директива 98/79 ЕС за инвитро диагностичните медицински продукти (или еквивалент).В случай че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:2
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за ортопедия, която включва 63 ном. единици - Комплекти за конвенционална остеосинтеза, кортикални винтове, спонгиозни винтове, малеоларен винт, канюлиран спонгиозен винт, спонгиозен самонарезен винт, заключващо ухо, Интерферентен винт, анкър, Костно заместващо вещество, осцилиращо ножче., подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Задължително е условието за комплектност на предложението по обособената позиция. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването й и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:3
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за ортопедия, която включва 69 ном. единици -. DHS плаки /или еквивалентно, тубуларни плаки, малеоларни винтове, Динамично компресивна плака, Т-плака, Кловърлийф плака /или еквивалентно, Киршнерови игли, Серклажна тел, заключваща плака, пирони,, подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Задължително е условието за комплектност на предложението по обособената позиция. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:4
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за ортопедия, която включва 37 ном. единици - Хумерални плаки, Заключваща плака, Тибиална плака, Кондилна плака, права плака, Канюлирани винтове, DHS плаки /или еквивалентно, Стерилен комплект за външна фиксация,пирони, ендери, Киршнерови спици /или еквивалентно/, Комплект за Вебер /или еквивалентно., подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Задължително е условието за комплектност на предложението по обособената позиция. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:5
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за лицево-челюсна хирургия, която включва 21 ном. единици - Костозаместител, Винтове за пластинкова остеосинтеза, Пластини за остеосинтеза, Шина за стоматологично телено шиниране, подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Задължително е условието за комплектност на предложението по обособената позиция. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:6
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за невро хирургия, която включва 26 ном. единици - Моно или полисегментна гръбначна стабилизация, Напречен коректор, Система за билатерална балонна кифопластика, Хидравлична система за вертебропластика, Високо вискозен костен цимент, Титаниева мрежа, Самопробиващ винт, Титаниева лента, Костен цимент, Заместител на дура, Система за краниална фиксация, Комплект Клапа за хидроцефалия, Антиадхезивен гел, подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Може да се подава оферта по всяка отделна номенклатурна единица от позицията. Възложителя ще определи изпълнител по всяка една номенклатурна единица. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:7
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за офталмологична хирургия, която включва 9 ном. единици - Меки вътреочни лещи, Твърда вътреочна леща, Преднокамерна вътреочна леща, подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Задължително е условието за комплектност на предложението по обособената позиция. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:8
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за отделение по ушно-носно-гърлени болести, която включва 8 ном. единици - Тимпаностомни канюли, Електрод за коблатор, Назални кръвопиращи тампони, Електрод за биполярна коагулация за апарат за радиочестотна хирургия, Сферичен електрод за електронож, подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Може да се подава оферта по всяка отделна номенклатурна единица от позицията. Възложителя ще определи изпълнител по всяка една номенклатурна единица. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617691:obj:9
Classification
CPV / 33140000
Description
Периодично повтарящи се доставки по предварителни заявки на медицински изделия за отделение по хирургия, която включва 18 ном. единици-Платно за херниопластика, Еднократни двубутонни ръкохватки за електронож, Торбички, Троакари, клипси, ножици Дисектори, граспери за ендоскопска хирургия., подробно описани в Техническа спецификация на поръчката. Посочените количества по отделните ном.един. са прогнозни за срок на доставка от 24 м. Може да се подава оферта по всяка отделна номенклатурна единица от позицията. Възложителя ще определи изпълнител по всяка една номенклатурна единица. Срок на доставка- до 72 часа от получаване на заявка от Възложителя; Срокът на годност на предлаганите лекарствени продукти да бъде не по-малък от 60 на сто от обявения от производителя към датата на всяка доставка; Медицински изделия трябва да: 1.Отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия;. 2. Притежават Декларация за съответствие от производителя или неговия упълномощен представител или ЕС сертификат за съответствие с Директива 98/79/ЕС, издаден от нотифициран орган по смисъла на ЗМИ /или еквивалент/; 3.Притежават Сертификат за качество - СЕ маркировка, съгласно Директива 98/79 ЕС за ин-витро диагностичните медицински продукти /или еквивалент/;В случай, че към датата на изтичане на срока на договора е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, която не е приключила, договорът запазва действието си при същите условия до приключването и и сключването на нов договор.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„MBAL „D-r Ivan Seliminski“ — Sliven“ AD
Street address
bul. „Hristo Botev“ No. 1
Locality
Sliven
Postal code
8800
Country
BG
Contact name
Radost Simeonova — ikonomist „OP i marketing“
E-mail
mbal.sl@iradeum.com
Phone
+359 44611778
Fax
+359 44624326
Website
Link

Organization data Organization in JSON