Bulgaria - Sofia: Road construction works

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-617338:2019-617338
Date
2019-12-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Road construction works
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: П2 — Оценка по качествен показател „Оценка на нивото на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации“ (40)

Award criteria for item 2:
- Price (60)
- Quality: П2 - Оценка по качествен показател „Оценка на нивото на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации“ (40)

Award criteria for item 3:
- Price (60)
- Quality: П2 - Оценка по качествен показател „Оценка на нивото на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации“ (40)

Award criteria for item 4:
- Price (60)
- Quality: П2 - Оценка по качествен показател „Оценка на нивото на изпълнение на строителството, предложено във всяка оферта в съответствие с предмета на обществената поръчка и техническите спецификации“ (40)
Award period
2020-02-17 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от втора група, II-ра категория, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/ договора за създаване на обединението.*Важно: при попълване на ЕЕДОП за всяка обособена позиция, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:За доказване на минималното изискване, участникът следва да посочи в ЕЕДОП наименование, № и дата на съответния документ!При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на офертите да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването, за всяка обособена позиция, се доказва с представянето на:Заверено копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република БЪЛГАРИЯ, съгласно чл. 3, ал. 2 от ЗКС, за изпълнение на строежи от втора група, II-ра категория. За чуждестранни лица се представя аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, с който следва да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република БЪЛГАРИЯ, включително че е извършил съответната регистрация, съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, за последните 3 приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот,включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, а именно дейности по строителството на пътища - ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици, и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътни съоръжения към тях в страната, и/или на пътища, и/или на пътни съоръжения към тях с еквивалентни характеристики извън страната.Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.Уточнение по отношение на изискването: в случай, че участник в процедурата участва за повече от една обособена позиция, изискването за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по-високата от изискуемите стойности за общ оборот, включително за минимален оборот, т.е. без да се сумират!При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:При подаване на оферта, информацията относно изискването се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към настоящата документация.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на:1. удостоверения от банки; или2. годишни финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен; или3. справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката (в свободен текст).Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.Информацията по т. 2 и т. 3 обхваща последните три приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Economic/financial minimum level:

Изисква се участникът в процедурата, за всяка обособена позиция, за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот в размер не по-малък от:*за Обособена позиция 1: 3 600 000,00 (три милиона и шестотин хиляди) BGN без ДДС;*за Обособена позиция 2: 9 800 000,00 (девет милиона и осемстотин хиляди) BGN без ДДС,*за Обособена позиция 3: 5 000 000,00 (пет милиона) BGN без ДДС;*за Обособена позиция 4: 8 200 000,00 (осем милиона и двеста хиляди) BGN без ДДС;Включително минимален оборот в размер на:*за Обособена позиция 1: 1 800 000,00 (милион и осемстотин хиляди) BGN без ДДС;*за Обособена позиция 2: 4 900 000,00 (четири милиона и деветстотин хиляди) BGN без ДДС;*за Обособена позиция 3: 2 500 000,00 (два милиона и петстотин хиляди) BGN без ДДС;*за Обособена позиция 4: 4 100 000,00 (четири милиона и сто хиляди) BGN без ДДС;В сферата, попадаща в обхвата на поръчката, а именно дейности по строителството на пътища — ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици, и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътни съоръжения към тях в страната, и/или на пътища, и/или на пътни съоръжения към тях с еквивалентни характеристики извън страната.

Technical/professional eligibility:

Изисква се уч. в процедурата:1. През последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертите, да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката.УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ПО Т.1:При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:*Забележка 1: Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съответния документ!*Забележка 2: Минималното изискване може да бъде доказано с изпълнението на едно или няколко възлагания, както и по отношение на един или няколко обекта!*Забележка 3: В случай, че участник в процедурата участва за повече от една обособена позиция, изискването по т. 3.3.1 за всяка обособена позиция ще се счита за изпълнено, ако участникът покрива по-високите от изискуемите параметри за обща дължина!2. Да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката.УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО ПО Т.2: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:*Забележка: Предложените за изпълнение на обществената поръчка инструменти, съоръжения и техническо оборудване за една обособена позиция не могат да бъдат включени за другата обособена позиция, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вид, инвентарен №, рег. №/ ДКН № или друг подходящ начин на идентифициране на предложените инструменти, съоръжения и техническо оборудване за съответната обособена позиция, за която подава оферта за участие!3. Да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат).УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО ПО Т.3: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:*Забележка: При доказване на минималното изискване е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП!4. Да прилага система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 14001:2015 (или еквивалентен сертификат).УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНЕТО ПО Т.4: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:*Забележка: При доказване на минималното изискване е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП!5. Да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.УТОЧНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ПО Т.5: При попълване на ЕЕДОП, участникът в процедурата трябва да има предвид, че:*Забележка 1: Едно физическо лице може да изпълнява функциите само на един експерт!*Забележка 2: Предложените за изпълнение на обществената поръчка експерти от персонала и/или от ръководния състав за едната обособена позиция не могат да бъдат включени за другата обособена позиция!*Забележка 3: За предложения от участника в процедурата КБЗ, участникът следва да посочи в ЕЕДОП вид, № и дата на съответния/ите документ/и, удостоверяващ/и завършен курс за КБЗ!*Забележка 4: За „изпълнен обект“ се счита обектът, за който има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/ Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя, за което обстоятелство участникът следва да посочи в ЕЕДОП вида и датата на съответния документ!... продължава в поле VI.3)

Technical/professional minimum level:

Изисква се участникът в процедурата:1.През последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертите, да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката, както следва: А) за Обособена позиция 1: 1) строителство на укрепителна система с дължина не по-малка от 100 м; 2) строителство на път с дължина не по-малка от 200 м (ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях в страната, и/или на пътища, и/или на пътни съоръжения към тях с еквивалентни характеристики извън страната(важи и за подт.2) на останалите обособени позиции); Б) за Обособена позиция 2:1) строителство на укрепителна система с дължина не по-малка от 280 м;2) строителство на път с дължина не по-малка от 350 м.;В)за Обособена позиция 3: 1) строителство на укрепителна система с дължина не по-малка от 330 м;2) строителство на път с дължина не по-малка от 280 м.;Г) за Обособена позиция 4: 1) строителство на укрепителна система с дължина не по-малка от 450 м;2) строителство на път с дължина не по-малка от 450 м.2. да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката, но не по-малко от: ?Сонда- 1 (един) бр.;?Булдозер - 1 (един) бр.;?Грейдер - 1 (един) бр.;?Автосамосвал - 1 (един) бр.;?Земекопна машина - 1 (един) бр.;?Товарачна машина/ челен товарач - 1 (един) бр.;?Пилотна техника - 1 (един) бр.;?Валяк бандажен - 1 (един) бр.;?Фреза за асфалтобетон- 1 (един) бр.;?Асфалтополагач - 1 (един) бр.;?Бетон помпа-1 (един) бр.;?Бетоновоз-1 (един) бр.;?Цистерна -1 (един) бр.3. Да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ строителство на пътища и/или на пътни съоръжения към тях.4. Да прилага система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 14001:2015 (или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки) с обхват, включващ строителство на пътища и/или на пътни съоръжения към тях.5. да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко:А) Ръководител на обекта - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Транспортно строителство” или „Пътно строителство”, или „Строителство на сгради и съоръжения”, или „Промишлено и гражданско строителство”, или еквивалентна.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на цялостно ръководство на обект в най - малко 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях в страната, и/или на пътища, и/или на пътни съоръжения към тях с еквивалентни характеристики извън страната.Б) Инженер по част „Конструктивна“ - 1 (един) брой:Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Строителство на сгради и съоръжения” или „Промишлено и гражданско строителство”, или „Транспортно строителство”, или „Пътно строителство”, или „Железопътно строителство“, или еквивалентна.Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на дейности по част „Конструктивна“ в най - малко 1 (един) изпълнен обект за ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътни съоръжения към тях в страната, и/или на пътища, и/или на пътни съоръжения към тях с еквивалентни характеристики извън страната....Продължава в поле VI.3) Допълнителна информация
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-12-27 - 2020-02-17
Value
13 564 774.00 BGN
Minimum value
13 564 774.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617338:obj:1
Classification
CPV / 45233120
Description
Същ.полож.:Изпълн.на строит.дейности се налагат с оглед на възникнало опасно съст.,което е в резултат на проявил се дестабилизац.процес, който е компрометирал участък от път II-53„Елена-Сливен-Ямбол" при км 107+200. Появили са се множество големи единич.пукнатини(надлъжни,напречни и коси)по цялата дълж.и ширина на асфалтовата настилка,пропадане на асф.настилка около 5см,пропадане и разрушения на армираната регула,големи отвори в ляво и дясно на банкета и армираната регула.Строит.площадка обхваща стръмен склонов участък с западна експозиция и среден наклон в зоната на укрепването35ooПроектно предлож.:Целта на об.пор. е изпълн.на геозащитни мерки и дейности в свлачищния район с оглед опазване живота и здравето на насел., инфраструк. и ок.среда и предотвр.на риска от свлачищни процеси и изграждането на контролно-измервателно система с оглед извърш.на последващ мониторинг на терит.с изпълнени геозащитни мерки и дейности за стабилиз.на свлачището. Оч.резултат от изпълн.му е намал.дела на насел.в риск от свлачища и осигур.на устойчивост при бедствия.Предметът:1)Извършване на СМР,съгл.утвърден от Възлож.Технически проект за строежа, в съотв.с Техническото предлож.за изп.на общ.пор.,прилож.към него,предписанията и заповедите в Заповедната книга и ОКСС;2)Доставка и влагане в строителството на необх.и съотв.на Техническите специфик.и на Техническия проект строителни продукти (строит.материали,вкл.бетонови смеси,армировъчна стомана,хидроизолационни и антикорозионни материали,асфалтови смеси,изделия,елементи,детайли,комплекти и др.);3)Производство и/или доставка на строит.детайли/елементи и влагането им в строежа;4)При необх.ще осиг.терени за нуждите на строит.,в съотв.с разпор.на чл.38отЗакона за пътищата–за временно строит., за производст. полигони за нуждите на строит.,за складиране на материали и техника и други нужди, във вр.с изпълн.на строит.,уст.сПлана за безоп.и здраве,само в случаите,когато същите са извън територията,в/у която се изгражда строежа;5)При необх.от извършв.на работи по преместване,при изпълн.на строит., на подземни и надземни мрежи и съоръж.;6) Изгражд.на временни отбивни пътища и/или временна орг.на движ.,съгл.изискв.на Технич.специф.и възстан.на пътищата, използв.по време на строит.;7)Организ.на дейн.по събир.,транспорт.,обезвреждане и оползотв. на строит.и другите отпадъци, възн.в резултат на осъщ.на дейн.,в съответствие с изискв.на бълг.законод.;8)Извършв.на геодезич.замерване на теренната осн.на строежа;9) Осигур.на здравословни и безоп.усл. на труд по време на строит.;10)Извършв.на необх.изпитвания и лабор.изсл.;11)Съст.на строит.книжа и изг.на екзекутивна докум-я на строежа;12)Уч.в проц.по въвежд.на строежа в експлоатация;13) Отстраняване на недостатъците, установ.при предаването на строежа и приемането му от Възлож.;14) Гаранц.поддържане на строежа, вкл.отстр.на проявени дефекти през гаранц.срокове,опр.с Наредба № 2 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строеж.в Реп.България и миним.гаранц.срокове за изпълн.строит.и монтажни работи,съоръж.и строит.об.;15)Преди откр.на строит.площ.избр.Изп.,следва да:-Допълни и актуализ.Плана за упр.на строит.отпадъци,съгл.чл.11 отЗакона за упр.на отпадъците и да го представи наВъзлож.за заверка в съотв.общ.преди подп.наПротокол обр.2а за откр.на строит.площадка, съг.Наредба№3 от 31.07.2003г. за съст.на актове и протоколи по време на строит.;- Допълни и актуализ.Плана за безоп.и здраве,съгл.чл.10отНаредба№2 от 22.03.2004г. за мин.изиск.за здравословни и безоп.усл.на труд при изв.на строит.и монт.работи и да го представи наВъзлож. за заверка в съотв.общ.преди подп.на Прот.обр.2а за откр.на строит.площадка,съгл. Наредба№3 от 31.07.2003г. за съст. на актове и проток.по време на строит.;16)Вс.Ост.дейности,необх.за изпълн.на предмета на общ.пор.и гаранц.поддърж.на строежа.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617338:obj:2
Classification
CPV / 45233120
Description
Същ.полож.:Изпълнението на строит.дейности се налагат с оглед на възникнало опасно състояние, което е в резултат на проявил се дестабилизационен процес, компрометирал участък от път I-8 Хасково-Свиленград от км 371+680 до км 371+880. На база извършен оглед на място на 09.04.2015 г\, дружеството „Геозапщта" ЕООД - Перник вписва участъка в Регистъра на свлачищата на Р. България под идентиф.№ HKV 28.65677- 02.Проектно предлож.:Целта на общ.пор.е изпълнение на геозащитни мерки и дейности в свлачищния район с оглед опазване живота и здравето на населението, инфраструктурата и околната среда и предотвратяване на риска от свлачищни процеси и изграждането на контролно-измервателно система с оглед извършване на последващ мониторинг на територията с изпълнени геозащитни мерки и дейности за стабилизиране на свлачището. Очакваният резултат от изпълнението му е намаляване дела на населението в риск от свлачища и осигуряване на устойчивост при бедствия.Предметът:1)Извършване на СМР,съгл.утвърден от Възлож.Технически проект за строежа, в съотв.с Техническото предлож.за изп.на общ.пор.,прилож.към него,предписанията и заповедите в Заповедната книга и ОКСС;2)Доставка и влагане в строителството на необх.и съотв.на Техническите специфик.и на Техническия проект строителни продукти (строит.материали,вкл.бетонови смеси,армировъчна стомана,хидроизолационни и антикорозионни материали,асфалтови смеси,изделия,елементи,детайли,комплекти и др.);3)Производство и/или доставка на строит.детайли/елементи и влагането им в строежа;4)При необх.ще осиг.терени за нуждите на строит.,в съотв.с разпор.на чл.38отЗакона за пътищата–за временно строит., за производст. полигони за нуждите на строит.,за складиране на материали и техника и други нужди, във вр.с изпълн.на строит.,уст.сПлана за безоп.и здраве,само в случаите,когато същите са извън територията,в/у която се изгражда строежа;5)При необх.от извършв.на работи по преместване,при изпълн.на строит., на подземни и надземни мрежи и съоръж.;6) Изгражд.на временни отбивни пътища и/или временна орг.на движ.,съгл.изискв.на Технич.специф.и възстан.на пътищата, използв.по време на строит.;7)Организ.на дейн.по събир.,транспорт.,обезвреждане и оползотв. на строит.и другите отпадъци, възн.в резултат на осъщ.на дейн.,в съответствие с изискв.на бълг.законод.;8)Извършв.на геодезич.замерване на теренната осн.на строежа;9) Осигур.на здравословни и безоп.усл. на труд по време на строит.;10)Извършв.на необх.изпитвания и лабор.изсл.;11)Съст.на строит.книжа и изг.на екзекутивна докум-я на строежа;12)Уч.в проц.по въвежд.на строежа в експлоатация;13) Отстраняване на недостатъците, установ.при предаването на строежа и приемането му от Възлож.;14) Гаранц.поддържане на строежа, вкл.отстр.на проявени дефекти през гаранц.срокове,опр.с Наредба № 2 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строеж.в Реп.България и миним.гаранц.срокове за изпълн.строит.и монтажни работи,съоръж.и строит.об.;15)Преди откр.на строит.площ.избр.Изп.,следва да:-Допълни и актуализ.Плана за упр.на строит.отпадъци,съгл.чл.11 отЗакона за упр.на отпадъците и да го представи наВъзлож.за заверка в съотв.общ.преди подп.наПротокол обр.2а за откр.на строит.площадка, съг.Наредба№3 от 31.07.2003г. за съст.на актове и протоколи по време на строит.;- Допълни и актуализ.Плана за безоп.и здраве,съгл.чл.10отНаредба№2 от 22.03.2004г. за мин.изиск.за здравословни и безоп.усл.на труд при изв.на строит.и монт.работи и да го представи наВъзлож. за заверка в съотв.общ.преди подп.на Прот.обр.2а за откр.на строит.площадка,съгл. Наредба№3 от 31.07.2003г. за съст. на актове и протоколи по време на строит.;16)Вс.Ост.дейности, необх.за изпълн.на предмета на общ.пор.и гаранц.поддърж.на строежа.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617338:obj:3
Classification
CPV / 45233120
Description
Продължение от поле II.2)...от км 84+624 до км 84+905 и откоса от южната му страна, област Габрово“.Същ.полож.:Изпълн.на строителните дейности се налагат с оглед на възникнало опасно състояние, което е в резултат на проявил се дестабилизационен процес, компрометирал участък от път I-4 (Е-772) Коритна - Български извор - Микре - о.п. Севлиево - Велико Търново - о.п. Омуртаг - о.п. Търговище - (о.п. Разград - о.п. Шумен), от км 84+624 до км 84+905 и откоса от южната му страна.Свлач. е вписано в рег.на свлачищ.райони под идентифик.№GAB 29.65927.13.Проектно предлож.:Целта на обществената поръчка е изпълнение на геозащитни мерки и дейности в свлачищния район с оглед опазване живота и здравето на населението, инфраструктурата и околната среда и предотвратяване на риска от свлачищни процеси и изграждането на контролно-измервателно система с оглед извършване на последващ мониторинг на територията с изпълнени геозащитни мерки и дейности за стабилизиране на свлачището.Оч.резултат от изпълнението му е намаляване дела на населението в риск от свлачища и осигуряване на устойчивост при бедствия.Предметът:1)Извършване на СМР,съгл.утвърден от Възлож.Технически проект за строежа, в съотв.с Техническото предлож.за изп.на общ.пор.,прилож.към него,предписанията и заповедите в Заповедната книга и ОКСС;2)Доставка и влагане в строителството на необх.и съотв.на Техническите специфик.и на Техническия проект строителни продукти (строит.материали,вкл.бетонови смеси,армировъчна стомана,хидроизолационни и антикорозионни материали,асфалтови смеси,изделия,елементи,детайли,комплекти и др.);3)Производство и/или доставка на строит.детайли/елементи и влагането им в строежа;4)При необх.ще осиг.терени за нуждите на строит.,в съотв.с разпор.на чл.38отЗакона за пътищата–за временно строит., за производст. полигони за нуждите на строит.,за складиране на материали и техника и други нужди, във вр.с изпълн.на строит.,уст.сПлана за безоп.и здраве,само в случаите,когато същите са извън територията,в/у която се изгражда строежа;5)При необх.от извършв.на работи по преместване,при изпълн.на строит., на подземни и надземни мрежи и съоръж.;6) Изгражд.на временни отбивни пътища и/или временна орг.на движ.,съгл.изискв.на Технич.специф.и възстан.на пътищата, използв.по време на строит.;7)Организ.на дейн.по събир.,транспорт.,обезвреждане и оползотв. на строит.и другите отпадъци, възн.в резултат на осъщ.на дейн.,в съответствие с изискв.на бълг.законод.;8)Извършв.на геодезич.замерване на теренната осн.на строежа;9) Осигур.на здравословни и безоп.усл. на труд по време на строит.;10)Извършв.на необх.изпитвания и лабор.изсл.;11)Съст.на строит.книжа и изг.на екзекутивна докум-я на строежа;12)Уч.в проц.по въвежд.на строежа в експлоатация;13) Отстраняване на недостатъците, установ.при предаването на строежа и приемането му от Възлож.;14) Гаранц.поддържане на строежа, вкл.отстр.на проявени дефекти през гаранц.срокове,опр.с Наредба № 2 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строеж.в Реп.България и миним.гаранц.срокове за изпълн.строит.и монтажни работи,съоръж.и строит.об.;15)Преди откр.на строит.площ.избр.Изп.,следва да:-Допълни и актуализ.Плана за упр.на строит.отпадъци,съгл.чл.11 отЗакона за упр.на отпадъците и да го представи наВъзлож.за заверка в съотв.общ.преди подп.наПротокол обр.2а за откр.на строит.площадка, съг.Наредба№3 от 31.07.2003г. за съст.на актове и протоколи по време на строит.;- Допълни и актуализ.Плана за безоп.и здраве,съгл.чл.10отНаредба№2 от 22.03.2004г. за мин.изиск.за здравословни и безоп.усл.на труд при изв.на строит.и монт.работи и да го представи наВъзлож. за заверка в съотв.общ.преди подп.на Прот.обр.2а за откр.на строит.площадка,съгл. Наредба№3 от 31.07.2003г. за съст. на актове и протоколи по време на строит.;16)Вс.Ост.дейности, необх.за изпълн.на предмета на общ.пор.и гаранц.поддърж.на строежа.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-617338:obj:4
Classification
CPV / 45233120
Description
Същ.полож.:Изпълн.на строит.дейн.се налага с оглед на възн.опасно съст., което е в рез.на проявил се дестабилиз.процес,к/о е компрометирал уч.от път I-1София-Перник от км 281+150 до км 281+600.Морфоложки уч.е привързан към седловина, част от Владайския проход.Теренът,закл.м/у републ.път и пътя за с.Мърчаево/срещу гараВладая/е част от полегатите склонове на нископланин.било с надморска вис.до913м. Масивът е зает от земед.имоти, предимно ест.ливади и в по-малка част горски фонд с иглолист.насажд..Съвр.морфолог.на обследв.уч.благопр.задърж.на повърх.води,поради което в горната му част се набл.буйна тревна влаголюбива растит.,както и дървесни видове.Склоновият участък, прилежащ на републ.път I-1„София–Перник“ от км281+150–до км281+600 е със север-северозап. експоз.и наклон 8ooПроектно предлож.:Целта на общ.пор.е изпъл.на геозащ.мерки и дейн.в свлач.район с оглед опазв.живота и здравето на насел.,инфрастр.и ок.среда и предотвр.на риска от свлач.процеси и изгр.на контролно-измерв.система с оглед изв.на посл.монит.на терит.с изпълн.геозащитни мерки и дейн.за стабилиз.на свлач.. Оч.рез.от изпълн.му е намал.дела на насел.в риск от свлач.и осиг.на устойч.при бедствия.Предметът:1)Извършване на СМР,съгл.утвърден от Възлож.Техн.проект за строежа, в съотв.с Техн.предлож.за изп.на общ.пор.,прилож.към него,предпис.и заповедите в Заповедната книга и ОКСС;2)Дост.и влагане в строит.на необх.и съотв.на Техн.специфик.и на Техн.проект строит.продукти(строит.материали,вкл.бетонови смеси,армировъчна стомана,хидроизолац.и антикорозионни матер.,асфалтови смеси,изделия,елементи,детайли,комплекти и др.);3)Произв.и/или дост.на строит.детайли/елементи и влагането им в строежа;4)При необх.ще осиг.терени за нуждите на строит.,в съотв.с разпор.на чл.38отЗакона за пътищата–за временно строит., за производст. полигони за нуждите на строит.,за складиране на матер.и техника и други нужди, във вр.с изпълн.на строит.,уст.сПлана за безоп.и здраве,само в случаите,когато същите са извън терит.,в/у която се изгр.строежа;5)При необх.от извършв.на работи по преместване,при изпълн.на строит., на подземни и надземни мрежи и съоръж.;6) Изгражд.на временни отбивни пътища и/или врем.орг.на движ.,съгл.изискв.на Технич.специф.и възстан.на пътищата, използв.по време на строит.;7)Организ.на дейн.по събир.,транспорт.,обезвр.и оползотв.на строит.и др.отпад.,възн.в резултат на осъщ.на дейн.,в съотв.с изискв.на бълг.законод.;8)Извършв.на геодезич.замерв.на теренната осн.на строежа;9)Осигур.на здравосл.и безоп.усл. на труд по време на строит.;10)Извършв.на необх.изпитв.и лабор.изсл.;11)Съст.на строит.книжа и изг.на екзекутивна докум-я на строежа;12)Уч.в проц.по въвежд.на строежа в експл.;13) Отстр.на недост.,установ.при предав.на строежа и прием.му отВъзлож.;14)Гаранц.поддърж.на строежа,вкл.отстр.на проявени дефекти през гаранц.срокове,опр.с Наредба№2от31.07.2003г.наМРРБкъмЗУТ за въвеж.в експл.на строеж.вР.България и миним.гаранц.срокове за изпълн.строит.и монтажни работи,съоръж.и строит.об.;15)Преди откр.на строит.площ.избр.Изп.,следва да:-Допълни и актуализ.Плана за упр.на строит.отпадъци,съгл.чл.11отЗакона за упр.на отпадъците и да го предст.наВъзлож.за заверка в съотв.общ.преди подп.наПротокол обр.2а за откр.на строит.площ., съг.Наредба№3от31.07.2003г. за съст.на актове и проток.по време на строит.;-Допълни и актуализ.Плана за безоп.и здраве,съгл.чл.10отНаредба№2от22.03.2004г. за мин.изиск.за здравословни и безоп.усл.на труд при изв.на строит.и монт.работи и да го представи наВъзлож.за заверка в съотв.общ.преди подп.наПрот.обр.2а за откр.на строит.площадка,съгл.Наредба№3от31.07.2003г.за съст. на актове и проток.по времена строит.;16)Вс.Ост.дейности,необх.за изпълн.на предм.на об.пор.и гаранц.поддър.на строежа.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Patna infrastruktura“
Street address
bul. „Makedoniya“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Lora Batseva/ inzh. Tatyana Boyadzhieva
E-mail
l.bazeva@api.bg
Phone
+359 29173382
Fax
+359 29522563
Website
Link

Organization data Organization in JSON