Bulgaria - Sofia: Pharmaceutical products

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-548922:2019-548922
Date
2019-11-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-548922

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Pharmaceutical products
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2019-12-16 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците в обществената поръчка трябва да притежават разрешение за производство, издадено по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ) (в случаите по чл. 196, ал. 1 от ЗЛПХМ) или за търговия на едро с лекарствени продукти или удостоверение за регистрация за търговия на едро с лекарствени продукти (случаите по чл. 195, ал. 1 и ал. 2 от ЗЛПХМ), или разрешение за внос (случаите по чл. 196, ал. 2 от ЗЛПХМ) — издадени по реда на ЗЛПХМ. Участник, който е чуждестранно юридическо лице, следва да притежава аналогични разрешителни и лицензионни документи, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен (чл. 60, ал. 1 от ЗОП).Участникът следва да предостави информация за разрешението в част IV, раздел А „Годност“ т. 1 на еЕЕДОП, като посочи номер и дата на издаване .Тази информация се попълва в т.„Тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава — членка на ЕС“ — там се избира „Да“, за да се отвори полето и да може да се впише необходимата на възложителя информация.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания за икономическото и финансово състояние.

Technical/professional eligibility:

За всички обособени позиции:1. Разрешение за търговия на едро с лекарствени продукти или еквивалентен документ за продуктите, регистрирани по реда на ЗЛПХМ.2. Лицензия по реда на ЗКНВП за лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества от Приложение № 2 и 3 на ЗКНВП.3. Сертификати, издадени от акредитирани институции или агенции за управление на качеството — (ISO 9001:2008, БДС ЕN ISO 9001:2008 или еквивалентно) на участника за въведена система за управление на качеството с обхват на сертификата, съответен на предмета на поръчката.На основание чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП документите, посочени в т. 1, т. 2 и т. 3 се представят (заверени копия) от участника, определен за изпълнител, преди да бъде сключен договорът, включително за третите лица и подизпълнителите, ако има такива.

Technical/professional minimum level:

За всички обособени позиции1. Участникът да е получил разрешение за търговия на едро с лекарствени продукти или еквивалентен документ за продуктите, регистрирани по реда на ЗЛПХМ.— За доказване на съответствието с посоченото изискване,участникът следва да предостави информация за разрешението в част IV, раздел А „Годност“ т. 1 на еЕЕДОП, като посочи номер и дата на издаване. Тази информация се попълва в т. „Тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава — членка на ЕС“ — там се избира „Да“, за да се отвори полето и да може да се впише необходимата на възложителя информация.2. Участникът да е получил лицензия по реда на ЗКНВП за лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества от Приложение № 2 и 3 на ЗКНВП.— За доказване на съответствието с посоченото изискване, участникът следва да предостави информация за разрешението в част IV, раздел А „Годност“ т. 1 на еЕЕДОП, като посочи номер и дата на издаване .Тази информация се попълва в т. „Тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава — членка на ЕС“ — там се избира „Да“, за да се отвори полето и да може да се впише необходимата на възложителя информация.3. Участникът да има внедрена система за управление на качеството по стандарт ЕN ISO 9001:2015 или по-нов или еквивалент с обхват, идентичен или сходен с предмета на настоящата процедурата, валиден към датата на подаване на офертата.— За доказване на съответствието с посоченото изискване,участникът следва да предостави информация за получен сертификат за въведена система за качеството в част IV, раздел Г от еЕЕДОП (вид, дата на издаване и обхват), тази информация се попълва в т. „Тази информация достъпна ли е безплатно за органите от база данни в държава — членка на ЕС“ — там се избира „Да“, за да се отвори полето и да може да се впише необходимата на възложителя информация.Сертификата по т. 3 трябва да е валиден към датата на подаване на офертата и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговаря на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите за участие представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Участник, който не отговаря на което и да е било от посочените минимални изисквания, се отстранява от участие в процедурата.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-11-20 - 2019-12-16
Value
719 000.00 BGN
Minimum value
719 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-548922:obj:1
Classification
CPV / 33600000
Description
Доставка на лекарствени продукти за нуждите на „Университетска Първа МБАЛ — София „Св. Йоан Кръстител“ ЕАД по обособени позиции.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-548922:obj:2
Classification
CPV / 33600000
Description
Доставка на лекарствени продукти за нуждите на „Университетска Първа МБАЛ — София „Св. Йоан Кръстител“ ЕАД по обособени позиции.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Universitetska Parva MBAL — Sofiya „Sv. Yoan Krastitel“ EAD
Street address
bul. „Patriarh Evtimiy“ No. 37
Locality
Sofiya
Postal code
1142
Country
BG
Contact name
Dobrinka Ivanova
E-mail
procurement@upmbal-sofia.com
Phone
+359 28059263
Fax
+359 28059263
Website
www.1mbal.com

Organization data Organization in JSON