Bulgaria - Vratsa: Electricity

Release

ID
ocds-pyfy63:2019-451315:2019-451315
Date
2019-09-25
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2019-451315

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Vratsa: Electricity
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2019-10-21 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да притежава лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия“, включително за дейността „координатор на стандартна балансираща група“, в съответствие със ЗЕ и другите относими нормативни актове, както и с административните актове, издадени от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), или еквивалент за срока на действие на договора. Това обстоятелство той отразява в ЕЕДОП.Съответствието с критерия за подбор се доказва от участник с представяне на заверено копие на лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия“, включително за дейността „координатор на стандартна балансираща група“, в съответствие със ЗЕ и другите относими нормативни актове, както и с административните актове, издадени от КЕВР, или представен валиден еквивалентен документ.

Economic/financial eligibility:

Възложителят не поставя изисквания, отнасящи се за икономическото и финансовото състояние на участниците.

Economic/financial minimum level:

Не се изискват.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът трябва да е изпълнил най-малко 3 (три) дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тази на поръчката, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертите. Съответствието с критерия за подбор се доказва с предоставянето на списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, както и списъци на балансиращи групи, на които участникът е координатор, в който се посочва консумация на електрическа енергия заедно с доказателства за извършената доставка.2. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството, относима към предмета на поръчката. Съответствието с този критерий за подбор се доказва с предоставянето на заверено копие от сертификат, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието със съответните спецификации или стандарти.3. Участникът трябва да разполага със система за управление и проследяване на доставките, която ще прилага при изпълнение на поръчката. Съответствието се доказва чрез предоставяне на декларация, че участникът разполага с изградена система за мониторинг на измервателна точка on-line, като предоставя на възложителя възможност в срок от 3 работни дни за достъп до информацията, удостоверяваща съответните почасови графици на количествата доставена и получена електроенергия.

Technical/professional minimum level:

1. Под дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, следва да се разбира доставката на електрическа енергия и координиране на балансираща група, като в поне една от тях поне един от участниците имат консумация на електрическа енергия отделно за двата вида, равна или по-висока от съответното прогнозно количество по тази поръчка.2. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството, отговаряща на изискванията на стандарт EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалент, с обхват на дейност „доставка на електрическа енергия“.3. Участникът трябва да разполага със изградена системата за мониторинг за измерване на точката on-line, която предоставя на възложителя в срок от 3 работни дни възможност за достъп до информацията, удостоверяваща съответните почасови графици на количествата доставяна и получена енергия.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2019-09-25 - 2019-10-21

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2019-451315:obj:1
Classification
CPV / 09310000
Description
Предметът на обществената поръчка включва избор на доставчик на нетно количество електрическа енергия и координатор на балансираща група за нуждите на В и К ООД — Враца в 155 обекта на възложителя. Доставката се извършва чрез покупка на електрическа енергия. Предвижда се възможност за включване на допълнителни обекти, чиято прогнозна стойност е включена в общата прогнозна стойност. Доставките по отношение на допълнително включените обекти се извършва при същите условия. Прогнозното количество на доставяната електрическа енергия за срока на договора е 10 100 MWh за НН 0,4 kV и 4 900,000 MWh за СрН 20 kV.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Vodosnabdyavane i kanalizatsiya“ OOD — Vratsa
Street address
ul. „Aleksandar Stamboliyski“ No. 2
Locality
Vratsa
Postal code
3000
Country
BG
Contact name
Irena Todorova
E-mail
pr@vik-vratza.eu
Phone
+359 92661223
Fax
+359 92660977
Website
Link

Organization data Organization in JSON