Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-503527:2019-503527
Date
2019-10-25
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Cost: П4 — Ценово предложение (49)
- Cost: П5 — Ценообразуващи показатели (9)
- Quality: Комплексната оценка (КОi), формирана както следва: КОi = П1i + П2i + П3i + П4i + П5i, където: (100)
- Quality: П1 — Предлаган подход, организация и мерки за минимализиране затрудненията във функционирането на болничното заведение по време на строителния процес, представени в техническото предложение (15)
- Quality: П2 — Стратегия за вътрешно фирмен контрол върху технологичната последователност и качество на строителните процеси и материали (5)
- Quality: П3 — Професионална компетентност и опит на експертния персонал, ангажиран за изпълнение на строителните дейности (22)
Award period
2019-11-26 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участниците следва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) за изпълнение на обекти от първа група — строежи от първа до пета категория. Когато участникът е чуждестранно лице, то той следва да е вписан в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка*, в която е установен (*„Държава членка“ е всяка държава членка на Европейския съюз, както и всяка държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно § 2, т.7 от ДР на ЗОП).При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с горепосоченото изискване за правоспособност за упражняване на професионална дейност се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителни и ремонтни дейности съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосочените изисквания съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Доказване: при подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 от ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерий в еЕЕДОП (Образец № 2), попълнен в съответната част, а именно: част IV „Критерии за подбор“, раздел А — Годност, като представя изчерпателна информация, включително посочване на уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа;На основание чл. 67, ал. 5 от от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, а именно: копие от удостоверения или талони за регистрация или други еквивалентни документи.Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 60, ал. 1 от ЗОП (копие от удостоверението за вписване в ЦПРС или еквивалентен документ за чуждестранни лица).

Economic/financial eligibility:

1. Участниците да са реализирали минимален оборот от строителни дейности, изчислен на базата на конкретните годишни обороти за последните 3 приключили финансови години, в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си. Участниците следва да са реализирали минимален оборот от „строителни дейности“ за последните 3 приключили финансови години, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти в размер на 4 000 000 BGN (четири милиона) лева без ДДС.NB! Съгласно чл. 27 от Закона за счетоводството предприятията съставят годишен финансов отчет към 31 декември на отчетния период, който съгласно пар. 1, т. 14 от Допълнителните разпоредби на Закона за счетоводство, „Отчетен период“ е календарната година (1 януари — 31 декември)“ и представлява „приключила финансова година“ по смисъла на ЗОП.2. Участниците следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на характера на поръчката (за първа категория обекти), съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.На етап процедура, за доказване на изискването за икономическо и финансово състояние (по т. 1 и т. 2) участникът предоставя (декларира) в раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“ на част IV: „Критерии за подбор“ на еЕЕДОП съответствието с критериите за подбор.Преди сключване на договор за възлагане на поръчка, възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, един или няколко от следните документи, от които еднозначно да е видно, че е изпълнено горепосоченото изискване:— удостоверения от банки,— доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ (по т. 2),— годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен,— справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ, а именно документ, в който се съдържа информацията, която потвърждава, че участникът отговаря на поставеното от възложителя изискване за икономическо и финансово състояние (чл. 62, ал. 2 от ЗОП).Важно! На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Economic/financial minimum level:

1. Участниците да са реализирали минимален оборот от строителни дейности, изчислен на базата на конкретните годишни обороти за последните 3 приключили финансови години, в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си. Участниците следва да са реализирали минимален оборот от „строителни дейности“ за последните 3 приключили финансови години, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти в размер на 4 000 000 BGN (четири милиона) лева без ДДС.NB! Съгласно чл. 27 от Закона за счетоводството предприятията съставят годишен финансов отчет към 31 декември на отчетния период, който съгласно пар. 1, т. 14 от Допълнителните разпоредби на Закона за счетоводство, „Отчетен период“ е календарната година (1 януари — 31 декември)“ и представлява „приключила финансова година“ по смисъла на ЗОП.2. Участниците следва да имат застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на характера на поръчката (за първа категория обекти), съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.

Technical/professional eligibility:

1)Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 (една) дейност — строителство, сходна или идентична с предмета на поръчката за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.Забележки:a. Под изпълнена дейност (строителство) се разбира такава, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от възложителя период, независимо от датата на започването ѝ;б. Под дейност, „идентична“ с предмета на поръчката, се разбира „строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт“ в лечебни заведения и/или санаториуми;в. Под дейност, „сходна“ с предмета на поръчката, се разбира „строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт“ в сгради с обществено и/или социално предназначение;г. Възложителят не поставя изискване за обем на дейността/ите, изпълнени от участниците.2) Участникът следва да е внедрил и да прилага система за управление на качеството, съгласно ISO 9001:2015 или по-нов (или еквивалентен), издаден от акредитирани лица, с обхват, сходен с предмета на настоящата процедура.Участникът следва да предостави информация за притежаван сертификат за въведена система за качеството в част IV, раздел Г от еЕЕДОП (вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват).Под „сходен предмет“ се разбира „изпълнение на строително-монтажни работи (ремонт и/или реконструкция) — на жилищни и смесени сгради и/или сгради, и/или съоръжения за обществено обслужване, и/или лечебни заведения“.3) Участникът следва да е внедрил и да прилага система за управление на качеството, съгласно ISO 14001:2015 или по-нов (или еквивалентен), издаден от акредитирани лица, с обхват, сходен с предмета на настоящата процедура.Участникът следва да предостави информация за притежаван сертификат за въведена система за качеството в част IV, раздел Г от еЕЕДОП (вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват).Под „сходен предмет“ се разбира „изпълнение на строително-монтажни работи (ремонт и/или реконструкция) — на жилищни и смесени сгради и/или сгради, и/или съоръжения за обществено обслужване, и/или лечебни заведения“.Сертификатите по 2) и 3) трябва да са валидни към датата на подаване на оферта и да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Доказване: при подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 от ЗОП, участникът декларира съответствието с посочените критерии в еЕЕДОП, попълнен в съответната част. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време след отварянето на заявленията за участие или офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата, а именно: документ съгласно чл. 64, ал. 1, т. 1 и т. 10 от ЗОП. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят ще изиска от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 64, ал. 1, т. 1 и т. 10 от ЗОП. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с минималните изисквания за технически и професионални способности се доказват от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосочените изисквания за технически и професионални способности съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

Technical/professional minimum level:

1) Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 (една) дейност — строителство, сходна или идентична с предмета на поръчката за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.Забележки:a. Под изпълнена дейност (строителство) се разбира такава, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от възложителя период, независимо от датата на започването ѝ;б. Под дейност „идентична“ с предмета на поръчката се разбира „строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт“ в лечебни заведения и/или санаториуми;в. Под дейност „сходна“ с предмета на поръчката се разбира „строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт“ в сгради с обществено и/или социално предназначение;г. Възложителят не поставя изискване за обем на дейността/ите, изпълнени от участниците.2) Участникът следва да е внедрил и да прилага система за управление на качеството, съгласно ISO 9001:2015 или по-нов (или еквивалентен), издаден от акредитирани лица, с обхват, сходен с предмета на настоящата процедура.Участникът следва да предостави информация за притежаван сертификат за въведена система за качеството в част IV, раздел Г от еЕЕДОП (вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват).Под „сходен предмет“ се разбира „изпълнение на строително-монтажни работи (ремонт и/или реконструкция) — на жилищни и смесени сгради и/или сгради, и/или съоръжения за обществено обслужване, и/или лечебни заведения“.3) Участникът следва да е внедрил и да прилага система за управление на качеството, съгласно ISO 14001:2015 или по-нов (или еквивалентен), издаден от акредитирани лица, с обхват, сходен с предмета на настоящата процедура.Участникът следва да предостави информация за притежаван сертификат за въведена система за качеството в част IV, раздел Г от еЕЕДОП (вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват).Под „сходен предмет“ се разбира „изпълнение на строително-монтажни работи (ремонт и/или реконструкция) — на жилищни и смесени сгради и/или сгради, и/или съоръжения за обществено обслужване, и/или лечебни заведения“.Сертификатите по 2) и 3) трябва да са валидни към датата на подаване на оферта и да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure

Participants: 5
Tender period
2019-10-25 - 2019-11-26
Value
30 000 000.00 BGN
Minimum value
30 000 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-503527:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 45100000
CPV / 45200000
CPV / 45300000
CPV / 45400000
Description
С провеждането на процедурата се предвижда сключване на рамково споразумение с 5 (петима) потенциални изпълнители за извършването на строителни дейности в обекти, стопанисвани от Военномедицинска академия (ВМА) и подчинените ѝ структури („Възложителя“). Строителните дейности [строително-монтажните работи (СМР) (строително-ремонтните работи (СРР)), възлагани с конкретните договори след провеждане на вътрешен конкурентен избор (мини процедура), ще се изразяват основно, но не само, в следните дейности (работи): строителство и/или реконструкция, и/или основен, и/или текущ, и/или авариен ремонт на сгради и съоръжения, вкл. прилежащите им площи, които от своя страна включват: зидарски работи и преградни вътрешни стени; мазачески работи; бояджийски работи; облицовъчни работи; дърводелски работи; изолационни работи — хидроизолационни, топлоизолационни и пароизолационни; облицовъчни работи и дограми — фасадни и интериорни; инсталационни работи — ВиК, Ел. и ОВК; вертикална планировка, енергоефективно саниране; изграждане на достъпна архитектурна среда и други.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Voennomeditsinska akademiya
Street address
ul. „Sveti Georgi Sofiyski“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
inzh. Stefka Stefanova
E-mail
s.stefanova@vma.bg
Phone
+359 29225906
Fax
+359 29526536
Website
Link

Organization data Organization in JSON