Bulgaria - Stara Zagora: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-596194:2019-596194
Date
2019-12-17
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-596194
Releases
2019-12-17 (ocds-pyfy63:2019-596194:2019-596194)
2020-07-28 (ocds-pyfy63:2019-596194:2020-353275)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Stara Zagora: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: „Предложение за изпълнение на поръчката“ (ОТ) (50)
Award period
2020-01-13 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи от IV група, III (трета) категория придружено с валиден талон по чл. 22 от ПРВВЦПРС или съответния валиден еквивалентен документ, доказващ регистрацията на участника в някой от професионалните или търговски регистри на държавата, в която е установен.Участникът попълва раздел А „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, копия на Удостоверения за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден документ, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Economic/financial eligibility:

Не се поставят

Economic/financial minimum level:

Не се поставят

Technical/professional eligibility:

1. Участникът попълва съответното поле от раздел В „Технически и професионални способности“ в част IV „Критерии за подбор“ ЕЕДОП в предоставения образец в .xml формат или поле 1а) от раздел В „Технически и професионални способности“ в част IV „Критерии за подбор“ от предоставения ЕЕДОП в .doc формат.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;2. Участникът попълва съответното поле от раздел В „Технически и професионални способности“ в част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП в предоставения образец в .xml или поле 2 от раздел В „Технически и професионални способности“ в част IV „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил идентично или сходно с предмета на поръчката строителство (минимум едно) през последните 5 години, считано от датата посочена като краен срок за получаване на оферти.*** Под дейности с предмет, идентични или сходни с тези на поръчката, се разбира строителство, свързано с изграждане и/или реконструкция на линейна ВиК инфраструктура, канализационни системи, строителство на нови и/или изграждане и/или ремонт, и/или реконструкция, и/или рехабилитация на съществуващи В и К мрежи и/или канализационни системи.2. Участникът трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, както следва:1) Ръководител на проекта:— професионална квалификация: образование: завършено висше образование, квалификация „строителен инженер“, специалност ВиК, ХТС, ХМС или еквивалентна специалност,— професионален опит: минимум 10 години опит в областта на строителството,— специфичен професионален опит — участие като ръководител в реализацията на минимум 1 инвестиционен инфраструктурен обект в областта на изграждането и/или реконструкцията на ВиК съоръжения, канализационни системи, строителството на нови и/или рехабилитацията на съществуващи В и К мрежи.2) Технически ръководител на обекта:— професионална квалификация: образование: съгласно изискванията на чл. 163а на ЗУТ,— професионален опит: минимум 5 години опит като технически ръководител.3) Координатор по контрол на качеството:— професионална квалификация: образование: да има успешно завършен курс по контрол на качеството.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-12-17 - 2020-01-13
Value
337 207.05 BGN
Minimum value
337 207.05 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-596194:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Предвижда се изграждане на канализация за Ø 400 мм от гофриран полипропилен SN8, с дължина 406 метра с начална точка съществуваща ревизионна шахта в югозападния ъгъл на съществуващ парк „Артилерийски“ до съществуваща канализация Ø 400 мм по бул. „Славянски“. Трасето ще се изпълни успоредно на битовата канализация. Към новата канализация ще се включат сградни отклонения от блок 24 и блок 25, както е показано на чертеж ситуация, като преди започване на строително-монтажни работи трябва да се установят точните им местоположения. Предвижда се да се изградят 2 броя дъждоприемни шахти на местата, посочените на чертеж ситуация. Към новия канал ще се присъединят и съществуващите 3 броя дъждоприемни шахти.Ще се изградят 13 броя ревизионни шахти от сглобяеми стоманобетонови елементи, както е показано на чертеж с детайли.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Stara Zagora
Street address
bul. „Tsar Simeon Veliki“ No. 107
Locality
Stara Zagora
Postal code
6000
Country
BG
Contact name
Mariya Boyanova
E-mail
m.boyanova@starazagora.bg
Phone
+359 42614806/ +359 42614813
Fax
+359 42259132
Website
Link

Organization data Organization in JSON