Hungary - Budapest: Roadstone

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-531291:2019-531291
Date
2019-11-08
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-531291

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Roadstone
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (70)
- Quality: Átlagos szállítási távolság (km) (súlyponti állomások: Budapest, Debrecen, Hatvan, Miskolc) (30)

Award criteria for item 2:
- Price (70)
- Quality: Átlagos szállítási távolság (km) (súlyponti állomások: Békéscsaba, Kiskunhalas, Szeged) (30)

Award criteria for item 3:
- Price (70)
- Quality: Átlagos szállítási távolság (km) (súlyponti állomások: Budapest, Győr, Székesfehérvár, Szombathely) (30)

Award criteria for item 4:
- Price (70)
- Quality: Átlagos szállítási távolság (km) (súlyponti állomások: Nagykanizsa, Pécs, Szekszárd) (30)
Award period
2019-12-12 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Kizáró okok:Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62.§ (1)-(2) bekezdésben és 63. § (1) bekezdésében meghatározott kizáró okok fennállnak.Ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt, alvállalkozót, alkalmasság igazolásában résztvevő gazdasági szereplőt, aki részéről a kizáró ok az eljárás során következett be (Kbt. 74.§ (1) bekezdés b) pont).Igazolási mód:A magyarországi letelepedésű ajánlattevő(k), valamint adott esetben az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő(k) vonatkozásában a 321/2015 (X.30.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kr.) 4. § 8.§ és 9.§-ai szerint kell igazolni a Kbt. 62.§ (1)-(2) és 63. § (1) bekezdésében foglalt kizáró okok fenn nem állását.Felhívjuk a figyelmet a Kbt. 69. § (11a) bekezdésére, továbbá a Kbt. 35.§ (2a) és 65.§ (12) bekezdéseire.A nem Magyarországon letelepedett ajánlattevők esetében az ajánlatkérő a Kr. 4.§ 10.§ és 11.§-ai szerinti igazolásokat és írásbeli nyilatkozatokat fogadja el.A Kr. 15.§ (1) bekezdése alapján az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó, vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot (továbbiakban: EEKD) köteles benyújtani a Kbt. 62.§ (1)-(2) és 63. § (1) bekezdéseiben foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében.Közös ajánlat esetén valamennyi közös ajánlattevő vonatkozásában külön EEKD-t kell benyújtani.Azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67.§ (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot kell benyújtani. A nyilatkozatot akkor is be kell nyújtani, ha az ajánlatkérő az eljárásban nem írta elő a már ismert alvállalkozók megnevezését.A gazdasági szereplőknek az EEKD-ban fel kell tüntetniük azt is, hogy a III. és IV. fejezet szerinti igazolások kiállítására, mely szerv jogosult.Öntisztázás lehetősége a Kbt. 64.§ (1)-(2) bekezdés szerint. Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy a jelen pontban nem szabályozott esetekben a Kr. 1-16.§-ok alkalmazása szükséges.

Economic/financial eligibility:

P1) A Kr. 19.§ (1) bekezdés b) pontja alapján az utolsó három mérlegfordulónappal lezárt üzleti év saját vagy jogelődje számviteli jogszabályok szerinti beszámoló benyújtásával. Amennyiben a kért beszámoló a céginformációs szolgálat honlapján megismerhető, a beszámoló adatait ajánlatkérő ellenőrzi.A Kr. 19.§ (3) bekezdése alapján amennyiben az ajánlattevő olyan jogi formában működik, amely tekintetében a beszámoló benyújtása nem lehetséges, ebben az esetben ajánlatkérő elfogadja az ajánlattevő nyilatkozatát az utolsó három mérlegfordulónappal lezárt üzleti év adózott eredményéről, továbbá indokolását a jogi forma tekintetében.A Kr. 19.§ (2) bekezdése alapján amennyiben az ajánlattevő azért nem rendelkezik ezen irattal, mert a működését az előírt időszak kezdete után kezdte meg, alkalmasságát a közbeszerzés tárgyából (NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő gyártása és/vagy szállítása és/vagy értékesítése) származó árbevételéről szóló nyilatkozattal jogosult igazolni.Előzetes igazolás:Az alkalmassági követelmények előzetes igazolására a Kr. 2.§ (5) bekezdése alapján ajánlattevő vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet EEKD-ban feltüntetett egyszerű nyilatkozatot nyújt be az előírt alkalmassági követelmény tekintetében.Utólagos igazolás:Az alkalmassági követelmények utólagos igazolására a Kbt. 69.§ (4) bekezdése szerinti felhívására az EEKD-ban tett nyilatkozatával összhangban az előírt dokumentumot (utolsó három lezárt üzleti évi beszámolója, amennyiben ez a céginformációs szolgálat honlapján nem érhető el) kell benyújtania.Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 65.§ (6)-(8) bekezdéseire, továbbá a Kbt. 69. § (11a) bekezdésére.

Economic/financial minimum level:

P1) Alkalmas az ajánlattevő, ha az utolsó három mérlegfordulónappal lezárt üzleti év gazdálkodási adatai alapján az adózott eredménye legalább két évben nem volt negatív.Amennyiben ajánlattevő az előírt időszak kezdete után kezdte meg működését, alkalmas, ha működésének ideje alatt a közbeszerzés tárgyából (NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő gyártása és/vagy szállítása és/vagy értékesítése) származó árbevétele eléri vagy meghaladja az ajánlattétellel érintett rész(ek) lehívási kötelezettséggel terhelt értékének 30 %-át.1. rész esetében: 140 021 481 Ft.2. rész esetében: 182 016 865 Ft.3. rész esetében: 140 021 481 Ft.4. rész esetében: 161 019 173 Ft.Több részre történő ajánlattétel esetén az ajánlattétellel érintett részek közül a legmagasabb keretösszegű rész kötelezettséggel terhelt értékének 30 %-át elérő értékű árbevétellel kell rendelkezni.

Technical/professional eligibility:

M1) A Kr. 21.§ (1) bekezdés a) pontja alapján csatolni kell az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három év legjelentősebb, közbeszerzés tárgya szerinti (NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő gyártása és/vagy szállítása és/vagy értékesítése) egy vagy több szerződésből származó, szerződésszerűen teljesített szállításaira vonatkozó referencia nyilatkozatot vagy igazolást legalább az alábbi tartalommal:— szerződést kötő másik fél megnevezése, címe (székhely),— kapcsolattartó személy megnevezése, elérhetősége (cím, telefonszám, e-mail-cím),— szerződés tárgya, mennyisége, oly módon, hogy abból az alkalmassági követelménynek való megfelelés egyértelműen megállapítható legyen,— teljesítés ideje (év, hónap, nap megjelöléssel, kezdő és befejező időpontja),— a teljesítés a szerződésnek és az előírásoknak megfelelően történt-e.Az ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett szállításokat is figyelembe veszi, de ennél korábban megkezdett szállításokat már nem.A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21/A. § alapján az ajánlatkérő a teljesítés igazolásaként köteles elfogadni annak igazolását is, ha a referencia követelményben foglalt eredmény vagy tevékenység a szerződés részteljesítéseként valósult meg.M2) A Kr. 21.§ (1) bekezdés c) pontja alapján csatolni kell a műszaki-technikai felszereltségének a leírását, melyből az alkalmasság minimumkövetelményei megállapíthatóak.Előzetes igazolás:Az alkalmassági követelmények előzetes igazolására a Kr. 2.§ (5) bekezdése alapján ajánlattevő vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet EEKD-ban feltüntetett egyszerű nyilatkozatot nyújt be az előírt alkalmassági követelmény tekintetében.Utólagos igazolás:Az alkalmassági követelmények utólagos igazolására a Kbt. 69.§ (4) bekezdése szerinti felhívására az EEKD-ban tett nyilatkozatával összhangban az előírt dokumentumot (referencianyilatkozat/igazolás, felszereltségének leírása, mérleg hitelesítését igazoló érvényes jegyzőkönyv) kell benyújtania.Felhívjuk a figyelmet a Kbt. 69. § (11a) bekezdésére.

Technical/professional minimum level:

Alkalmas az ajánlattevő, haM1) valamennyi vagy bármelyik részt vagy részeket érintő ajánlattétel esetén rendelkezik az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három évben a közbeszerzés tárgya szerinti (NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő gyártása és/vagy szállítása és/vagy értékesítése), egy vagy több szerződésből származó, legalább az ajánlattétellel érintett rész lehívási kötelezettséggel terhelt mennyiségének 50 %-át elérő szerződésszerűen teljesített referenciával.1. rész esetében: 38 472 t.2. rész esetében: 50 010 t.3. rész esetében: 38 472 t.4. rész esetében: 44 241 t.Több részre történő ajánlattétel esetén az ajánlattétellel érintett részek közül a legmagasabb keretösszegű rész kötelezettséggel terhelt mennyiségének 50 %-t elérő mennyiségű referenciával kell rendelkezni.M2) valamennyi vagy bármelyik részt vagy részeket érintő ajánlattétel esetén rendelkezik teljesítési (átadási) helyenként legalább 1 darab, olyan zúzottkő rakodására alkalmas rakodógéppel, amely napi berakodási teljesítménye eléri a 900 t mennyiséget, mellyel biztosítható napi 900 tonna zúzottkő átadás helyén történő berakodása és feladása; továbbáRendelkezik legalább 1 db olyan hitelesített mérleggel (közúti és vasúti szállítás esetén is külön-külön), mellyel biztosítani tudja a hiteles mennyiségi átvételt.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-11-08 - 2019-12-12
Value
2 700 000 000.00 HUF
Minimum value
2 700 000 000.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-531291:obj:1
Classification
CPV / 44113140
Description
MÁV Zrt. vasúti pálya felújítási, karbantartási munkáihoz szükséges NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő beszerzése, összesen nettó 606 757 500,- Ft értékben, az alábbi megbontásban: nettó 466 738 269,- Ft keretösszegben, nettó 140 019 231,- Ft értékbeli opcióval. A keretösszegből tervezetten mindösszesen 100 026 t lehívását tervezzük az alábbiak szerint: 76 944 t mennyiséget lehívási kötelezettséggel terhelten, 23 082 t mennyiséget opcióként megjelölve. Ajánlatkérő a becsült érték meghatározásakor alkalmazott statisztikai alapon, TÁJÉKOZTATÓ jelleggel adta meg a tonna mennyiségeket. A szerződéskötést követően ténylegesen lehívott zúzottkő mennyisége a jelen pontban meghatározottaktól eltérhet. A szerződés értékalapú keretszerződés.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-531291:obj:2
Classification
CPV / 44113140
Description
MÁV Zrt. vasúti pálya felújítási, karbantartási munkáihoz szükséges NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő beszerzése, összesen nettó 788 737 500,- Ft értékben, az alábbi megbontásban: nettó 606 722 885,- Ft keretösszegben, nettó 182 014 615,- Ft értékbeli opcióval. A keretösszegből tervezetten mindösszesen 130 026 t lehívását tervezzük az alábbiak szerint: 100 020 t mennyiséget lehívási kötelezettséggel terhelten, 30 006 t mennyiséget opcióként megjelölve. Ajánlatkérő a becsült érték meghatározásakor alkalmazott statisztikai alapon, TÁJÉKOZTATÓ jelleggel adta meg a tonna mennyiségeket. A szerződéskötést követően ténylegesen lehívott zúzottkő mennyisége a jelen pontban meghatározottaktól eltérhet. A szerződés értékalapú keretszerződés.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-531291:obj:3
Classification
CPV / 44113140
Description
MÁV Zrt. vasúti pálya felújítási, karbantartási munkáihoz szükséges NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő beszerzése, összesen nettó 606 757 500,- Ft értékben, az alábbi megbontásban: nettó 466 738 269,- Ft keretösszegben, nettó 140 019 231,- Ft értékbeli opcióval. A keretösszegből tervezetten mindösszesen 100 026 t lehívását tervezzük az alábbiak szerint: 76 944 t mennyiséget lehívási kötelezettséggel terhelten, 23 082 t mennyiséget opcióként megjelölve. Ajánlatkérő a becsült érték meghatározásakor alkalmazott statisztikai alapon, TÁJÉKOZTATÓ jelleggel adta meg a tonna mennyiségeket. A szerződéskötést követően ténylegesen lehívott zúzottkő mennyisége a jelen pontban meghatározottaktól eltérhet. A szerződés értékalapú keretszerződés

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-531291:obj:4
Classification
CPV / 44113140
Description
MÁV Zrt. vasúti pálya felújítási, karbantartási munkáihoz szükséges NZ 32/50 v > 120 km/h sebességre kiépített vágányba beépítésre alkalmas vasúti zúzottkő beszerzése, összesen nettó 697 747 500,- Ft értékben, az alábbi megbontásban: nettó 536 730 577,- Ft keretösszegben, nettó 161 016 923,- Ft értékbeli opcióval. A keretösszegből tervezetten mindösszesen 115 026 t lehívását tervezzük az alábbiak szerint: 88 482 t mennyiséget lehívási kötelezettséggel terhelten, 26 544 t mennyiséget opcióként megjelölve. Ajánlatkérő a becsült érték meghatározásakor alkalmazott statisztikai alapon, TÁJÉKOZTATÓ jelleggel adta meg a tonna mennyiségeket. A szerződéskötést követően ténylegesen lehívott zúzottkő mennyisége a jelen pontban meghatározottaktól eltérhet. A szerződés értékalapú keretszerződés.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Street address
Könyves Kálmán krt. 54–60.
Locality
Budapest
Postal code
1087
Country
HU
Contact name
Dr. Lakatos Orsolya
E-mail
lakatos.orsolya@mav.hu
Phone
+36 15114809
Fax
+36 15114253
Website
Link

Organization data Organization in JSON