Bulgaria - Pomorie: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-494365:2019-494365
Date
2019-10-21
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-494365
Releases
2019-10-21 (ocds-pyfy63:2019-494365:2019-494365)
2020-07-08 (ocds-pyfy63:2019-494365:2020-319605)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Pomorie: Construction supervision services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2019-11-21 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да e вписан в регистъра при ДНСК за упражняване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 ЗУТ, а за чуждестранни лица — в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с изпълнението на строителния надзор.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителен надзор.При подаване на оферта участниците декларират съответствието с този критерий за подбор само като попълват съответния раздел в единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) — „Годност“ на ЕЕДОП.Доказване на посоченото изискване.Документът, с който се доказва изискването, е удостоверение/лиценз за упражняване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ или удостоверение за правото за упражняване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 ЗУТ на лицата по чл. 166, ал. 7 от ЗУТ, придружено със списъка на правоспособните физически лица, представляващ неразделна част от него (заверено копие). В случай че срокът на удостоверението/лиценза на участник в процедурата изтича преди срока по договора, участникът следва да представи и декларация (свободен текст) в която да декларира, че в случай че бъде избран за изпълнител се задължава да поднови удостоверението си или да се снабди с такова в съответствие със сроковете по договора.Когато участникът е чуждестранно лице, следва да представи копие от документ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съгласно чл. 166 ЗУТ или да представят декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентните органи съгласно съответния национален закон. Когато за изпълнението на съответната услуга (строителен надзор) съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, е необходимо специално разрешение или членство в определена организация, възложителят изисква от него да докаже наличието на такова разрешение или членство.Документите за доказване на изискването се представят от участника, определен за изпълнител, или при поискване в хода на процедурата в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да притежават валидна към датата на подаване на офертата застраховка по чл. 171 от ЗУТ за „професионална отговорност“ с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 4, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ за чуждестранните лица съобразно законодателството на държавата, в която са установени, с покритие, съответстващо на обекта на поръчката, произтичащо от нормативен акт.

Economic/financial minimum level:

Участниците следва да притежават валидна към датата на подаване на офертата застраховка по чл. 171 от ЗУТ за „професионална отговорност“ с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 4, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ за чуждестранните лица съобразно законодателството на държавата, в която са установени, с покритие, съответстващо на обекта на поръчката, произтичащо от нормативен акт. Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с изпълнението на строителния надзор. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискването се доказва за тези подизпълнители, които ще изпълняват строителен надзор, съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени. При подаване на офертата участниците декларират съответствие с поставеното изискване, като попълват в част IV, раздел „Б“, т. 5 от ЕЕДОП застрахователната сума, номер и срок на валидност на съответната сключена застраховка „Професионална отговорност“, както и нейния издател. *При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП. При участие на обединение, което не е юридическо лице, доказването на поставеното изискване се извършва чрез попълване на съответния раздел в ЕЕДОП, който е представен от тези членове на обединението, които са ангажирани с изпълнението на строителния надзор. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители или се позовава на капацитета на трети лица, доказването се извършва чрез попълване на съответния раздел в ЕЕДОП, който е представен от подизпълнителя/ите или третите лица, които ще изпълняват строителния надзор.Доказване на посоченото изискване:Документи за доказване на изискването съгласно чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП — доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ с изискуемото покритие — копие от застрахователна полица или еквивалент, в случай че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ. Документите за доказване съответствието с поставеното изискване се представят от участника, определен за изпълнител, или при поискване в хода на процедурата съгласно чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

Участникът следва да е изпълнил за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, минимум 1 услуга с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.

Technical/professional minimum level:

Участникът следва да е изпълнил за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, минимум 1 услуга с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката. Под дейност с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката, се има предвид: упражняване на строителен надзор при изграждане и/или доизграждане, и/или реконструкция, и/или рехабилитация на дъждовна канализационна мрежа. Възложителят не поставя изискване за обем на изпълнената дейност — услуга.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването се прилага за обединението като цяло.При посочване на участие с използване на подизпълнител изискването се отнася и за всеки един от подизпълнителите съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.При подаване на офертата участникът следва да предостави изискуемата информация в ЕЕДОП за дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.При участие на обединение, което не е юридическо лице, съответната информация се попълва в ЕЕДОП на членовете на обединението, чрез които участникът доказва поставените изисквания и документите, се представят от тези членове.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, ЕЕДОП и документите се представят и за всеки от посочените подизпълнители.Доказване на посоченото изискванеДокументи за доказване на изискването съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП — списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга. Документите за доказване съответствието с поставеното изискване се представят от участника, определен за изпълнител, или при поискване в хода на процедурата в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-10-21 - 2019-11-21
Value
28 000.00 BGN
Minimum value
28 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-494365:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Additional classifications
CPV / 71521000
Description
Участникът, избран да упражнява строителен надзор, следва да изготви комплексен доклад за оценка на съответствието на изработения проект.Строителен надзор по време на строителството съгласно чл. 168 от ЗУТ, включително като се контролират количеството и качеството на влаганите строителни продукти за спазване на техническите спецификации за изпълнение на СМР, цялостна координация на строителния процес, изготвяне на окончателен доклад по смисъла на чл. 168, ал. 6 от ЗУТ, изготвяне на технически паспорти съгласно Наредба № 5 от 28.12.2006 г. и чл. 176а и 176б от ЗУТ и въвеждане на обекта в експлоатация съобразно издаденото разрешение за строеж от датата на започване на строителството до въвеждане на обекта в експлоатация и с отговорност относно:— законосъобразното започване на строежа,— осъществяване на контрол относно пълнота и правилно съставяне на актовете и протоколите по време на строителството съгласно Наредба № 3/ 2003 год. на МРРБ,— изпълнението на строежа съобразно одобрените инвестиционни проекти и в съответствие с изискванията (по чл. 169, ал. 1 на ЗУТ) на нормативните актове и техническите спецификации за СМР,— контрол при влагането на строителните продукти и материали, оценени за съответствието им със съществените изисквания към строежите и съответствието им съгласно Наредба № РД-02-20-1 от 5.2.2015 год. за условията и реда за влагане на строителните продукти в строежите на Република БЪЛГАРИЯ,— контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строителни и монтажни работи и влаганите материали с договора за изпълнение на строителството,— осъществяване на контрол относно спазването на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд в строителството,— недопускане на увреждане на трети лица и имоти вследствие на строителството,— проверка на годността на строежа за въвеждане в експлоатация,— проверка и подписване актовете за изпълнение на СМР, с които се документира количеството, качеството и стойността на извършените СМР на строежа,— даване при необходимост писмени указания за точно и качествено изпълнение на СМР и вземане технически решения, които не водят до изменение на проекта и са в обхвата на отговорността му,— уведомяване регионалната дирекция за национален строителен контрол, при установяване на нарушаване на техническите правила и нормативи в 3-дневен срок от установяване на нарушението,— съставяне на технически паспорт след приключване на строително-монтажните работи на обекта,— след приключване на строително-монтажните работи — представяне на окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от ЗУТ на възложителя,— окомплектоване цялата документация, необходима на възложителя за приемането на обекта от ДНСК.Докладът съдържа задължително оценка за изпълнението на следните условия:— законосъобразно започване и изпълнение на строежа съобразно одобрените проекти и условията на издадените разрешения за строеж,— пълнота и правилно съставяне на актове и протоколи по време на строителството,— изпълнение на строежа съобразно изискванията по чл. 169, ал. 1 от ЗУТ.Изпълнението на поръчката трябва да е съобразено с техническите и законови разпоредби с техническите правила и норми, действащи в Република БЪЛГАРИЯ.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Pomorie
Street address
ul. „Solna“ No. 5
Locality
Pomorie
Postal code
8200
Country
BG
Contact name
Miroslav Dinolov — direktor direktsiya „Obshtestveni porachki“
E-mail
dop@pomorie.bg
Phone
+359 59622004
Fax
+359 59625236
Website
Link

Organization data Organization in JSON